لیست اختراعات علي احمد پور


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 19
تاریخ اظهارنامه: 1396/10/01
تاریخ ثبت: 1396/10/01
خلاصه اختراع:

حضور تركيبات سولفوردار در سوخت‌هاي فسيلي به عنوان يكي از منابع اصلي توليد SOx در جهان كه يكي از عوامل اصلي آلودگي هوا، باران‌هاي اسيدي و تخريب تجهيزات مي‌باشد، شناخته شده است. به دليل اثرات تخريبي اكسيدهاي سولفور، مشخصات و غلظت تركيبات سولفوردار در سوخت‌هاي فسيلي مانند بنزين و گازوئيل، روزبه‌روز در سراسر دنيا سخت‌گيرانه‌تر مي‌شود. فرآيند سولفورزدايي اكسايشي در مقايسه با فرآيند سولفورزدايي هيدروژني، نيازمند شرايط ملايم‌تري همچون دماي محيطي و فشار اتمسفري مي‌باشد و به عنوان يك فرآيند اميدواركننده در حذف عميق تركيبات سولفوردار در سوخت‌هاي فسيلي در نظر گرفته مي‌شود. همچنين، در سال‌هاي اخير پلي‌اكسومتالاتها به عنوان كاتاليستهاي سبز، توجه ويژه‌اي را به دليل بازده بالا در فرآيند سولفورزدايي اكسايشي به سمت خود جذب كرده‌اند. كامپوزيت Mo132/AC در سولفورزدايي اكسايشي داراي عملكرد ويژه‌اي است و سبب حذف تركيبات سولفوردار (همچون دي‌بنزوتيوفن از يك سوخت مدل) با بازدهي در حدود 100 درصد مي‌گردد. بكارگيري كربن فعال به عنوان پايه‌اي كاملا ارزان و در دسترس براي {Mo132} سبب افزايش ظرفيت جذب تركيبات سولفوردار بر روي كاتاليست، سادگي بازيابي كاتاليست از محيط واكنش و نيز افزايش بازده سولفورزدايي در سوخت مدل مي‌شود. بر اساس نتايج، كامپوزيت Mo132/AC قادر است در شرايط بهينه و در دماي محيط (C ᵒ 25) بازدهي برابر با 99.5% و يا حتي بيشتر در سولفورزدايي اكسايشي داشته باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/12/14
تاریخ ثبت: 1396/12/14
خلاصه اختراع:

اين رآكتور از سه استوانه هم‌محور تشكيل‌شده است كه جنس دوجداره بيروني آن از پيركس بوده و جنس لوله مركزي آن كه عامل تأمين امواج الكترومغناطيس در آن قرار مي‌گيرد از كوارتز مي باشد تا در صورت استفاده از امواج الكترومغناطيس، اثر ناخالصي درون شيشه حذف گردد و حداكثر بازدهي را داشته باشيم. دو سر لوله مذكور توسط تفلون مسدود شده است. در صورت استفاده از امواج الكترومغناطيس، منبع امواج در هسته مركزي قرار گرفته و آلاينده مدنظر (به ‌عنوان‌مثال آلاينده ميكروبي يا آلي) مابين جداره 1 و 2 تزريق مي‌گردد كه پس از تماس با گونه‌هاي اكسنده درون راكتور تخريب مي‌شود. در صورت نياز به كنترل دما، عامل خنك‌كننده و يا گرم‌كننده از بين جداره 2 و 3 عبور مي‌نمايد. در اين راكتور علاوه بر قابليت بررسي حذف و تخريب انواع آلاينده‌ها، مي‌توان به دليل همگني و حجم بالا از آن جهت بررسي سينتيك و شبيه‌سازي فرايندهاي واقعي و پيوسته سازي فرايندهاي اكسيداسيون پيشرفته در مقياس آزمايشگاهي و نيمه‌پيوسته استفاده نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1397/08/01
تاریخ ثبت: 1398/03/21
خلاصه اختراع:

در اين اختراع براي اولين بار نانو كامپوزيتي به نام Bentonite@NiO@WO3 هم رسوبي سنتز شده است, كه بسيار متخلخل و قابليت جذب بالايي دارند و براي حذف تركيبات گوگردي با روش ADS نيز استفاده شده است. در اختراع حاضر، اصلاح بنتونيت با استفاده از NiO / WO3 براي حذف گوگرد از سوخت ديزل تجاري كه حاوي حدود 100 ppm كل گوگرد (S) تهيه شد. به منظور شناسايي جاذب سنتز شده از تكنيك هاي پراش اشعه ايكس (XRD ) ، طيف سنجي فوريه مادون قرمز (FTIR) ، تصاوير ميكروسكوپ الكتروني روبشي (FESEM) استفاده گرديد و مشخص شد كه توانايي بنتونيت اصلاح شده براي جذب دي بنزوتيوفن (DBT) به شدت به شيمي سطح بستگي دارد.

تاریخ ثبت: 1390/06/29
خلاصه اختراع:

در حوزه دندانپزشكي بعضي بيماريها مانند بيماري پريودنتال منجر به تخريب نسوج حمايت كننده دندان مي شود در نتيجه تخريب نسوج حمايت كننده دندان، نواقص استخواني ايجاد مي شود. بدين منظور بازسازي ديفكت هاي استخواني با مواد پيوندي براي ساخت بافت استخواني جديد با خصوصيات مرفولوژيك و فانكشنال مشابه با آنچه كه در بافت اوليه بوده مورد نياز است. كاربرد اين گرانول ساخته شده براي استفاده در ضايعات استخواني و محل هايي كه استخوان از بين رفته است و نياز به ساخت مجدد آن مي رود مي باشد. در اين ابداع از سولفات كلسيم خالص استفاده شد مقداري از سولفات كلسيم به همراه مقدار كمي آب با پيوند دهنده مناسب (چسب بتا) مخلوط گرديد. عمل مخلوط شدن به نحوي انجام شد تا يك خمير با غلظت مناسب بدست آيد. سپس عمل گرانول سازي طوري به دقت انجام شد تا ذرات با اندازه دلخواه (500 تا 750 ميكرون) توليد شود سپس مخلوط به آرامي تحت عمل حرارت دهي قرار گرفت تا گرانول ها خشك شوند مرحله آخر استريليزاسيون دانه هاي توليدي مي باشد.

تاریخ ثبت: 1389/11/17
خلاصه اختراع:

‏اين روزها فعاليت هاي صنعتي گوناگون بصورت بي وقفه در حال گسترش هستند و ضايعات و فاضلاب هايي توليد ‏مي كنند كه اغلب با مواد مضر و سمي آلوده شده ‏اند. آلودگي آب با اجزاي سمي نگراني عمده ‏براي سلامت انسان ‏به شمار مي رود و فرايندهايي كه به منظور حذف اين الودگي ها به كار مي رود اغلب به لحاظ اقتصادي بسيار پر ‏هزينه مي باشد. به همين دليل موضوع تصفيه آب و پس آب هاي صنعتي كه هدف اصلي اين اختراع است از دو بعد بهداشتي و اقتصادي حائز اهميت مي باشد. طراحي سيستم تركيبي جاذب ها جهت حذف موثر يون هاي كبالت استرنسيوم كادميوم و جيوه به دو روش حدف همزمان و تك مولفه اي مورد بررسي قرار گرفت. ‏در ميان راه هاي گوناگوني كه جهت حدف يون هاي فلزي وجود دارد، استفاده از تكنيك جذب سطحي به خصوص جاذب هايي كه قيمت مناسب دارند و مقرون به صرفه هستند از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين ‏اختراع ، سعي شده است كه حداقل مقدار جاذب و زمان كوتاه جذب مورد استفاده قرار گيرد. اين طرح در مقياس ‏صنعتي قابل اجرا بوده ‏و زباله توليد شده آن خطري براي محيط زيست نخواهد داشت.

تاریخ ثبت: 1389/11/09
خلاصه اختراع:

‏آلكيل بنزن خطي ( LAB ‏) ماده اوليه توليد آلكيل بنزن سولفونات است كه در توليد شوينده هاي زيست تجزيه ‏پذير مورد ‏استفاده قرار مي گيرد. LAB ‏از واكنش بنزن با الفين هاي 10 تا 13 كربني در مجاورت كاتاليزور مايع ‏اسيد هيدروفلئوريك ( HF ‏) در صنعت توليد مي شود. به دليل مشكلات فراوان استفاده از اين كاتاليزور مانند ‏سميت بالا، آلودگي محيط زيست، هزينه هاي بالاي جداسازي و غيره، استفاده از كاتاليزورهاي جامد سازگار با ‏محيط زيست در اين فرآيند بسيار مناسب مي باشد. در اين اختراع آلكيل بنزن خطي با استفاده از كاتاليزور ‏جامد هتروپلي اسيد نوع پرايسلر نهش يافته بر پايه ي سيليكا توليد شده است. در اين اختراع با استفاده ‏ از اين ‏كاتاليزور و در شرايط بهينه بدست آمده از طراحي آزمايش به روش سطح پاسخ، و با استفاده از ا -دكن به عنوان ‏الفين و بنزن موفق به توليد LAB ‏با بازده بسيار خوبي شده ‏ايم. در شرايط بهينه ي استفاده از كاتاليزور با ‏بارگذاري 30 درصد ‏´، نسبت مولي بنزن به ا-دكن ١٣ ‏و كاتاليزور با درصد وزني 6/3 ‏ نسبت وزني كاتاليزور به كل ‏مواد واكنش دهنده و همچنين دماي ثابت c ٨٠ ‏، درصد تبديل ا-دكن به ٩٩ ‏درصد و بازده توليد LAB ‏به 88 درصد ‏رسيده لازم به ذكر است انتخاب پذيري نسبت به ٢ ‏فتييل دكان كه مطلوبترين LAB ‏ توليدي از ا.دكن است، ‏ ‏در شرايط واكنش ذكر شده ٢٧ درصد مي باشد.

تاریخ ثبت: 1389/08/12
خلاصه اختراع:

‏اكسيدهاي فلزي نيمرسانا، خواص مناسبي به عنوان لايه حساس حسگرهاي گازي از خود نشان داده اند. به همين دليل و با توجه به قابليت هاي ويژه مواد در ابعاد نانو، براي ساخت اين حسگر تركيب اكسيدهاي فلزي كبالت و مس -كه هر دو كاتالسيت هاي قوي در اكسايش متان هستند- در مقياس نانومتر و با روش سل- ژل سنتز گرديدند. نانوپودرهاي به دست آمده تبديل به قرص گرديده و پس از الكترود گذاري حساسيت آن ها در حضور متان اندازه گيري شد. بررسي حساسيت قطعات مختلف حسگر در حضور -6000 ppm ‏• ٣٠٠٠٠ ‏گاز متان در محدوده دمايي ºC ٣٠٠ ‏- ٢٠٠ ‏حاكي از بهبود قابليت حسگر با افزايش دما و غلظت گاز در اين محدوده از دما و غلظت متان بود. همچنين بهبود چشمگير حساسيت، با افزايش ميزان ناخالصي مشاهده شد به طوري كه حساسيت از ٩ ‏در قطعه اكسيد كبالت خالص با رشد 340 درصدي به ٣١ ‏در قطعه حسگر شامل ١۵ ‏درصد مولي مس رسيد. با توجه به حساسيت خوب حسگر در حضور مقداري بسيار كم تر از حد اشتعال پذيري متان، حسگرساخته شده ‏جهت شناسايي اين گاز مناسب مي باشد.

تاریخ ثبت: 1398/12/17
خلاصه اختراع:

خشك كردن خانگي ميوه و سبزيجات كه روشي مناسب جهت نگهداري محصولات براي مدت طولاني مي-باشد، سنتي ديرينه در كشور است. همچنين در بازارهاي جهاني، از ميوه خشك شده به عنوان جايگزيني سودمند براي تنقلات ياد مي شود. اما با توجه به تغيير سبك زندگي و تمايل به شهرنشيني در خانواده ها و از طرفي معايب خشك كردن ميوه و سبزيجات با روش هاي سنتي (در معرض تابش نور مستقيم خورشيد)، اين عمل در بين خانواده ها كاهش چشم گيري داشته است. در اين اختراع بر آن شديم تا با مطالعه دقيق پيشينه فني ساخت انواع خشك كن هاي خورشيدي ميوه و سبزيجات، طراحي بهينه اي بر اساس اصول طراحي فني، اقتصادي و بهداشتي، ارائه دهيم. لذا نمونه اي از دستگاه خشك كن خورشيدي غير مستقيم ماژولار كه داراي طراحي جديدي نسبت به انواع متداول خود مي باشد، طراحي گرديده است. اين دستگاه داراي ابعاد مناسب جهت استفاده خانگي بوده كه با توجه به ساختار ماژولار خود قابليت جابجايي، جانمايي و نظافت آسان با طول عمر بالايي دارد و امكان توليد انبوه دستگاه را به راحتي به وجود مي آورد. همچنين به واسطه استفاده از فن هاي داراي دور متغير با مصرف برق بسيار پايين، قابليت كنترل دبي جريان هواي عبوري از روي محصولات و در نتيجه كنترل دماي خشك شدن محصول و همچنين افزايش سرعت خشك شدن فراهم آمده است.

تاریخ اظهارنامه: 1398/01/19
تاریخ ثبت: 1398/12/27
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر مربوط به فوتوراكتور غشايي جهت تصفيه آب‌هاي آلوده، علل خصوص آب هاي حاوي آلاينده هاي ميكروبي مي-باشد. آلاينده‌هاي شيميايي و ميكروبي دو دسته ي مهم از آلاينده‌هاي آبي محسوب مي‌گردند. تخليه جريانهاي آبي حاوي اين آلايندهها به محيط‌زيست و يا استفاده مجدد از آن‌ها به دليل تأثيرات منفي بر سلامت انسان و محيط‌زيست بايد با احتياط صورت گيرد. امروزه از روش‌هاي تصفيه گوناگوني براي حذف آلاينده¬هاي شيميايي و ميكروبي استفاده مي‌گردد كه به دليل استفاده از افزودني¬هاي شيميايي گوناگون و يا زمان زياد و هزينه‌ي بالاي نصب آن‌ها، ما را به‌سوي فرايندهاي جديد سوق مي‌دهند؛ لذا تجهيز حاضر با عملكرد بالا طراحي و پيشنهاد گرديده است. اين فوتوراكتور غشايي قابليت تجهيز به انواع منابع امواج الكترومغناطيسي (UV، LED، UV-LED) غوطه ور به‌عنوان عامل تأمين امواج الكترومغناطيس طراحي گرديده كه قابل‌استفاده در تصفيه انواع آب‌هاي آلوده به آلاينده‌هاي ميكروبي و شيميايي است. تجهيز فوتوراكتور غشايي متشكل از يك پيش تصفيه جهت رساندن آب به كيفيت مناسب و يك غشاي سراميكي و يك لامپ ماوراي بنفش به‌صورت هم‌مركز است. عملكرد تجهيز حاضر بدين گونه است كه غشاي سراميكي بعد از به تله انداختن آلاينده‌هاي ميكروبي و تغليظ كننده مواد شيميايي در سطح غشا، امواج ماوراي بنفش با تابش مستمر باعث تخريب و تجزيه‌ي آن‌ها مي‌گردد.

موارد یافت شده: 19