لیست اختراعات با مالکیت محمدعلي حصاري نژاد
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1396/01/28
خلاصه اختراع:

با عنايت به مصرف بالاي اسنك‌هاي حجيم، نگراني تغذيه‌اي وبازار رقابتي شديد ميان توليدكنندگان در ارائه محصول جديد؛ هدف پژوهش غني سازي اسنك رايج بر پايه حبوبات جوانه زده با رويكرد تنوع توليد، ارتقاي ارزش غذايي و حفظ ويژگي انبساط شوندگي بود. موضوع بواسطه مصرف زياد جمعيت جوان كشور اهميت مي‌يابد. حبوبات مهمترين منابع پروتئين در رژيم غذايي محسوب مي‌شوند. بواسطه افزايش جمعيت، قيمت بالاي منابع پروتئين حيواني، هم چنين كاهش مصرف پروتئين حيواني كشورهاي توسعه‌يافته اهميت حبوبات رو به افزايش است. به كمك طرح آماري مركب مركزي چرخش پذير، تاثير آرد خلر جوانه زده (40-10 درصد)، رطوبت خوراك ورودي (20- 14 درصد)، سرعت چرخش هليس (rpm200- 100)، دماي پخت اكسترودر دو ماردونه (170-120) بر ويژگي فيزيكوشيميايي و كيفي اسنك حجيم بررسي شد. هدف از جوانه زني افزايش ميزان پروتئين و آهن، افزايش قابليت هضم پروتئين و نشاسته و كاهش تركيبات ضد تغذيه در آرد خلر بود. مطابق نتايج، افزايش دماي پخت اكستروژن بواسطه كاهش ويسكوزيته ذوب خمير و افزايش سلول هاي هوا با ديواره سلولي نازكتر، سبب افزايش ضريب انبساط و نرمي بافت گرديد. با افزايش ميزان خلر در مخلوط خمير، قند كل فراورده افزايش و اين امر سبب افزايش حجم اسنك گرديد. از نتايج مهم پژوهش، توليد اسنك حجيم پروتيني براي نخستين بار در كشور بود. نتايج بهينه¬سازي، نشان داد؛ شرايط بهينه توليد محصول جهت دستيابي به شاخص انبساط شوندگي63/5 درصد، ميزان چگالي 09/0 و ميزان سختي 03/3نيوتن؛ شامل 29 درصد آرد خلر جوانه زده، دماي 141 درجه، رطوبت 28/15 درصد و سرعت مارپيچ 152 دور بر دقيقه بود

تاریخ ثبت: 1401/06/08
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر" شير غني شده با نانوحامل‌هاي ليپيدي حاوي زيگزانتين استخراج شده از موجودات دريايي"، با استفاده از هيدروكسيدپتايسم و اسيد اسكوربيك و انكوباسيون دمايي در دماي ○C60 و بهره گيري از دستگاه چرخنده تبخيري با خلوص 91.4 درصد، استخراج گرديد. نانوذرات ليپيدي جامد SLN (Solid Lipid Nanoparticles) و نانوحامل‌هاي ليپيدي NLC (Nanostructure Lipid Carriers) با استفاده از دي استئارات تري گليسريد و گليسرول به روش تركيبي هموژنيزاسيون تحت فشاركششي بالا و امواج فراصوت توليد و با ساكارز جهت ايجاد محافظت سرما و عدم تجمع ذرات توليدي فرموله و به شير جهت غني سازي اضافه گرديد و آزمون هاي هدونيك پنج نقطه اي براي ارزيابي طعم انجام شد. در نهايت محصول توليدي جهت ارزيابي رهايش در معده و روده با استفاده از كيسه دياليز و روش اسپكتروسكوپي مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاصل از آزمون ها بيانگر توليد شير غني شده فراسودمند براي سلامت چشم بود.

تاریخ ثبت: 1402/08/23
مخترع/مخترعان: سمیرا یگانه زاد
خلاصه اختراع:

در اختراع پيش رو، الاستومر كاملا زيست تخريب پذير و سازگار با محيط زيست بر پايه پلي لاكتيك اسيد/ سقز ايجاد شده است كه براي ايجاد سازگاري مناسب بين دو پليمر ذكر شده از پلاستيسايزر استيل تري بوتيل سيترات و جانكريل به روش فيزيكال بلندينگ بهره برده شد و آميزه PLA-ATBC/Saqqez حاصل بر مبناي آزمون¬هاي آناليز حرارتي (DSC) و با تمركز بر ميزان Tg، داراي مناسبترين دماي انتقال شيشه¬اي نسبت به هر دو پليمر به تنهايي بود كه متعاقبا انعطاف پذيري و كشساني مطلوبي را نيز از خود نشان داد كه نتايج آزمون¬هاي طيف مادون قرمز و تصاوير ميكروسكوپ الكتروني بر آنها صحه گذاشت. از اين¬رو، اختراع حاصل مي¬تواند تركيبي اميدواركننده و البته نوين و كاملا زيست تخريب پذير و دوستدار طبيعت بر پايه پتانسيل¬هاي بومي، به عنوان جايگزيني مناسب براي تركيبات الاستومريك در صنعت غذا باشد.

موارد یافت شده: 3