لیست اختراعات رضا حاج ي
همانطور كه اشاره شد، اين دستگاه براي تسهيل و افزايش دقت در انجام فرآيند تغيير دورهاي اسيديته و قليايي محيط معرفي گرديد. زيرا براي تغييرات دورهاي اسيديته و قليايي محيط از پروتكلهاي از قبل تعريف شده ساعتي به روش دستي انجام ميشود كه به طبع چون فريند دستي و بسيار وابسته به آزمايشگر ميباشد روش دقيقي نميباشد. اختراع حاضر به منظور حل اين مشكل طراحي و توليد شده است و با ايجاد امكان تنظيم دقيق زمانها و تعداد دورهاي انجام فرآيند، خطاي ناشي از كار دستي را به صفر ميرساند. اساس اين دستگاه با تعبيه سه محفظه كه به ترتيب عبارتند از: 1) بشري حاوي محلول اسيدي با PH مشخص، 2) محفظه شستشو و 3) بشر حاوي محلول قليايي با PH مشخص. قطعات در داخل محفظه شكافدار كه امكان نفوذ محلول اسيدي و قليايي به آن وجود دارد، قرار ميگيرند و تنظيمات زماني كه مشخص كننده مدت زماني كه نمونه بايد در محيط اسيدي، تحت شستشو و محيط قليايي باشد و تعداد سيكلها توسط يك پنل الكترونيكي قابل تنظيم، اعمال ميگردد. لازم به ذكر است كه در صورت نياز ميتوان تعداد دستگاه را براي تعداد مخازن بيشتر نيز به روز نمود.
خلاصهاي از توصيف اختراع؛ به علت شرايط سخت موجود در طي فرايندهاي آمادهسازي مواد غذايي از جمله سس سويا كه در آن غلظت نمكي بسيار بالا است (20%)، دما بهC ° 45، pH در حدود 4-5 و غلظت اتانول گاهي به 3% ميرسد و همچنين حضور پروتئازها، استفاده از آنزيمي با توانايي مقاومت در تمام اين شرايط بازده توليد محصول با كيفيت بالا را به طور قابل توجهي افزايش ميدهد. در اين پژوهش آنزيم L-گلوتاميناز (rSAM) از باكتري بومي سختدوست Cohnella sp.A01، PTCC No 1921 به صورت هترولوگ بيان شد و پس از تخليص، شرايط بهينهي فعاليت و توانايي آن در مقاومت نسبت به شرايط سخت محيطي به منظور استفاده در صنايع غذايي به خصوص توليد سس سويا مورد بررسي قرار گرفت. جهت پي بردن به pH و دماي بهينهي rSAM فعاليت آنزيم در دما و pHهاي مختلف سنجيده شد. آنزيم در دما و pH به ترتيب C° 50 و 8 بيشترين فعاليت را دارد. بررسي مقاومت rSAM در شرايط سخت مراحل توليد سس سويا از جمله نمكي، دمايي، pH و حضور اتانول و پروتئازها نشان داد rSAM يك آنزيم كاملاً مقاوم در برابر شرايط سخت است و ميتواند در طيف گستردهاي از تغيير شرايط محيطي فعاليت خود را به خوبي حفظ كند.
حضور كافئين در فرآورده هاي نهايي چاي سبز مي تواند باعث بروز برخي مشكلات شود. افزايش ميزان كافئين مصرفي در روز به بيش از حد مجاز باعث ظاهر شدن عوارض نامطلوب كافئين از جمله ايجاد حالتهاي عصبي، افزايش ضربان قلب، بي قراري، بي خوابي، لرزش در اندامها، تهوع و سرگيجه شود كه اين عوارض به خصوص در سالمندان و خانم هاي باردار مي تواند عواقب جبران ناپذيري داشته باشد، در بيشتر روش هاي كاهش كافئين، اين كار با استفاده از حلال هاي آلي (كلروفرم و دي كلرو متان) صورت مي گيرد. احتمال حضور باقيمانده اين حلال ها در فرآورده نهايي بالا مي باشد كه مي تواند يكي از معايب اين روش ها باشد (اثرات مضر حلال هاي كلرينه) . از طرف ديگر اين حلال ها علاوه بر كافئين قادر به خارج ساختن مواد محلول در چربي ديگر موجود در برگ چاي سبز از جمله اسانس ها است كه اين موضوع باعث كاهش كيفيت چاي دكافئينه شده مي شود، و در آخر هزينه هاي بالاي اين روش ها، استفاده از روش هاي ديگر را مورد توجه قرار داده است. روشي كه در اين طرح مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از آب جوش به منظور خارج ساختن كافئين از برگ چاي است به گونه اي كه كمترين آسيب به كيفيت چاي وارد شود.
گياه Biebersteinia multifid DC با نام هاي فارسي چله داغ و آدمك به حالت خودرو در بسياري از نقاط ايران مي رويد. در طب سنتي ريشه آن در درمان بيماري هاي روماتيسمي به كار مي رود. علاوه بر اثر ضدالتهابي و ضددردي از اثرات ضداضطرابي ريشه آن نيز در بعضي مناطق ايران نظير خراسان و زنجان استفاده مي شود. تركيب خالص شده با استفاده از طيف هاي MS, 13C-NMR, 1H-NMR و IR تعيين ساختار مولكولي گرديد و سه تركيب كوماريني شناسايي گرديد. ساختار شيميايي تركيب خالص سازي شده از گياه چله داغ براساس طيف هاي MS, 13C-NMR, 1H-NMR و IR در زير مشاهده مي شود. اين تركيبات داراي ساختار كوماريني مي باشد. Umbclliferone(7-Hydroxy Coumarin) Scopoletin(7-hydroxy-6-methoxy coumarin) Ferulic Acid(4-hydroy-3-methoxy cinnamic acid) عصاره گيري مرحله اي و به وسيله حلال هاي هگزان، كلرفرم، اتيل استات و متانول توسط پركولاتور انجام مي گيرد.
عسل كه آن را به فارسي انگبين گويند مايعي شيرين است كه زنبور عسل از شهد گل ها توليد مي كند. محصولات زنبور عسل شامل موارد زير مي باشد عسل ژله رويال يا ژله سلطنتي ، موم، زهر ، گرده گل و بر موم بر موم آنتي بيوتيك فوق العاده قوي در طبيعت مي باشد كه زنبور عسل آنرا از تركيب صمغ بعضي از گياهان شهد گل ها موم و گرده گل ها درست مي كند. از مشكلات بر سر استفاده از بر موم به عنوان يك ماده دارويي ارزشمند در جهت درمان سوختگي ها ، كوفتگي ، مشكلات تنفسي و غيره مي توان به روش استفاده و عدم پخش پذيري اين ماده به دليل شكل و ماهيت فيزيكي آن مي باشد. با توجه به اين مشكل شكل محلول بر موم به صورت اسپري فرموله شد تا از اين طريق به يك روش آسان جهت استفاده از بر موم دست يابيم. در اين فرايند پس از تهيه بر موم از كندو براساس تكنيك هخاي موجود در فاز اول از بر موم عصاره گيري انجام مي شود. در فاز دوم عصاره تهيه شده فرموله مي گردد. به اين منظور آب مقطر حرارت داده شده و عصاره بر موم كه بوسيله نرم كننده كاملا نرم شده است به تدريج به فاز آبي اضافه مي شود.
اختراع حاضر سامانه اي براي عصاره گيري از گياهان دارويي به منظور استخراج مواد موثره ي آنها مي باشد. در اين روش نوآورانه با استفاده از امواج اولتراسونيك مواد موثره ي گياهان از سلول هاي گياهي استخراج شده و وارد محيط حامل كه اغلب حلال عصاره مورد نظر است وارد مي شود. با قرار دادن مولدهاي امواج پيزوالكتريك در دو طرف يك مخزن كه بافت هاي گياهي به آن وارد مي شود و با برقراري امواج در طي مخزن سلول هاي گياهي تنشي را متحمل شده و ديواره آنها شكسته و مواد درون سلولي به بيرون تراوش مي كند و يا حلال به نحوي وارد سلول ها شده و عصاره را در خود حل كرده و از سلول خارج مي گردد. پس از خارج شدن عصاره مورد نظر از گياه محلول حاوي عصاره توسط يك سامانه جانبي لامپ امواج ماوراء بنفش UV استريل شده و ميكروارگانيسم هاي مخرب و بيماري زاي درون آن از بين مي رود و حلال حاوي ماده موثره از سامانه استخراج خارج مي شود. - مشكل اصلي در استخراج عصاره هاي گياهي به روش هاي موجود كارايي پايين و زمان بالاي استخراج مي باشد. با استفاده از امواج ماوراء صوت در استخحراج عصاره هاي گياهي زمان استخراج بسيار پايين آمده چرا كه امواج ماوراء صوت با سرعت بالايي ديواره ي سلول ها را مي شكنند و مواد موثره به بيرون تراوش مي كند. اين اختراع كاربرد عمده اي در استخراج مواد موثره ي گياهي و توليد اسانس خواهد داشت و در نهايت اثر آن توليد مواد اوليه دارويي گياهي با كارايي بالا و قيمت تمام شده كم است.
اين دستگاه داراي دو برد تلفن همراه مي باشد كه كارهاي اطلاع دهنده دستگاه را انجام مي دهند و اصلي ترين قسمت دستگاه مغز آن است كه pic نام دارد و تجهيزات فيزيكي موجود در دستگاه را مورد استفاده قرار مي دهد و به آن ها در زمان لازم فرمان هاي متفاوت مي دهد. اگر به اين دستگاه سنسور حساس به حركت نصب شود زماني كه سنسور فعال شود دستگاه فعاليت هايي را انجام مي دهد به صاحب دستگاه اس ام اس مي دهد اتفاقات رخ داده را اطلاع مي دهد از محيط فيلم برداري مي كند و براي صاحب آن ارسال مي كند و ... اين دستگاه كارايي فوق العاده پيشرفته و پيچيده اي دارد. اين دستگاه داراي يك سي دي نرم افزاري مي باشد كه بدون وجود آن دستگاه راه اندازي نخواهد شد. اين دستگاه حتي مي تواند درب هاي اتوماتيك را باز و بسته كند كه راه اندازي آن توسط كد محرمانه اي كه برروي تلفن همراه خود وارد مي كنيم اتفاق مي افتد. اين دستگاه داراي پايه هاي اتوماتيك اسلحه هاي خودكار مي باشد كه هر نوع اسلحه بر روي آن نصب مي شود و با روش هاي مربوطه به صورت غير حضوري فعال شده و عمليات مربوطه را انجام مي دهد. به اين دستگاه انواع سنسورها نصب مي شود مانند سنسور اطلاع دنده حريق سنسور اطلاع دهنده گاز شهري و ... كه هر كدام كارهاي مربوط به خود را بر روي دستگاه انجام مي دهد.
فرايند توليد كنسانتره آلوئه ورا با غلظت 10x در مقياس صنعتي
كاتاليست هاي اسيدي كاربرد هاي زيادي در انجام واكنش هاي شيميائي دارا هستند. از اينرو توسعه اين نوع از كاتاليست ها به گونه اي كه كابرد آنها آسانتر شده و آلودگي كمتر محصولات به اسيد را به همراه داشته باشد، بديهي به نظر مي رسد. اسيد هاي جامدي همچون زئوليت و بنتونيت فعال شده دير زمانيست كه به اين منظور استفاده شده اند. اما قدرت اسيدي اين گونه اسيدهاي جامد آنقدر نيست كه بتوان بعضي از واكنش هاي شيميائي مثل دي آزوتاسيون را بر روي سطح آنها انجام داد. در اين اختراع، گروه هاي اسيدي –SO3H توسط روش كار تك مرحله اي بر روي سطح نانوذرات مغناطيسي نشانده شده است. اسيد نشانده شده بر روي سطح نانوذرات مغناطيسي ادعا شده در اين اختراع به اندازه كافي قوي بوده و با استفاده از آن ميتوان براحتي اين گونه واكنش ها را بر روي سطح اسيد انجام داد.
در اين طرح دماسنج پزشكي هوشمند براي گرفتن اندازگيري درجه حرارت بدن درست كرده ايم كه اين درجه حرارت به صورت هوشمند درجه حرارت بدن را اندازگيري مي كند تفاوت اين نوع دماسنج با ساير دماسنج هايي كه در بازار است اين است كه اين نوع دماسنج مي تواند به محض بالا و پايين آمدن دماي بدن آلارم داده و اطرافيان بيمار مطلع كند اين نوع دماسنج ااز حس گرهاي حرارتي الكترونيكي درست شده است در هنگام تب به صورت دائم بر روي بدن بيمار قرار دارد و هنگامي كه درجه حرارت تغيير كند اعلام مي نمايد.اين نوع درجه حرارت قابليت اتصال به مانيتورينگ ها را دارد و نيز مي تواند درجه حرارت را به ساير دستگاه هاي مورد نياز بلوتوث كرد.درجه حرارت هوشمند را مي توان در خانه و مراكز درماني و بيمارستاني استفاده نمود.
موارد یافت شده: 80