لیست اختراعات محمدعلی حصاری نژاد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1398/02/14
تاریخ ثبت: 1398/07/16
خلاصه اختراع:

از جمله تركيباتي كه موجب اثرات سلامت زايي نان مي شود استفاده از آرد بلوط در غني سازي نان است. ولي بدليل داشتن بعضي تركيبات ضد تغذيه اي استفاده از آن با مشكل مواجه شده است. تاكنون جهت توليد نان هاي تست و غني سازي آنها كارهاي زيادي انجام شده است كه با اضافه كردن ماده مورد نظر به خمير حاصله و طي كردن مراحل پخت غني سازي نان انجام مي شود. ولي در اين نوع غني سازي، ماده غني كننده با مشكلاتي مواجه است و اضافه كردن آن به خمير نان به شيوه روش هاي پيشين باعث مشكلاتي از جمله مسموميت و كاركرد نامناسب دستگاه گوارش مي شود، به همين جهت بايد روشي جهت كاربرد اين ماده جهت غني سازي بكار برد. ايده اصلي فرمولاسيون كنوني استفاده از ميوه درخت بلوط تانن گيري شده به عنوان يك ماده فراسودمند است كه علاوه بر دارا بودن خاصيت آنتي اكسيداني حاوي اثرات تغذيه اي و ضدميكروبي جهت استفاده در نان تست با خاصيت فراسودمندي بالا مي باشد. از جمله مزاياي اين اختراع مي توان به: به دليل داشتن خواص فراسودمندي بلوط از كيفيت تغذيه اي بالايي برخوردار است، طبيعي و سنتي بودن نان تست بلوط، كم هزينه بودن فرآوري بلوط و عرضه آن در صنعت، داراي خاصيت هايي از جمله: داراي خواص منقبض كننده و ضداسهال، درمان بواسير، بهبود جريان خون، خاصيت سيركنندگي كه به دليل فيبر بالاي آن مي باشد، اشاره كرد و به عنوان ميان وعده رژيمي و يا همراه با غذاي اصلي روزانه بكار مي رود و در جلوگيري و درمان بيماري هاي گوارشي كاربرد دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/07/14
مالک/مالکان: سجاد قادري
تاریخ ثبت: 1398/12/20
خلاصه اختراع:

هدف از تهيه فرمولاسيون كنوني استفاده از ميوه درخت بلوط به عنوان يك ماده فراسودمند است كه علاوه بر دارا بودن خاصيت آنتي اكسيداني حاوي اثرات تغذيه اي و ضدميكروبي با خاصيت فراسودمندي بالا مي باشد. لذا بدنبال يك روش كاربردي براي بهره بردن از ميوه بلوط، برنامه عملياتي براي تهيه فرمولاسيون پودر بلوط فوري نوشته و اجرايي گرديد كه اين محصول با توجه به كيفيت ظاهري و حسي قابل رقابت با محصولاتي همچون پودر قهوه فوري در آينده قابليت رقابت خواهد داشت. براي توليد پودر فوري بلوط ابتدا پوست اصلي بلوط توسط دستگاه پوست گير سايشي جدا شده و پس از آن مغز بلوط پس از پوست گيري داراي يك پوسته سطحي به نام جفت مي باشد كه تيره رنگ بوده و پس از خشك شدن در معرض آفتاب از بلوط جدا مي شود. پس از اين مرحله عمل برشته كردن ميوه بلوط را در دماي 160 درجه سانتيگراد و به مدت 10 دقيقه انجام ميدهيم كه اصلاحا به اين مرحله بو دادن هم ميگوييم. ميوه بلوط با دستگاه آسياب چكشي پودر مي شود. آرد بلوط با 5/0 درصد مخمر ساكارومايسز سرويزيه (مخمر نان) مخلوط مي شود و سپس با آب ولرم (40-30 درجه سانتيگراد) خيسانده مي شود. مخلوط حاصله به مدت 12 ساعت در دماي 40-30 درجه سانتيگراد نگهداري مي شود تا مواد معطر بيشتري توليد گردد. بعد از اين مرحله پودر ميوه بلوط را با آب مخلوط ميكنيم تا كاملا تغليظ گردد و پس از آن توسط خشك كن پاششي با كيفيت بالا آن را به پودر تبديل ميكنيم. پس از تاييد نهايي پودر بلوط فوري را بسته بندي ميكنيم.

تاریخ ثبت: 1396/01/28
خلاصه اختراع:

با عنايت به مصرف بالاي اسنك‌هاي حجيم، نگراني تغذيه‌اي وبازار رقابتي شديد ميان توليدكنندگان در ارائه محصول جديد؛ هدف پژوهش غني سازي اسنك رايج بر پايه حبوبات جوانه زده با رويكرد تنوع توليد، ارتقاي ارزش غذايي و حفظ ويژگي انبساط شوندگي بود. موضوع بواسطه مصرف زياد جمعيت جوان كشور اهميت مي‌يابد. حبوبات مهمترين منابع پروتئين در رژيم غذايي محسوب مي‌شوند. بواسطه افزايش جمعيت، قيمت بالاي منابع پروتئين حيواني، هم چنين كاهش مصرف پروتئين حيواني كشورهاي توسعه‌يافته اهميت حبوبات رو به افزايش است. به كمك طرح آماري مركب مركزي چرخش پذير، تاثير آرد خلر جوانه زده (40-10 درصد)، رطوبت خوراك ورودي (20- 14 درصد)، سرعت چرخش هليس (rpm200- 100)، دماي پخت اكسترودر دو ماردونه (170-120) بر ويژگي فيزيكوشيميايي و كيفي اسنك حجيم بررسي شد. هدف از جوانه زني افزايش ميزان پروتئين و آهن، افزايش قابليت هضم پروتئين و نشاسته و كاهش تركيبات ضد تغذيه در آرد خلر بود. مطابق نتايج، افزايش دماي پخت اكستروژن بواسطه كاهش ويسكوزيته ذوب خمير و افزايش سلول هاي هوا با ديواره سلولي نازكتر، سبب افزايش ضريب انبساط و نرمي بافت گرديد. با افزايش ميزان خلر در مخلوط خمير، قند كل فراورده افزايش و اين امر سبب افزايش حجم اسنك گرديد. از نتايج مهم پژوهش، توليد اسنك حجيم پروتيني براي نخستين بار در كشور بود. نتايج بهينه¬سازي، نشان داد؛ شرايط بهينه توليد محصول جهت دستيابي به شاخص انبساط شوندگي63/5 درصد، ميزان چگالي 09/0 و ميزان سختي 03/3نيوتن؛ شامل 29 درصد آرد خلر جوانه زده، دماي 141 درجه، رطوبت 28/15 درصد و سرعت مارپيچ 152 دور بر دقيقه بود

تاریخ اظهارنامه: 1399/05/07
مالک/مالکان: آقای سجاد قادری
تاریخ ثبت: 1399/07/14
خلاصه اختراع:

بدنبال يك روش كاربردي براي بهره بردن از ميوه بلوط، برنامه عملياتي براي تهيه فرمولاسيون پودر بلوط قهوه بلوط نوشته و اجرايي گرديد كه اين محصول با توجه به كيفيت ظاهري و حسي قابل رقابت با محصولاتي همچون پودر قهوه فوري در آينده قابليت رقابت خواهد داشت. براي توليد پودر فوري بلوط ابتدا پوست اصلي بلوط توسط دستگاه پوست گير سايشي جدا شده و پس از آن مغز بلوط پس از پوست گيري داراي يك پوسته سطحي به نام جفت مي باشد كه تيره رنگ بوده و پس از خشك شدن در معرض آفتاب از بلوط جدا مي شود. پس از اين مرحله عمل برشته كردن ميوه بلوط را در دماي 160 درجه سانتيگراد و به مدت 10 دقيقه انجام ميدهيم كه اصلاحا به اين مرحله بو دادن هم ميگوييم. ميوه بلوط با دستگاه آسياب چكشي پودر مي شود. آرد بلوط با 5/0 درصد مخمر ساكارومايسز سرويزيه (مخمر نان) مخلوط مي شود و سپس با آب ولرم (40-30 درجه سانتيگراد) خيسانده مي شود. مخلوط حاصله به مدت 12 ساعت در دماي 40-30 درجه سانتيگراد نگهداري مي شود تا مواد معطر بيشتري توليد گردد. بعد از اين مرحله نسبت مناسبي از پودر كافئين را به پودر بلوط اضافه ميكنيم به طوريكه در نهايت در يك ليوان ۲۵۰ ميلي ليتري پودر قهوه بلوط درحالت استاندارد حدود 40 تا 70 ميلي گرم كافئين وجود داشته باشد. بعد از اين مرحله پودر نهايي توليد شده را با آب مخلوط ميكنيم تا كاملا تغليظ گردد و پس از آن توسط خشك كن پاششي با كيفيت بالا آن را به پودر تبديل ميكنيم. پس از تاييد نهايي پودر قهوه بلوط توليد شده را بسته بندي ميكنيم.

تاریخ اظهارنامه: 1399/03/11
تاریخ ثبت: 1399/04/23
خلاصه اختراع:

بعلت روند رو به رشد تقاضا براي تركيبات طبيعي و با سازگاري زيستي، كاربرد هيدروژل¬هاي پلي ساكاريدي در صنايع غذايي درحال افزايش است. ويژگي¬هاي فيزيكوشيميايي هيدروژل¬ها به شدت به نوع اتصال عرضي و نيز به وزن مولكولي و ساختار شيميايي بسپار وابسته است. اثر استفاده از هيدروژل¬هاي غذايي بر راندمان توليد و ويژگي¬هاي فيزيكوشيميايي، بافتي و حسي پنير سفيد ايراني اثرگذار مي باشد. در اين ادعاي اختراع، پنير سفيد ايراني با غلظت¬ خاصي از هيدروژل مخلوط دو هيدروكلوئيد كتيرا (از گياه Astragalus ) – زانتان در غلظت¬ 75/0 گرم به ازاي هر كيلوگرم شير تهيه گرديد و اثر استفاده از اين هيدروژل بر روي ويژگي¬هاي بافتي و كاركردي فراورده مشاهده شد. اين پنير توليدي داراي راندمان بالا و با ويژگي¬هاي بافتي مناسب بود. نمونه¬ پنير توليدي با استفاده از اين هيدروژل و نمونه تجاري با توجه به پارامترهاي رئولوژيكي، ريزساختار، رنگ و ويژگي¬هاي حسي مورد بررسي قرارگرفت و مشاهده شد كه نمونه پنير حاوي اين هيدروژل باعث بهبود راندمان پنيرسازي شد و درك خواص حسي پنير سفيد ايراني را بهبود بخشيد و ميزان سفيدي پنير بدون تغيير باقي ماند.

تاریخ ثبت: 1401/06/08
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر" شير غني شده با نانوحامل‌هاي ليپيدي حاوي زيگزانتين استخراج شده از موجودات دريايي"، با استفاده از هيدروكسيدپتايسم و اسيد اسكوربيك و انكوباسيون دمايي در دماي ○C60 و بهره گيري از دستگاه چرخنده تبخيري با خلوص 91.4 درصد، استخراج گرديد. نانوذرات ليپيدي جامد SLN (Solid Lipid Nanoparticles) و نانوحامل‌هاي ليپيدي NLC (Nanostructure Lipid Carriers) با استفاده از دي استئارات تري گليسريد و گليسرول به روش تركيبي هموژنيزاسيون تحت فشاركششي بالا و امواج فراصوت توليد و با ساكارز جهت ايجاد محافظت سرما و عدم تجمع ذرات توليدي فرموله و به شير جهت غني سازي اضافه گرديد و آزمون هاي هدونيك پنج نقطه اي براي ارزيابي طعم انجام شد. در نهايت محصول توليدي جهت ارزيابي رهايش در معده و روده با استفاده از كيسه دياليز و روش اسپكتروسكوپي مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاصل از آزمون ها بيانگر توليد شير غني شده فراسودمند براي سلامت چشم بود.

تاریخ اظهارنامه: 1401/08/25
تاریخ ثبت: 1402/05/23
خلاصه اختراع:

ساخت ظروف يكبارمصرف زيست تخريب پذير براي بسته بندي مواد غذايي كه در ضمن سلامتي مصرف-كنندگان را به مخاطره نياندازد از اهميت بسياري برخوردار مي باشد. در اين اختراع، كامپوزيت هاي پليمري زيست تخريب پذير از اختلاط مذاب پلي لاكتيك اسيد، پلي بوتيلن سوكسينات و پليمرهاي طبيعي شامل نشاسته گندم و كاه گندم تهيه شدند و خواص فيزيكومكانيكي و زيست تخريب پذيري آنها مورد ارزيابي قرار گرفتند. براي اين منظور بيوكامپوزيت هايي با فرمولاسيون هاي مختلف به روش اختلاط مذاب تهيه شد و خواص مختلف آنها شامل مدول كششي، افزايش طول تا نقطه پارگي، مقاومت ضربه اي، محتواي رطوبت تعادلي و نيز ميزان زيست تخريب پذيري اندازه گيري شد. نتايج بدست آمده نشان داد كه افزايش محتواي نشاسته گندم و كاه گندم، با افزايش قابل توجه زيست تخريب پذيري بيوكامپوزيت همراه بود. نمونه ظرف بيوكامپوزيتي تهيه شده در اين اختراع از فرمولاسيون با غظت آميزه بيوپليمرها (آميزه PLA و PBS (w/w50/50))، غلظت نشاسته و غلظت كاه گندم به ترتيب برابر با 48، 5/45 و 5/6 درصد وزني، علاوه بر دارا بودن زيست تخريب پذيري بالا، آزمون هاي استاندارد ملي به شماره 14000 را با موفقيت پشت سر گذاشت و نشان داد كه داراي قابليت جايگزيني با ظروف يكبار مصرف زيست تخريب ناپذير و يا جزئي زيست تخريب پذير موجود در بازار براي بسته بندي مواد غذايي مي باشد.

موارد یافت شده: 7