لیست اختراعات با مالکیت کاوه رحماني فرح
6 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1396/03/19
تاریخ ثبت: 1398/10/10
خلاصه اختراع:

در اين اختراع فرمولاسيون و فرايند توليد سوسيس بر پايه تخم مرغ ارائه شده است. با توجه به ارزش ‏تغذيه¬اي بالاي تخم مرغ اما تاكنون فرآورده¬اي كه بخش اعظم آن از تخم مرغ تشكيل شده باشد، توليد نشده ‏است. به طور رايج تخم مرغ به صورت كامل و يا پودر خشك شده به عنوان بخشي از تركيبات غذايي ديگر ‏مانند فرآورده¬هاي گوشتي، كيك و ساير فرآورده¬هاي غذايي، استفاده مي¬شود. ضمن ارزش تغذيه¬اي بالاي تخم ‏مرغ به دليل توليد بالاي آن به ويژه در فصول گرم سال قيمت آن كاهش مي¬يابد. با فرآوري تخم¬ مرغ¬هاي ‏مازاد توليد شده هم مي¬توان در بخش طيور كشور ارزش افزوده ايجاد كرد و هم غذايي با قيمت پايين و ارزش ‏تغذيه¬اي بالا تهيه نمود. در اين اختراع سوسيس تخم¬مرغ با تركيب ۸۰ درصد تخم¬مرغ كامل و ساير افزودني-‏هاي آمده در متن مخلوط مي¬شوند. پس از قرار گرفتن مخلوط در دماي ۲ درجه سانتيگراد، فرايند پركردن، ‏پخت و خنك شدن طي مي¬شود. سوسيس¬هاي توليد شده طعم و مزه¬اي نزديك به سوسيس و كالباس¬هاي ‏گوشت و مرغ رايج موجود در بازار دارد و از بافت منسجم و الاستيك برخوردار مي¬باشند. ماندگاري سوسيس ‏بر پايه تخم مرغ نگهداري شده در دماي ۴ درجه سانتيگراد يخچال، ۳۰ روز مي¬باشد.‏

تاریخ اظهارنامه: 1395/08/05
تاریخ ثبت: 1395/11/04
مخترع/مخترعان: كاوه رحماني فرح
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نيتريت از فرمولاسيون توليد سوسيس و كالباس حذف شد و همچنين روشي براي به صفر ‏رساندن تعداد ميكروارگانيسم هاي سوسيس و كالباس ماهي پيشنهاد شد. حد مجاز براي افزودن نيتريت به ‏سوسيس و كالباس در كشور ايران حداكثر مقدار ۱۲۰ ‏PPM‏ مي باشد. كاربرد نيتريت در سوسيس و كالباس ‏سبب بهبود طعم، صورتي كردن رنگ فرآورده، كنترل رشد ميكروارگانيسم ها و كاهش اكسايش چربي و ‏پروتئين مي شود اما در صورت استفاده بيش از اندازه مجاز مخاطراتي براي مصرف كنندگان دارد. به علاوه در ‏استاندارد سوسيس و كالباس گوشت قرمز و مرغ، مقدار 105 عدد ميكروارگانيسم در 1 گرم سوسيس و ‏كالباس قابل پذيرش و استاندارد مي باشد. حذف نگهدارنده هاي نيتريت و نيترات مي تواند تاثير مثبتي بر ‏سلامت محصولات گوشتي داشته باشد. در اين كار با استفاده از هردل جديد و فرايند دمادهي محصولات براي ‏مدت ۹۰ دقيقه در ۸۵ درجه سانتيگراد، ميكروارگانيسم ها غير فعال شدند و ضمن نگهداري در پوشش هاي ‏پلي آميدي نفوذناپذير ۵ لايه تا هنگام مصرف، محصولات فاقد هيچ گونه ميكروارگانيسم بودند. دماي مذكور ‏هيچ آسيبي به بافت محصولات وارد نكرد. بنابراين بدون افزودن نگهدارنده شيميايي و بدون تاثير بر ويژگي ‏هاي كيفي سوسيس و كالباس ماهي، ميكروارگانيسم از محصولات حذف شد و ماندگاري آنها افزايش يافت.‏

تاریخ اظهارنامه: 1395/12/03
تاریخ ثبت: 1396/03/16
مخترع/مخترعان: كاوه رحماني فرح
خلاصه اختراع:

در اين اختراع روغن امگا-۳ به شكل ژل مقاوم در برابر اكسايش و حرارت بالا درآمد و به سوسيس ماهي ‏افزوده شد. در واقع هم روش ساده و با قابليت صنعتي شدن براي توليد ژل امگا-۳ و غني سازي سوسيس ‏معرفي شد و هم فرايند و تركيباتي جهت ايجاد ويژگي مقاومت به حرارت براي اسيدهاي چرب چند غير ‏اشباع ارائه گرديد. با توجه به مزاياي فراوان روغن امگا-۳، مصرف آن با توجه به حساسيت آن به اكسايش و ‏بوي نامطبوع متساعد شده از آن پايين مي¬باشد. تاكنون روش و تركيبات زيادي بر محافظت روغن هاي چند ‏غير اشباع با استفاده از فرايندهاي ريزپوشاني پيشنهاد شده است. به رغم فرايند پرهزينه ريزپوشاني روغن هاي ‏چند غير اشباع، ريزپوشينه هاي توليد شده در برابر حرارت حساس بوده و در صورت پختن محصول غني ‏شده، ميزان روغن چند غير اشباع به دليل اكسايش كاهش مي يابد. در اين اختراع روغن چند غير اشباع ‏ماهي با افزودن زانتان و سيليكات سديم به شكل ژل مقاوم به حرارت به سوسيس ماهي افزوده مي شود. ‏سوسيس هاي ماهي غني شده با ژل امگا-۳ مقاوم به حرارت، ويژگي هاي كيفي قابل مقايسه با سوسيس هاي ‏ماهي بدون امگا-۳ دارند و ماندگاري آنها در صورت نگهداري در دماي ۴ درجه سانتيگراد يخچال ۴۵ روز مي ‏باشد.‏

تاریخ ثبت: 1396/08/30
خلاصه اختراع:

در اين اختراع ميگو با فرايند خاصي براي توليد كنسرو خوراك ميگو در سس مخصوص آماده¬سازي شد. ‏ميگو يكي از آبزياني مي¬باشد كه توليد آن روند افزايشي داشته و كشور ايران اكنون صادر كننده ميگو مي¬باشد. ‏صادرات ميگوي منجمد داراي محدوديت¬هايي همچون تاريخ انقضا يك ساله، مقررات¬هاي بهداشتي سختگيرانه ‏در كشورهاي هدف و همچنين نيازمندي به شبكه پخش سرد مي¬باشد. يكي از محصولاتي كه مي¬تواند با ‏ماندگاري ۲ ساله، حمل و نقل آسان و مزه مطلوب سبب افزايش صادرات و توليد ميگو در كشور شود كنسرو ‏خوراك ميگو در سس مخصوص مي¬باشد. مشكل كنسروهاي ميگو اينست كه هنگام استريل كردن محتويات ‏گوشت ميگو وارد سس شده و ضمن نامطلوب كردن ظاهر قوطي و سس هنگام باز كردن درب قوطي، بوي ‏نامطبوع ميگو سبب ناراضايتي مصرف كننده مي¬شود. در اين اختراع جهت آماده سازي، ميگوهاي بدون رگ ‏در محلول با نمك ۶/۸ درصد، سركه ۵/۰ درصد و دماي ۹۵ درجه سانتيگراد براي مدت ۵ دقيقه و ۱۵ ثانيه ‏دقيقه قرار گرفتند و براي مدت ۳۰ دقيقه در دماي ۱۲۱ درجه سانتيگراد استريل شدند. همچنين جهت حفظ ‏شكل كامل ميگو، رگ¬گيري آن با روشي انجام شد كه شكاف در بخش پشتي ميگوها وجود نداشته و ميگوي ‏كنسرو شده ظاهر بهتري داشتند. ‏

تاریخ ثبت: 1397/11/15
خلاصه اختراع:

در اين اختراع فرايند توليد مكمل عناصر كم مصرف خوراك طيور، آبزيان و دام به شكل آلي از عناصر ‏آهن، روي، مس، كروم و منگنز ارائه شد. همه عناصر مورد استفاده در ساخت مكمل¬هاي عناصر كم مصرف به ‏فرم معدني است و فرمهاي سولفاته يا اكسيد اين عناصر استفاده مي گردد. قابليت دسترسي و جذب عناصر از ‏فرمهاي معدني عناصر كم مصرف بسيار پايين است و لذا قسمت عمده آنها بعد از عبور از دستگاه گوارش دام ‏و طيور و آبزيان همراه با مدفوع و فضولات دفع مي شوند. به¬علاوه مصرف فرم معدني عناصر كم مصرف باعث ‏آلودگيهاي زيست محيطي شده و هزينه هاي زيادي نيز به مصرف كننده و صنعت دام، طيور و آبزيان وارد مي ‏كند. در اين اختراع فرم معدني عناصر با متيونين پيوند داده شد و عناصر به شكل آلي درآمدند. مصرف ‏مكمل¬هاي آلي سبب كاهش مقدار مصرف خوراك، افزايش وزن بدن، كاهش ضريب تبديل خوراك و بهبود ‏كيفيت جوجه¬هاي پرورشي در يك دوره پرورش مرغ و اثرات مفيد بر رشد و سلامتي آبزياني همچون قزل¬آلاي ‏رنگين كمان، كپور معمولي و ميگو مي¬شود. ‏

تاریخ اظهارنامه: 1388/02/15
تاریخ ثبت: 1388/04/20
خلاصه اختراع:

اين اختراع راجع به فرمولاسيون و روش تهيه سوسيس از ماهي مي باشد گوشت ماهي به دليل پروتئين هاي ساركوپلاسميك زياد، از نظر خواص حسي بو، طعم و بافت تحت تاثير قرار مي گيرد و استفاده آن گوشت در فرآورده، سوسيس را نامطلوب مي گرداند. جهت رفع اين مشكل از روش شستشوي گوشت با آب خالي، آب نمك، آب اسيدي و آب قليايي (بسته به گونه ماهي مورد استفاده و خصوصيات فيزيكوشيميايي آن) به اضافه فرمولاسيون اختصاصي سوسيس ماهي استفاده شده است. اين فرمولاسيون مي تواند به منظور توليد سوسيس از ماهي در كارخانجات فراورده هاي گوشتي يا شيلاتي استفاده شود.

موارد یافت شده: 6