لیست اختراعات علي زنوزي
خلاصه اختراع در تحقيق حاضر از فنآوري بستر شناور، به منظور توليد ميكروكپسولهايي، حاوي باكتري لاكتوباسيلوس روتري استفاده شد. محلولي حاوي سوربيتول و مالتودكسترين و باكتري بر روي حامل (ميكروكريستالين سلولز)، به منظور توليد گرانول هاي غير آگلومره، با سرعت جريان محلول ورودي 25/0ميلي ليتر بر دقيقه و فشار هواي خروجي پمپ 300 ميلي بار در دماي 37 درجه سانتيگراد، پاشيده و جذب شد. پوششدهي يك بار با محلول شلاك و بار ديگر با محلول آلژينات سديم، صورت گرفت. زنده ماني نسبي باكتري (%) در پودر پوشش دهي شده با محلول آلژينات سديم با غلظت 1% (وزني/حجمي) بعد از طي دوره زماني 1 ساعت در شرايط شبيه سازي شده معده با 2/1pH=، به طور معني داري نسبت به پوشش هاي ديگر افزايش نشان داد و اين پوشش به عنوان پوشش مناسب براي لايه اول پوشش دهي انتخاب شد. از پوشش كيتوزان و صمغ عربي و كلريد كلسيم براي پوشش دهي روي گرانولهاي مرحله قبل استفاده شد.ميزان زنده ماني باكتري در پودر پوششدهي شده با محلول كلريدكلسيم با غلظت 5% (وزني/حجمي) به طور معني داري، 1 و 24 ساعت پس از پخت در نان نسبت به پودر پوششدهي شده با كيتوزان 1 % افزايش نشان داد. در هر دو پوشش 1 و 24 ساعت پس از پخت بيشتر از 106 cfu/g)) باكتري زنده باقي ماندند.
در حال حاضر تنها روش صنعتي جهت جداسازي بيوماس از محيط كشت استفاده از سانترفيوژ !ست ولي اين روش هزينه بسيار زيادي داشته و مدت زمان زيادي نيز طول مي كشد تا عمل جداسازي (برداشت) بيوماس جلبك از محيط كشت صورت پذيرد. استهلاك دستگاه سانتريفوژ نيز زياد بوده و هزينه سرويس را بالا مي برد. با توجه به ريز بودن ذرات ميكروجلبك، استفاده از روش صافي به دليل گرفتگي سريع منافذ صافي نيز امكانپذير نيست. با توجه به اينكه يكي از مواد اوليه شناسايي شد براي توليد بيوديزل استفاده از گونه هاي خاص روغني ميكروجلبك مانند دوناليلا مي باشد ولي در حال حاضر روشي كه بتواند با هزينه اندك اين گونه ها را از محيط كشت جدا نمايد. وجود ندارد لذا،طي آزمايش هاي بسيار زياد، روشي ابداع شد كه ميكروجلبك را با سرعت زياد و هزينه اندك از محيط كشت جدا مي نمايد.
يكي از مشكلاتي كه در فرآيند توليد ميكروجلبك وجود دارد عدم وجود دستگاهي مناسب جهت برداشت ميكروجلبك از محيط كشت با سرعت زياد و هزينه پايين مي باشد. بنابراين جهت پايين آوردن هزينه و زمان مصرفي، دستگاهي طراحي و ساخته شد كه انرژي مصرفي پاييني داشته و عملكرد آن پيوسته مي باشد و مي تواند بيوماس را از حجم بالاي محيط كشت در مدت كوتاهي با راندمان بالا برداشت نمايد. كنترل پارامترها از قبيل نوع و شدت همزني، مقدار ولتاژ و شدت جريان، فاصله الكترودها و زمان اعمال جريان به راحتي در اين دستگاه امكانپذير مي باشد. دستگاه با تجهيزات موجود در داخل كشور ايران ساخته شده است تا بتوان در فازهاي بعدي اين طرح را كاربردي نموده و در مقياس صنعتي اين دستگاه را بدون وابستگي به كشورهاي پيشرفته ساخت. چنين دستگاهي در ايران و در جهان وجود ندارد ولي تحقيقات بسياري در نقاط مختلف جهان براي دستيابي به تكنولوژي ساخت اين دستگاه در حال انجام مي باشد.
يكي از مونع موجود در تجاري سازي توليد بيوديزل در مقياس هاي خانگي و رستوراني، عدم وجود دستگاهي كاملا خودكار جهت توليد بيوديزل مي باشد. در اين طرح دستگاهي طراحي و ساخته شد كه كاملا خودكار بوده و فرآيندها توسط منوي كاربر قابل برنامه دهي و كنترل ميباشند. اين پايلوت در حقيقت شبيهسازي پايلوتهاي صنعتي در مقياس كوچك بوده و نتايج خروجي به آساني قابل تعميم به سازههاي صنعتي ميباشد. علاوه بر آن از اين دستگاه ميتوان در نمايشگاهها و كارگاههاي آموزشي جهت آموزش و ارائه روشهاي توليد بيوديزل استفاده نمود. دستگاه به گونه اي طراحي شد كه كاربري آن براي كارگران شاغل در رستوران ها آسان بوده و همه فرآيندها با حالت پيش تنظيم و فقط با فشار يك دكمه شروع، قابل اجرا باشد. با ساخت اين دستگاه و نصب آن در رستوران ها امكان ترويج توليد و كاربرد سوخت هاي زيستي فراهم شده است. علاوه بر آن با استفاده از اين دستگاه، روغن پسماند رستوران ها به جاي دفع نادرست در فاضلاب ها و اثرات تخريبي زيست محيطي، به سوختي پاك تبديل خواهد شد كه تا حدودي جلوي مصرف گازوئيل را در كشور خواهد گرفت.
مسئله كيفيت پايين گازوئيل در ايران و آلاينده هاي خروجي از اگزوز موتورهاي ديزلي سبب بروز مشكلات زيست محيطي و بيماري هاي ناشي از آن گرديده است. همچنين بدليل وجود گوگرد در ساختمان گازوئيل ميزان تخريب قطعات داخلي موتور بواسطه بوجود آمدن تركيبات گوگردي از جمله اسيد سولفوريك در حين احتراق افزايش يافته است. اين امر باعث تحميل هزينه هاي سنگين به رانندگان وسايط نقليه ديزلي گشته است. لذا در اين طرح دستگاهي طراحي و ساخته شد تا با استفاده از ضايعات روغن خروجي حاصل از غذاخوري ها و فست فودهاي زنجيره اي، مكمل با ارزشي توليد نمايد. اين مكمل به هر نسبتي با گازوئيل قابل اختلاط بوده به طوري كه با افزايش 20 درصد از اين مكمل به گازوئيل ميزان آلاينده هاي خروجي از اگزوز به طور محسوسي تا 20 درصد كاهش يافته و افزايش 5 درصدي در توان موتور مشاهده مي گردد. همچنين با توجه به خاصيت روان كنندگي اين مكمل، سايش قطعات كاهش يافته و عمر موتور افزايش مي يابد. عملكرد دستگاه بسيار دقيق بوده و كيفيت مكمل توليدي توسط آن منطبق بر استاندارد ASTM مي باشد.
موارد یافت شده: 10