لیست اختراعات با مالکیت
خاك
152 عدد
با توجه به توسعه صنايع گوناگون در كشور و باتوجه به مشكلات زيست محيطي حاصل از فعاليت صنايع مختلف دارويي،كاريرد فوتوكاتاليست نيمه هادي تيتانيوم دي اكسيد در تصفيه پسابها با روش فرايند اكسيداسيون فوتوكاتاليزوري، به دليل خواصي منحصر بفرد همچون پايداري و غير سمي بودن و هزينه كم و ..توجه زيادي را به خود جلب كرده است. با وجود كارايي بالاي فوتوكاتاليست تيتانيوم دياكسيد استفاده از آن به دو دليل با محدوديت روبرو است: يكي گاف نواري گسترده تيتانيوم دياكسيد و دوم باز تركيب مجدد الكترون- حفره. كه در اين بين نانو ورقه هاي دي¬اكسيد تيتانيوم¬ توليده شده علاوه بر دارا بودن مساحت سطح بالا و در اختيار گذاشتن سايت هاي فعال بيشتر، در نتيجه ي ساختارهاي كريستاله تر نانو ورقه TiO2 ، براي افزايش سرعت واكنش فوتوكاتاليتي با داشتن كانال هايي براي انتقال حاملان بار، نرخ تركيب الكترون ها و حفره ها را كاهش مي دهد و با افزايش قابليت مهاجرت الكتروني بيشتر بهترين عملكرد فوتوكاتاليستي را موجب مي شود. در اين راستا اختراع حاضر با هدف رفع اين چالش و افزايش فعاليت فوتوكاتاليتي از طريق ايجاد يك ساختار هتروجانكشن به وسيلهي اتصال با گرافن به روش هيدروترمال براي افزايش نور جذبي و انتقال الكترون ها و تلقيح Cu2O براي افزايش دامنه جذب انرژي خورشيدي و جداسازي حاملان بار شكل گرفت. سپس نمونههاي سنتز شده توسط تكنيكهاي مختلف ازجمله Raman, TEM ، FESEM/EDX و XRD شناسايي شد و سپس از نمونههاي سنتز شده براي تخريب فوتوكاتاليزوري آنتي بيوتيك تترا سايكلين تحت نور مرئي استفاده شد. در حضور 200mg فوتوكاتاليست Cu2O / graphene/ TiO2 Ns در 100mL محلول آبي30ppm تتراسايكلين به همراه 0.015M آمونيوم پر سولفات(بعنوان رباينده الكتروني) ميزان تخريب 87.5% شد و اين نتيجه تطابق خوبي با نتايج حاصل از آناليز ها دارد.
اختراع مورد ادعا نتيجه تحقيق پايانامه كارشناسي¬ارشد مشترك در دانشگاه تربيت مدرس و موسسه تحقيقات خاك و آب كشور وابسته به سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي مي¬باشد. هـدف از ايـن تحقيق، بدست آوردن گونه¬ها و سويه¬هاي بومي باكتري¬هايي مفيد از استخرهاي پرورش ماهيان گرمابي براي اولين بار در كشور بـوده اسـت كـه طـي فرآيند دقيق جداسازي و غربالگري انتخاب شده و كارايي آن¬ها در افزايش فسفر محلول در آزمايشگاه و همچنين رهاسازي فسفر از رسوبات استخرهاي پرورشي در شرايط شبيه¬سازي شده مزارع پرورش ماهيان گرمابي به اثبات رسيده است. اين مكمل زيستي حاوي تعداد بسيار زيادي از باكتري¬هاي مفيد جداشده از مزارع پرورش ماهيان گرمابي است. اين باكتري¬ها داراي تونايي انحلال تركيبات مختلف نامحلول فسفات هستند كه قابليت رشد در دامنه پارامترهاي محيطي اپتيمم ماهيان گرمابي را (دما، پي اچ و شوري) دارند. براي بهبود دسترسي فسفات در استخرهاي پرورش ماهيان گرمابي به كمك اين مكمل زيستي لازم است به ازاي هر هكتار از استخر يك ليتر از مكمل زيستي را به حجم مناسبي از آب استخر مزارع پرورش ماهيان گرمابي اضافه و به سطح استخر پاشيده شود. مزاياي حاصل از كاربرد اين مكمل زيستي عبارتند از: 1- بهبود دسترسي فسفر محلول به¬وسيله انحلال تركيبات نامحلول فسفر تجمع يافته در رسوبات 2- كاهش ورود عناصر سمي و سنگين نظير كادميوم از طريق كاهش مصرف كودهاي شيميايي فسفره و افزايش حفاطت از محيط زيست، زنجيره غذايي و توليد ماهي سالم (ارگانيك) 3- كاهش تجمع مواد آلي در رسوبات به¬واسطه كاهش مصرف كودهاي آلي
خلاصه اختراع 1- عنوان اختراع: سنتز نانوذرات كيتوسان بارگذاري شده با داروي سيلي بينين جهت دارو رساني كارا بر عليه سلول هاي توموري C6 2- زمينه فني: نانوتكنولوژي، پزشكي 3- شرح مختصر: گليوم ها نوعي ازتومورهاي مغزي هستند كه درمغز يا نخاع شروع ميشوند و ازسلولهاي گليال به وجود ميآيند. گليوما به ميزان زيادي براي درمان به علت بدخيمي بالا، ميزان وقوع بالا و مقاومت بالا نسبت به داروهاي ضد سرطاني مشكل است. نرخ بقاي اين بيماران بين دوازده تا پانزده ماه بعد از تشخيص اوليه است . رده ي سلولهاي c6 از رت هايي كه با استفاده از ان نيتروزومتيل اوره در آن ها تومور مغزي از نوع گليوبلاستوما القا شده بود ،بدست آمده است. اين رده مورفولوژي آستروسيتي دارند و به خاطر داشتن ماركرهاي گليالي مثل GFAP,S-100B در نوروبيولوژي به ميزان زيادي بررسي مي شوند. توجه و نگرشي جديد نسبت به استفاده ازگياهان دارويي با عوارض كمتر ايجاد شده است. يكي از گياهاني كه اخيرا به آن توجه شده است، گياه دارويي خار مريم است. گياه خار مريم با نام علمي Marianum Silybum يا Milk Thistle دردرمان اختلالات كبدي و صفراوي استفاده ميشود. حدود 70 تا0 8 درصد دانه هاي خار مريم حاوي تركيب فلاونوليگنان سيلي مارين است كه تركيب زيست فعال اصلي آن سيلي بينين است. سيلي بينين داراي اثرات ضد توموري برعليه گليوبلاستوماست .اما به خاطر طبيعت هيدروفوبي بودن آن موجوديت زيستي آن محدود شده است. كيتوسان در ميان تركيبات مختلف در صنعت داروسازي به ميزان زيادي براي كنترل آزاد شدن دارو استفاده شده است. يكي از نقاط جالب تحقيق در زمينه تحويل داروهاي ضد سرطان، طراحي سيستم ها يي است كه بتوانند دارو را در زمان ، مكان و دوز مناسب تحويل بدهند. به طوري كه فقط روي سلول هاي سرطاني اثرگذار باشند و همچنين استفاده از حداقل غلظت داروها به گونه اي كه اثرات سمي دارو روي سلولهاي طبيعي كاهش يابد، اهميت زيادي پيدا كرده است. از اينرو در اين مطالعه به ساخت نانوذرات كيتوسان لود شده با سيلي بينين و بررسي اثرات سميت آن بر عليه سلول هاي گليومايc6 مي پردازيم.
با استفاده از صفحه شطرنجي ديجيتال مي توان بسياري از ناهنجاري ساده اسكلتي (مانند: سر به جلو , پشت گرد , كج گردني ,شانه نا برابر و .... )را تشخيص داد.صفحه شطرنجي ديجيتال داراي عملكرد متفاوتي با نمونه هاي فعلي از جمله تست نيويورك و صفحه شطرنجي معلومي است.
مقدار مشخص از اكسيدهاي سريم و گادلنيم پس از توزين با نسبت مولي معين براي رسيدن به تركيب Gd0.2Ce0.8O1.9 با كمك روش آسياي پر انرژي سنتز شدند. براي ساخت كامپوزيت NiO-2GDC مواد اوليه شامل پودر اكسيد نيكل (NiO) و محلول جامدGDC تهيه شده با نسبت وزني 50:50 با يكديگر مخلوط شده و بمدت h 3 آسيا شدند. پس از آن پايه ها به شكل قرص هايي به قطر 25 ميلي متر و با استفاده از پرس پودر ساخته شدند. در ادامه به منظور فرآيند پوشش دهي، سوسپانسيون پايدار GDC با استفاده از محلول اتانل و ديسپرزنت يد تهيه شد. غلظت سوسپانسيون ثابت و برابر g/lit 2 در نظر گرفته شد. فرآيند آزمايشگاهي EPD به صورت شماتيك در شكل 1 نشان داده شده است. سلول الكتروفورتيك به صورت عمودي طراحي شد. در ابتدا لازم بود تا سطح قرص ها به منظور EPD رسانا شود. در اين پژوهش از بلوك گرافيتي خالص براي پوشش دهي لايه بسيار نازك و يكنواخت از كربن با روش Painting استفاده شد. قرص هاي تهيه شده به منظور پوشش دهي به خروجي منفي منبع تغذيه متصل شده كه در مدار به عنوان كاتد عمل مي كند. در سمت ديگر يك الكترود گرافيتي به سمت مثبت مدار متصل شده و در فرآيند EPD نقش آند را دارد. دو الكترود به صورت موازي هم و به فاصله mm 10 از هم قرار داده مي شوند. محدوده ولتاژ اعمالي V 60-45 و زمان پوشش دهي min 5 تعيين گرديد. براي بررسي بهتر روند لايه نشاني جريان عبوري از مدار نيز در حين لايه نشاني توسط يك ميكروآمپر سنج كنترل شد. با اعمال ولتاژ ذرات GDC با بار سطح مثبت تحت تاثير ميدان الكتريكي به سمت كاتد حركت كرده و پوشش يكنواخت GDC بر روي قرص تشكيل شد. پس از فرآيند EPD و تشكيل پوشش، قرص ها (پوشش و زيرلايه ) در دماي محيط خشك شدند و سپس در كوره در درجه حرارتC ˚ 1350-1450 تحت اتمسفر هوا سينتر شدند.
دستگاه ضبط پديده از فضا يك دستگاه توليدي توسط رشته هاي برق- مخابرات و فيزيك نجوم مي¬باشد. به دليل مشكلاتي كه در اثر انفجارات و شراره¬هاي خورشيدي در صنعت هوا فضا، انحراف ماهواره¬ها از مدار اصلي خود، اختلالات در مخابرات بين قاره¬اي، اختلال در حركت قطارها، القاي جريان در خطوط نفت و گاز و كاهش عمر مفيد لوله¬ها پيش مي¬آيد؛ برآن شديم كه ابتدا زمان و شدت اين انفجارات را دريافت كنيم و پس از جمع آوري دريافتي¬ها در طي يك دوره دلخواه از دستگاه ضبط پديده از فضا در پي ايجاد تمهيداتي مبني بر محافظت از ماهواره¬ها و ساير صنايع باشيم. دستگاه ضبط پديده از فضا ( مجموعه آنتن و تقويت كننده ) جهت دريافت تأثيري است، كه اختلالات جوي به خصوص شراره¬هاي خورشيدي بر لايه يون¬سپهراز طريق دريافت فركانس از فرستنده VLF مي¬گذارند(شكل1و2و3). دستگاه ساخته شده وظيفه دريافت فركانس kHz26.7 كه منبع توليد فركانسي آن فرستنده VLF به نام TBB (Bafa,Turkey) است، را به عهده دارد. در ادامه پس از دريافت سيگنال VLF انتخابي توسط دستگاه مي توانيم با كمك نرم افزارهاي Spectrum lab و Excel انفجارات خورشيدي وطلوع و غروب خورشيدو اثرات آنها بر لايه يون سپهر و سيگنال¬هاي دريافتي از فرستنده تركيه را مشاهده كنيم(شكل4). با توجه به فرمول هاي (1)\t (2)\t (3)\t \t و محاسبات فراوان و روش¬هاي تست مختلف كه براي اولين بار در جهان صورت مي¬گيرد و به تفصيل در توصيف اختراع آورده شده است به ساخت يك آنتن حلقه¬اي 8 وجهي به همراه يك تقويت كننده نائل آمديم. با توجه به محاسبات طولاني با استفاده از فرمول¬هاي فوق ، آنتن طراحي شده، آنتني با مشخصات زير است(جدول1) C\tL\tقطرسيم(D)\tقطرآنتن(d) 919Pf\t38.24Mh\t0.55mm\t80cm جدول 1. مشخصات آنتن طراحي شده شكل 1. تصوير مدار تقويت كننده شكل 2. مدارساخته شده شكل 3. آنتن ساخته شده با سيم¬هاي پيچيده شده شكل4. وقوع شراره خورشيدي، در حدود ساعت 10 به وقت ايران (دريافت با دستگاه ضبط پديده از فضا در ايران) توجه اين دستگاه با همكاري بخش مخابرات - آنتن دانشگاه تهران و اميركبير و بخش فيزيك نجوم دانشگاه اميركبير و ايده¬ي اينجانب تعريف گرديد و اين دستگاه توانست در كنفرانس¬هاي دانشگاه دامغان و دانشگاه تحصيلات تكميلي زنجان پذيرفته شود و كانديد جايزه ثبوتي گردد و همچنين طرح همكاري مشترك بين دانشگاه اميركبير و IPM (مركز تحقيقات فيزيك نظري) براي آرايه كردن اين دستگاه بين اين دو مركز علمي پذيرفته شده است.
سيستم دوبله كن خطوط بسته بندي با پياده سازي در انتهاي خط بسته بندي و قرار گرفتن مابين سيستم درجه \\بندي و ربات بسته بندي انتهاي خط، با قرار دادن دو بسته بر روي هم و جفت كردن بسته ها براي پالت بندي موجب \\سرعت بخشيدن، كاهش استهاك سيستم بسته بندي ميشود.\\اين سيستم از يك PLC جهت كنترل،پردازش و هماهنگ سازي سيستم با خط بسته بندي استفاده مينمايد. \\سيستم از سه عدد جك نيوماتيك بهره ميبرد كه عمليات توقف بسته، گرفتن و برداشت بسته را انجام ميدهند. \\هنگامي كه بسته هاي آماده جهت پالت گذاري به سيستم دوبله كن مي رسد، زبانه توقف بسته اول را نگهداشته و \\فك گيرنده محصول را گرفته و بلند مي كند در ادامه، بسته دوم توسط زبانه توقف، ثابت ميشود و بسته اول برروي \\بسته دوم قرار مي گيرد. اين سيستم با توجه به امكانات و ظرفيت ربات پالتايزر توانايي سه تايي نمودن محصوات \\جهت برداشت توسط ربات پالتايزر را نيز دارا مي باشد. هماهنگي سيستم با خط بسته بندي و ربات پالتايزر و \\همچنين تاييد تعداد بسته هاي قرارگرفته برروي هم توسط PLC با خط و ربات صورت ميگيرد. از آنجا كه طرح \\ماهيت صنعتي دارد و به صورت مداوم در سيستم در حال كار مي باشد، براي عملكردهاي حركتي سيستم از سه \\عدد جك نيوماتيك استفاده شده است و مكانيزم عملكردي سيستم به روشي طراحي شده كه كمترين استهاك را\\داشته باشد. در طول عملكرد كانواير سيستم دوبله كن خطوط بسته بندي توانايي توقف و حركت مجدد را دارا مي-\\باشد، البته اين توقف و عملكرد كانواير به صورت برنامه ريزي شده بود و باعث توقف خط بسته بندي نمي شود، \\همچنين اين مشخصه در كاهش مصرف انرژي سيستم موثر است.\\اين محصول با افزايش سرعت خطوط بسته بندي مانع توقف ناخواسته خط به علت تراكم زياد بسته بندي ميگردد، \\همچنين افزايش مناسب سرعت خط منجر به كاهش استرس بر روي ربات بسته بندي شده و در نتيجه با كاهش \\استهاك ربات هاي بسته بندي انتهاي خط روبرو هستيم، از جمله مزاياي محصول فوق قابليت افزايش ظرفيت تا \\سه بسته بر روي هم براي سيستم با توجه به امكانات خط و تعديل نيروي انساني مورد نياز در خطوط بسته بندي و \\استفاده در بخشهاي ديگر مي باشد.
در طرح ارائه شده اين درب حذف شده است به نحوي كه براي هر بار قرار دان قالينيازي به بازو بسته كردن درب نيست و اين امر موجب ميشود تا زمان خشك كردن يك قالي تا حد قابل ملاحظه اي پايين يابد و بهروري دستگاه را افزايش دهد همچنين با اين طرح با اين طرح عمر مفيد دستگاه افزايش مي يابد. در فرايند توليد لوله محافظ به نحوي ماشين كاري شده است كه باعث ميشود بلبرينگهاي دو طرف دستگاه كاملا هم مركز باشند اين امر موجب افزايش عمر و بهروري دستگاه و كاهش ارتعاشات ميشود
گندم از محصولات استراتژيك در ايران مي باشد و تحقيقات زيادي در بخش هاي مختلف كشاورزي براي افزايش توليد گندم در واحد سطح انجام گرفته است. معهذا كماكان كشور نيازمند تلاش بيشتر براي افزايش عملكرد هكتاري آن مي باشد. در همين راستا پژوهشگران مؤسسه تحقيقات خاك و آب وابسته به وزارت جهاد كشاورزي پس از 5 سال تحقيق و انجام آزمايشات علمي آزمايشگاهي، گلخانه اي و مزرعه اي موفق به ابداع « نسل جديد كود زيستي براي افزايش عملكرد گندم در ايران » گرديده اند. اين كود زيستي حاوي ميكرو ارگانيسم هاي متعدد و مفيد جدا شده از خاكهاي كشور مي باشد كه قابليت فرموله شدن بصورت مايع و يا پودري را دارا مي باشد.
موارد یافت شده: 152