لیست اختراعات با مالکیت پروين دهقان
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1397/06/02
تاریخ ثبت: 1397/10/11
خلاصه اختراع:

سيلياك يا سوءجذب ناشي از عدم تحمل گلوتن يك بيماري مزمن گوارشي است. به¬دليل التهاب روده¬اي و نارسايي پرزها و همچنين دريافت مواد غذايي تهيه شده از كربوهيدرات¬هاي تصفيه شده، دريافت فيبر در مبتلايان محدود مي¬باشد. همچنين برهم خوردن تعادل فلور ميكروبي روده منجر به التهابات روده¬اي مي¬گردد. اينولين و دكسترين مقاوم فيبرهاي رژيمي پركاربرد با خاصيت پري بيوتيكي مي¬باشند كه مي¬توانند جايگزين چربي شوند. بر اين اساس، مخترعين اين ادعانامه با هدف كمك به بهبود كيفيت تغذيه¬اي بيماران سيلياك اقدام به توليد بيسكويت بدون گلوتن با فرمول جديد نمودند تا علاوه بر افزايش ميزان فيبر، محتواي چربي بدون تأثير منفي بر بافت و پذيرش حسي كاهش يابد. مخترعين به اين نتيجه رسيدند كه استفاده از اينولين و دكسترين مقاوم براي توليد بيسكويت بدون گلوتن كم چرب امكان‌پذير است و فرمول بهينه داراي 5% چربي شورتنينگ، 25/8% اينولين و 75/6% دكسترين مقاوم است. در فرمولاسيون بهينه درصد چربي و پراكسيد كاهش و ميزان فيبرخام افزايش يافت. طبق نتايج آزمون حسي مقبوليت رنگ، عطر و طعم بيسكويت بدون گلوتن اختراع شده بهبود يافته و پذيرش كلي و مشتري پسندي افزايش يافت كه اين نشان¬دهنده‌ي رسيدن به هدف موردنظر در توليد بيسكويت بدون گلوتن كم چرب مورد ادعا مي‌¬باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/09/17
تاریخ ثبت: 1399/04/08
مخترع/مخترعان: آرزو اكبري
خلاصه اختراع:

يكي از شايعترين بيماريهاي مزمن سرطان ها هستند كه رتبه دوم مرگ و مير را در كشورهاي توسعه يافته و رتبه سوم را در كشورهاي در حال توسعه به خود اختصاص داده است. اخيرا نقش تركيبات شيميايي به عنوان يكي از عوامل تاثير گذار در ايجاد اين بيماري پر رنگتر شده است.نيتريت و نيتراتها از جمله تركيبات شيميايي هستند كه نقش آنها در ايجاد سرطان ها كاملا محرز گرديده است. نيترات از طرق مختلفي وارد بدن مي شوند كه عمده ترين آنها، مصرف آب آشاميدني و سبزيجات و فرآورده هاي گوشتي حاوي نيتريت مي باشد. با توجه به نقش نيتريتها و نيتراتها در ايجاد بيماري مزمن و حساسيت بالاي سازمان هاي ذيربط در تعيين مقادير اين تركيبات در منابع غذايي، شناسايي و تعيين مقادير آنها بطور سريع، دقيق و اقتصادي مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از روش الكتروشيميايي با سنسورهاي اصلاح شده با نانو ذرات مناسب ميتواند جايگزين مناسبي براي روشهاي وقت گير و هزينه بر امروزي قرار بگيرد. در سنسور پيشنهادي از نانوكامپوزيت گرافن اكسيد/اكسيد آهن/ زيركونيوم استفاده شده است كه نسبت به سنسورهاي طراحي شده با روش ساده تري سنتز ميشود و همچنين داراي پايداري، حساسيت و انتخاب پذيري بالايي است.

تاریخ ثبت: 1399/07/02
مخترع/مخترعان: امیرحسین مرادی
خلاصه اختراع:

با توجه به نقش نيتريتها و نيتراتها در ايجاد بيماري مزمن و حساسيت بالاي سازمان هاي ذيربط در تعيين مقادير اين تركيبات در منابع غذايي و آب آشاميدني، شناسايي و تعيين مقادير آنها بطور سريع، دقيق و اقتصادي مورد توجه قرار گرفته است. روشهاي متفاوتي نظير اسپكتروفلوريمتري، اسپكتروفتومتري، كروماتوگرافي، الكتروفورز، الكتروشيمي براي ارزيابي ميزان نيتريت پيشنهاد شده است. هر يك از روشهاي نامبرده قابل اعتماد هستند ولي هريك به نوبه خود پيچيده، وقت گير،گران و نيازمند به فرد متخصص براي ارزيابي يون نيتريت هستند. در سال¬هاي اخير، روش الكتروشيميايي با استفاده از الكترودهاي اصلاح شده به عنوان روش پيشنهادي نوين جايگزين روشهاي وقت گير و هزينه بر امروزي گرديده است. در الكترود پيشنهادي اين اختراع، از نانوكامپوزيت گرافن اكسيد/اكسيد روي/ پالاديوم استفاده شده است كه نانوذرات به كار برده شده در اين كار با روش ساده تري سنتز شده اند و قيمت تمام شده پاييني هم دارند. الكترود طراحي شده با اين نانوكامپوزيت داراي پايداري، حساسيت و انتخاب پذيري بالايي است. نتايج دستگاه ولتامتري براي الكترود طراحي شده با نانوذرات گرافن اكسايد/ اكسيد روي/ پالاديوم حد تشخيص پايين و حساسيت بالا نشان داد.

موارد یافت شده: 3