لیست اختراعات با مالکیت
بهارك ديوبند
7 عدد
امروزه، استفاده از پلاستيكهاي سنتزي در بسته بندي مواد غذايي رو به افزايش بوده است. هزينه هاي پايين توليد، نوآوري هاي روز افزون تكنولوژيكي و خواص خوب و قابليت هاي بالاي فيلم هاي پلاستيكي آنها را براي كاربرد در بسته بندي مواد غذايي مناسب مي سازد. ولي، اغلب پلاستيك هاي سنتزي از دو عيب مهم برخوردارند: زيست تخريب پذيري ضعيف آنها سبب انباشت گستردۀ زباله هاي پلاستيكي در محيط زيست مي شود؛ و همچنين مهاجرت اجزاي سمي و موتان زا از پلاستيك¬ها به داخل مواد غذايي، موجب به خطر افتادن ايمني مواد غذايي مي شود. استفاده از بيوپليمرها كه اولا قابليت زيست تخريب پذيري بالايي دارند و ثانياً مواد ايمن تري به شمار ميآيند، مي توانند جايگزيني مناسب براي پليمرهاي سنتزي باشند. بيوپليمرهاي پروتئيني مختلفي شامل ژلاتين، پروتئين ذرت، گلوتن گندم و پروتئين سويا، كازئين و پروتئين آب پنير داراي ويژگي هاي تشكيل فيلم هستند. ژلاتين داراي قابليت تشكيل ژل و افزايش ويسكوزيته بوده و فاقد بو و رنگ، داراي شفافيت بالا، قيمت كم و همچنين خصوصيات عملكردي منحصر به فرد مي باشد كه قابليت استفاده از اين منبع را به عنوان ماده اوليۀ توليد بسته بندي هاي زيست تخريب پذير، افزايش مي دهد. فيلم هاي ژلاتيني علي رغم برخورداري از ويژگي هاي بازدارندگي خوب در برابر اكسيژن، فاقد خواص مكانيكي و بازدارندگي مناسب در برابر آب هستند كه كاربردهاي آن را محدود مي سازد. تركيب با پليمر هاي زيست تخريب پذير با خواص مكانيكي بالا مانند پلي وينيل الكل و افزودن پركننده هايي با حداقل يك بعد در مقياس نانو (نانوذرات) ميتواند راه حل هاي مناسبي براي برطرف كردن اين مشكلات باشد. تكنولوژي بسته بندي فعال يكي از روش هاي نسبتاً نوين نگهداري مواد غذايي محسوب مي گردد و نوعي بسته بندي است كه مي تواند شرايط بسته را با هدف افزايش عمر انبارماني و بهبود ايمني يا ويژگيهاي حسي تغيير دهد.
يكي از شايعترين بيماريهاي مزمن سرطان ها هستند كه رتبه دوم مرگ و مير را در كشورهاي توسعه يافته و رتبه سوم را در كشورهاي در حال توسعه به خود اختصاص داده است. اخيرا نقش تركيبات شيميايي به عنوان يكي از عوامل تاثير گذار در ايجاد اين بيماري پر رنگتر شده است.نيتريت و نيتراتها از جمله تركيبات شيميايي هستند كه نقش آنها در ايجاد سرطان ها كاملا محرز گرديده است. نيترات از طرق مختلفي وارد بدن مي شوند كه عمده ترين آنها، مصرف آب آشاميدني و سبزيجات و فرآورده هاي گوشتي حاوي نيتريت مي باشد. با توجه به نقش نيتريتها و نيتراتها در ايجاد بيماري مزمن و حساسيت بالاي سازمان هاي ذيربط در تعيين مقادير اين تركيبات در منابع غذايي، شناسايي و تعيين مقادير آنها بطور سريع، دقيق و اقتصادي مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از روش الكتروشيميايي با سنسورهاي اصلاح شده با نانو ذرات مناسب ميتواند جايگزين مناسبي براي روشهاي وقت گير و هزينه بر امروزي قرار بگيرد. در سنسور پيشنهادي از نانوكامپوزيت گرافن اكسيد/اكسيد آهن/ زيركونيوم استفاده شده است كه نسبت به سنسورهاي طراحي شده با روش ساده تري سنتز ميشود و همچنين داراي پايداري، حساسيت و انتخاب پذيري بالايي است.
با توجه به نقش نيتريتها و نيتراتها در ايجاد بيماري مزمن و حساسيت بالاي سازمان هاي ذيربط در تعيين مقادير اين تركيبات در منابع غذايي و آب آشاميدني، شناسايي و تعيين مقادير آنها بطور سريع، دقيق و اقتصادي مورد توجه قرار گرفته است. روشهاي متفاوتي نظير اسپكتروفلوريمتري، اسپكتروفتومتري، كروماتوگرافي، الكتروفورز، الكتروشيمي براي ارزيابي ميزان نيتريت پيشنهاد شده است. هر يك از روشهاي نامبرده قابل اعتماد هستند ولي هريك به نوبه خود پيچيده، وقت گير،گران و نيازمند به فرد متخصص براي ارزيابي يون نيتريت هستند. در سال¬هاي اخير، روش الكتروشيميايي با استفاده از الكترودهاي اصلاح شده به عنوان روش پيشنهادي نوين جايگزين روشهاي وقت گير و هزينه بر امروزي گرديده است. در الكترود پيشنهادي اين اختراع، از نانوكامپوزيت گرافن اكسيد/اكسيد روي/ پالاديوم استفاده شده است كه نانوذرات به كار برده شده در اين كار با روش ساده تري سنتز شده اند و قيمت تمام شده پاييني هم دارند. الكترود طراحي شده با اين نانوكامپوزيت داراي پايداري، حساسيت و انتخاب پذيري بالايي است. نتايج دستگاه ولتامتري براي الكترود طراحي شده با نانوذرات گرافن اكسايد/ اكسيد روي/ پالاديوم حد تشخيص پايين و حساسيت بالا نشان داد.
دستگاه اتوكلاو طراحي شده جهت تهيه و سنتز تركيبات نانو حفره و نانو مواد در اشل نيمه صنعتي منحصر به فرد بوده و هيچ مشابه خارجي يا داخلي ديگري ندارد. با اين دستگاه مي توان انواع نانو اكسيدها، نانو سولفيدها، سراميكهاي صنعتي و مواد نانو حفره نظير زئوليتها (غربالهاي مولكولي با ساختار هاي گوناگون) و كاتاليستهاي مختلف براي دسولفوريزاسيون ، دهيدروژناسيون، ايزومريزاسيون، كراكينگ و آلكيلاسيون و ... ساخت.
تاكنون نانو اكسيدهاي زيادي به عنوان كاتاليزور جهت تخريب 4- نيتروفنل در حضور نور UV مورد آزمايش قرار گرفته اند، ولي در اين كار براي اولين بار از زئوليتهاي حاوي نانو اكسيدها استفاده شده است. در ضمن از يك روش جديد (روش ژل آكريل آميد) براي وارد كردن نانو اكسيد ZnO به داخل حفرات زئوليت استفاده شده است. با اين نانو كامپوزيتها ما توانستيم در نور معمول مرئي آلاينده پارانيتروفنول را حذف كنيم.
زمينه فني دندانپزشكي-ارتودانتيكس سيم نيكل تيتانيوم به عنوان آرچ واير ايده آل در مرحلهLeveling & Alignment درمان جامع ارتودنسي به مراتب مقاومت به اسلايدينگ بيشتري دارد. پوشش سيمها با استفاده از نانوذرات به عنوان يكي از روشهاي كاهش مقاومت به اسلايدينگ مطرح شده است. از اين رو، اختراع حاضر با رسوب نانوذرات اكسيد روي، مقاومت به اسلايدينگ سيمهاي نيكل تيتانيوم ارتودنسي را به ميزان قابل ملاحظه اي كاهش داده است . نانو ذرات كروي جهت پوشش دادن وايرها به روش تخريب ژل پلي اكريل آميد ساخته شده و به روش الكترولس روي وايرهاي نيكل تيتانيوم رسوب داده مي شود SEM، رسوب نانوذرات روي را روي سيم نيكل تيتانيوم مورد تأييد قرار داده و دستگاه universal testing machine كاهش معنادار و قابل توجه مقادير اصطكاك بين سيمهاي پوشش داده شده و براكت را نشان داد. با توجه به نتايج مثبت نانوذرات اكسيد روي در كاهش مقادير اصطكاك بين سيمها و براكتهاي ارتودنسي، ميتوان از پوششدهي با اين رسوبات به عنوان روشي جديد در كاهش قابل توجه مقادير اصطكاك در حركات دنداني استفاده نموده و باعث كنترل مناسب انكوريج، كاهش زمان درمانهاي ارتودنسي و ريسك تحليل ريشه شد. همچنين ميتوان از اين رسوبات نانو در ساير اپلاينسهاي ارتودنسي و ابزارهايي مانند براكتها و سيستمهاي self-ligating و نيز سيمهاي انعطافپذير در درمانهاي اوليه مانند آرچهاي Ni-Ti استفاده نمود. علاوه بر اين، به دنبال بهبود و ارتقاي روشهاي رسوب نانوذرات و تأييد آنها براي كاربرد در محيط دهان، مشكل بروز اصطكاك در حين درمانهاي ارتودنسي بايد بيشتر از آنچه كه گزارش شده است، كاهش يافته و منجر به كنترل مناسب انكوريج (تكيه گاه) گردد كه نتيجه آن هم كاهش مدت زمان درمانهاي ارتودنسي و نيز كاهش ريسك تحليل ريشه خواهد بود
عنوان اختراع : حذف آرسنيك از آبهاي آلوده بوسيله نانو كامپوزيت هاي تهيه شده از كانيهاي منطقه Removal of arsenic from polluted water by Nano composites produced from local minerals فرمولاسيون اختراع : كامپوزيت (Fe2Al6Si30O72 .20 H2O) خلاصه اختراع : به دليل محدود بودن منابع آب دركشور ما، حذف آلاينده هاي سمي از آب و پسآب هاي صنعتي از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. بنابراين، به دليل حفظ محيط زيست و سلامتي انسانها و قابل استفاده كردن آبهاي آلوده پس از تصفيه آنها، انجام اين پروژه از نظر اقتصادي بسيار حايز اهميت است. در اين كار از مواد معدني ارزان فيمت موجود در يكي ازمعادن استان آذربايجان شرقي استفاده مي شود و حذف آرسنيك بيشتر از 95 درصد انجام مي شود. مقدار آرسنيك در آب هاي طبيعي مناطق مختلف ايران pbb 30-100 است. هدف پروژه حاضر ، حذف اكسي آنيون هاي آرسنات (AsO43-) وآرسنيت معدني (AsO33-) وكاهش غلظت آن ها به مقدار كمتر از ppb 10(مقدار مجاز) ميباشد. براي اين منظور نانوكامپوزيت هايي از كانيهاي منطقه تهيه كرده و كارايي آنها در حذف آرسنيك ارزيابي مي شود. كامپوزيت تهيه شده از كلينوپتيلوليت منطقه آذربايجان براي اولين بار جهت حذف آرسنيك از آبهاي آلوده به آن استفاده شده است. تهيه ي اين كامپوزيت به دليل استفاده از كاني هاي منطقه، بسيار ساده و ارزان قيمت بوده و نياز به مواد وارداتي ندارد. كارايي اين كامپوزيت بسيار بالا بوده و بيشتر از 96% از آرسنيك موجود در آب را حذف مي كند. كامپوزيت مذكور از لحاظ آسيب رساني به سلامتي انسان و محيط زيست نيز مطالعه شد و كاملا بي ضرر مي باشد. مدت زمان لازم براي فرايند حذف نسبتا كوتاه وظرفيت جاذب براي حذف آرسنيك بسيار زياد ميباشد .لذا اين جاذبها به مدت طولاني قابل استفاده ميباشند.
موارد یافت شده: 7