لیست اختراعات یونس نوری
برخورد باد بر سازه هاي بلند و اثرات مخرب آن بر سازه، هميشه موجب نگراني طراحان و مهندسان بلند مرتبه ساز بوده و تاكنون راه حل هاي گوناگوني براي كاهش اثرات باد بر سازه مطرح گرديده است. يكي از مهمترين اثرات باد بر سازه ايجاد بالارانش در فونداسيونها مي باشد. همچنين ايجاد ممان محرك حول پاشنه سازه موجب چرخش و واژگوني سازه مي گردد. تاكنون راه حل هايي براي مقابله با اثرات نيروهاي جانبي ناشي از باد مانند تغيير در ابعاد سازه، تغيير فرم سازه در پلان و ارتفاع، افزايش وزن سازه، ايجاد فونداسيون هاي گسترده و عميق و ... مطرح گرديده كه هر كدام از اين موارد به نوبه خود داراي محدوديت¬ها و نقايصي مي باشد. در اين طرح، به دنبال استفاده از ايرفويل¬ها براي ايجاد ليفت مثبت در وسايل پروازي، ايده استفاده از ايرفويل براي مقابله با اثرات باد بر سازه شكل گرفت. استفاده از ايرفويل در سازه¬ها، براي جلوگيري از بالارانش فونداسيون، كاهش دريفت طبقات، افزايش ضريب اطمينان واژگوني كه براي بسياري از سازه¬هاي بلند مرتبه بدون دستكاري در نما و فرم، مناسب مي نمايد. كه سبب بهينه شدن ابعاد مقاطع المانهاي سازه¬اي و همچنين كاهش هزينه¬هاي اجراي سازه از مرحله گودبرداري تا انتها مي شود.
فيلتر طراحي شده جهت حذف آلاينده¬هاي آب شرب در موارد آزمايشگاهي و خانگي به كار برده مي¬شود. به دليل ويژگي¬هاي خاص اين دستگاه از جمله، استفاده از توري¬هاي استيل ضدزنگ به خاطر ويژگي¬هاي برجسته¬اي مانند خاصيت انعطاف¬پذيري زياد، شكل¬پذيري و سطح بالا، ظرفيت پوشش بالا، استفاده از نانوجاذب¬ها، نانوالياف¬ها و همچنين چارچوب¬هاي آلي-فلزي، چارچوب¬هاي آلي-كوالانسي به دليل ظرفيت جذب بسيار بالا، افزايش تعداد فيلترها به منظور حذف آلاينده¬هاي گوناگون موجود در آب، اين دستگاه يك گزينه ايده¬آل جهت كاربردهاي تصفيه آب آشاميدني و همچنين ساير آب¬هاي سطحي مانند باران، آب فاضلاب و غيره مي¬باشد. اين دستگاه از قطعات مختلفي ساخته شده است كه عمده اين قطعات شامل فيلترهاي هم محور تودرتو و محفظه نگهدارنده آب است. فيلترهاي دستگاه قابل تعويض بوده و مي¬توانند بعد از مدتي توري¬هاي فيلتر را تعويض نمود. همچنين اين دستگاه قابليت سفارشي سازي دارد و فقط براي حذف طيف محدودي از آلاينده¬ها به كار نمي¬رود. همچنين از اين فيلتر مي¬توان در موارد آزمايشگاهي نظير آزمايش¬هاي شيمي استفاده نمود.
امروزه تجهيزات ميرا كردن زلزله به دسته¬هاي كلي سيستم¬هاي فعال، غيرفعال و نيمه فعال تقسيم¬بندي مي¬شوند. در اين بين سيستم¬هاي غيرفعال به دليل سادگي عملكرد و عدم نياز به نيروي خارجي، قابليت اطميان بيش¬تري دارند. اين سيستم¬ها نياز به سيستم هوشمند نداشته و مي¬تواند بعد از اعمال نيروي خارجي مانند زلزله وارد عمل شده و انرژي زلزله را جذب و تلف كنند. ميراگر تسليمي سيلندري مدولار تعويض¬پذير يكي از ميراگرهاي تسليمي در دسته سيستم¬هاي غيرفعال است كه مي¬تواند بدون نياز به نيروي خارجي در باربري زلزله و استهلاك انرژي آن مشاركت داشته باشد. اين ميراگر از اجزاي فولادي ساخته شده است. در اين سيستم يك ورق مياني وظيفه اتلاف انرژي را دارد كه فيوز اين ميراگر است. همچنين يك شفت داخلي وجود دارد كه به يك سمت مهاربند متصل مي¬شود. ورق مياني از يك سمت به شفت داخلي و از سمت ديگر به سلول¬هاي لوله¬اي ميراگر متصل مي¬شوند. اين ورق¬ها توسط پيچ¬ها به شفت و سلول¬ها وصل مي¬شوند. يك سلول انتهايي به منظور اتصال انتهاي مهاربند به ورق گاست تعبيه شده است. در اين حالت با اعمال جابجايي به دو سمت مهاربند، شفت جابجا شده و اين جابجايي به صورت تغييرشكل و كرنش¬هاي پلاستيك در ورق ايجاد مي¬شود. وظيفه سلول¬ها نگهداري ورق¬هاي مياني و اتصال به ورق گاست است. اين سيستم با جذب انرژي مناسب و استفاده از كرنش¬هاي پلاستيك و همچنين استفاده از ظرفيت استهلاك انرژي توسط تغييرشكل¬هاي بزرگ، يك سيستم واحد ميراگر تسليمي را تشكيل مي¬دهد. با توجه به شيوه طراحي نويني كه در اين ميراگر استفاده شده است، مي¬توان پس از زلزله ورق¬هاي مياني را عوض كرد و مجددا از ميراگر استفاده كرد. به همين دليل در اين ميراگر به نام تعويض¬پذير اشاره شده است. همچنين در اين سيستم مي¬توان تعداد ورق¬هاي مياني (فيوزها) و سلول¬ها تغيير داد. به همين دليل در نام اين سيستم مدولار نيز اضافه شده است.
موارد یافت شده: 3