لیست اختراعات فرامرز هرمزی
عنوان: راكتور مخروطي پرشده راكتور مخروطي بستر ثابت در دسته اختراع هاي فني و مهندسي (و) قرار دارد. اين راكتور به منظور رفع مشكل كم بودن بازدهي در راكتورهاي بستر ثابت طراحي و ساخته شده است. در زمينه افزايش بازدهي راكتورهاي بستر ثابت از راهكارهاي مختلفي استفاده شده كه خلاصه اي از آن در پيشينه اختراع آمده است. تغيير هندسه كانال راكتوري بكاررفته، راهكاري است كه براي اولين بار مورد مطالعه قرار گرفته است. تغيير هندسه در راكتور استوانه اي منجر به طرح راكتور با هندسه مخروطي و ميزان تبديل بيشتر نسبت به راكتور استوانه اي شده است. از ويژگي هاي اين راكتور، امكان تغيير در ابعاد آن براي قرار گيري در سامانه هاي راكتوري مختلف و تركيب با ديگر انواع هندسه كانال ضمن حفظ ويژگي اصلي راكتور است.
اختراع حاضر ساخت يك دستگاه شار حرارتي ثابت به منظور بررسي عملكرد حرارتي و هيدروليكي هندسه جديد ميني كانالهاي موجي منقطع و ميني كانالهاي موجي و مستقيم است. طراحي هندسي ميني كانالهاي موجي منقطع به همراه سيال خنك كننده مايع، به عنوان يك راه كار موثر در افزايش راندمان حرارتي و طول عمر سامانههاي حرارتي با توليد شار حرارتي بالاست. اين هندسه عملكرد حرارتي بالاتري نسبت به ميني كانالهاي موجي و مستقيم
در اين طرح ، براي اولين بار از نانوذرات در محلول پوشش¬دهنده در فرآيند پوشش¬دهي در بستر سيال استفاده شد. تمامي شاخصه هاي پوشش¬دهي بررسي شده، براي نمونه¬هاي پوشش¬دار حاوي نانوذرات، داراي مقادير مناسبتري نسبت به نمونه پوشش دار فاقد نانوذرات بودند. شاخصه هاي مورد بررسي شامل خواص جرياني ذره مانند تخلخل، چسبندگي، جريان پذيري و ضريب يكنواختي بودند. از آناليز طيف سنجي فوريه مادون قرمز (FTIR)، آناليز پراش اشعه ايكس (XRD) و آناليز ايزوترم-هاي جذب و واجذب نيتروژن (روش BET) براي بررسي ويژگي¬هاي نمونه ها استفاده شد. تاثير شرايط عملياتي موثر بر شاخصه هاي پوشش¬دهي شامل دبي هواي سيال¬ساز، فشار پاشش، دماي هواي خشك ¬كننده و غلظت تركيبات موجود در محلول پوشش-دهنده، با كمك طراحي آزمايش مورد بررسي قرار گرفت و شرايط بهينه تعيين شد. از بين نانوذرات اكسيدآهن و اكسيد روي استفاده شده در اين طرح، نانوذرات اكسيدآهن نقش موثرتري در بهبود شاخصه هاي پوشش¬دهي دارد و سبب كاهش تخلخل، چسبندگي، جريان¬پذيري، ضريب يكنواختي و رهايش دي ¬اكسيدكربن به ترتيب از مقدار متوسط اوليه 66/62، 15/20، 25/1، 33/2 و 06/4 براي نمونه هاي پوشش دار فاقد نانوذره به مقدار متوسط 27/53، 69/16، 21/1، 10/2 و 44/2 در نمونه هاي پوشش دار حاوي نانوذره، شده است. همچنين نتايج آزمايش BET نشان داد كه عرض ميانگين (nm) و حجم كل حفرات (cm3/g) در سطح، براي نمونه هاي پوشش ¬دار فاقد نانوذره به ترتيب 5/2 و 141 برابر نمونه هاي پوشش ¬دار حاوي نانوذره اكسيد آهن است.
خلاصه فتي استرهاي سبك از واكنشرر ميان روغنها، چربيها يا اسيدهاي چرب با متانول و يا اتانول ايجاد مي شوند. به علت قابليت ماي فراوان استرهاي سبك براي شركت در واكنشهاي گوناگون، مصرف اين ماده در صنايع شيميايي رو به افز!يش است. امروزه از اين استرها براي توليد انواع استرها، آميدها، استر سولفوناتها ما، اتر آميد كربوكسيلانها و ... استفاده مي شود. متيل استر، خود بعنوان حلال و بيوذيزل مورذ استغاده مي باشد. از آنجاكه فرايند استريفيكاسيون، تعادلي بوده، و واكنش، حتي در بهترين شرايط از مقدار مشخصي، پيشرفت نخواهد كرد، لذاخلوص محصول از محدوده اي افزونتر نخواهد شد. اين شرايط در مواردي كه حساسيت زيادي بر روي خلوص ماده نباشد به دليل شرايط فنني و اقتصادي ترجيح داده مي شود. اما در مو!ردي كه خلوص متيل استر اهميت پيدا مي كند و ناخالصي هاي ذكر شده در فوق، براي محصولات منتج شده از آن ايجاد اشكال مي نمايد رسيدن به محصول خالص تر، هدف قرار مي گيرد. در اختراع مذكور از واكنش استريفيكاسيون مستقيم اسيد چرب تجاري با متانول صنعتي، و با بهره گيري از كاتاليست اسيدي، در فشار مترادف و دماي رفلاكس، متيل استر اسيد چرب نارگيل با درصد خلوص ٥ / ٩٩ درصد به دست آمد. دستيابي به خلوص ر مورد اشاره، با بهره گيري از مواد اوليه تجاري باعث شد تا تعدادي از محدوديت ماي موجود، در استغاده از اين ماده در فرايندهاي شيميايي از پيش رو برداشته شود . همچنين در فرايندي مشابه، از واكنش الكل اتيليك مطلق با اسيد چرب نارگيل، اتيل استري با درصد خلوص98/5% ايجاد گرديد.
دستگاه بلوغ مصنوعی نمونه های سنگی مولد هیدروكربور در شرایط دما و فشار بالا در حضور آب ( پیرولیز آبی)
براي بررسي بلوغ ماده آلي و سينتيك توليد هيدروكربور نياز به شبيه سازي شرايط در زير زمين است كه اين كار با روش هاي آزمايشگاهي مانند پيروليز صورت مي پذيرد. پيروليز آبي روشي است كه در آن نمونه هاي حاوي ماده آلي در حضور آب فرآيند بلوغ را طي مي نمايند و بيشترين نزديكي با بلوغ ماده آلي در شرايط زير زمين در طبيعت دارد. براي انجام آزمايش دستگاهي متناسب با شرايط آزمايش، طراحي و ساخته شد. ويژگي هاي طراحي اين دستگاه به گونه اي است كه چالش هايي مانند مشكلات آب بند مخزن دستگاه در طول آزمايش، خطر انفجار مخزن در فشار بالا و... را برطرف نموده است. استفاده از واشر مسي براي آب بند مخزن ، مجهز بودن مخزن دستگاه و درب آن به رزوه هاي نوع NPT براي تحمل فشار و دماي بالاي آزمايش، سبب شده تا دستگاه پيروليز آبي فوق داراي ويژگي هاي مناسبي براي انجام آزمايش شود. در مجموع به وسيله دستگاه فوق و انجام آزمايش روي نمونه ها مقاديري از هيدروكربور در انتهاي آزمايش توليد مي گردند كه مي توان روي آن ها مطالعات سينتيكي و بلوغ و موارد مرتبط به آن را انجام داد.
تركيب جديدي كه طبيعي و با كيفيت بالا هست، را به عنوان براق كننده براي كفش و انواع چرم ارائه كرده ايم، كه آب پايه بوده و همخوان با محيط زيست است و همچنين داراي خاصيت پاك كنندگي نيز مي باشد.
موارد یافت شده: 6