لیست اختراعات با مالکیت
بهروز اكبري
11 عدد
"(تشخيص سريع توكسين كورينه باكتريوم PW8 ديفتري با چاپ دو بعدي توكسين روي اسلايد شيشه اي و مبتني بر فرايند ميكرو اتصال) ارائه فرايندي براي تشخيص سريع توكسين كورينه باكتريوم ديفتري به دليل اهميت نوع بيماري و ضرورت تشخيص آن در حداقل زمان، مورد توجه دست اندركاران حوزه نظام سلامت بوده است. فرايندهاي موجود براي تشخيص اين توكسين زمان بر بوده و مقرون به صرفه نمي باشند. همچنين به دليل ناپايداري ساختار پروتئيني توكسين در شرايط محيطي، امكان فرايندهاي سريع براي سم اين بيماري با محدوديت جدي مواجه بوده است. هدف از اين اختراع، تشخيص سريع توكسين كورينه باكتريوم PW8 ديفتري با چاپ دو بعدي توكسين روي اسلايد شيشه¬اي به كمك پليمريزاسيون و قالب-گيري سم كورينه باكتريوم و تشخيص آن با فرايند ميكرواتصال مي باشد. اين عمل با پايدار كردن پروتئين توكسين دربرابر شرايط محيطي و با حفظ الگو و ساختار كلي آن، امكان تشخيص سريع توكسين را در مقادير بسيار كم امكان پذير مي سازد. براساس فرايند مطرح شده، از يك اسلايد شيشه¬اي ساده با ابعاد cm10×1 استفاده مي شود و قالب گيري پليمري توكسين روي سطح اسلايد توسط مونومر عاملي متاكريليك اسيد در حضور تابش UV انجام مي¬شود. محلول پيش پليمري در اين چاپ دو بعدي مجموعه¬اي از عوامل فلورئورسانس كومارين، اتصال دهنده عرضي اتيلن گليكول دي متاكريلات و عامل آغازگر ايزوبوتيرونيتريل مي باشد. خارج كردن توكسين از قالب پليمري به سادگي با شستشوي اسلايد شيشه اي با محلول اسيد استيك 6/0% و سديم دو دسيل سولفات 5/2% امكانپذير است. بدين ترتيب براي تعيين آلودگي نمونه به توكسين كورينه باكتريوم به سادگي با فروبردن اسلايد شستشو شده در محلول نمونه و ثبت جذب فلورسانس آن در مقابل اسلايد شاهد امكانپذير است. اين فرايند، جايگزين مناسبي براي روش هاي سنتي، زمانبر و پرهزينه مرسوم مي باشد و به لحاظ برخورداري از ويژگي هاي فني و تكنولوژيك داراي ابعاد فناورانه و تجاري سازي مي باشد."
اين ماده نوعي از مواد سطح فعال است كه توانايي جداسازي آب از امولسيون آب در نفت را دارد. خلاصه توصيف عملكرد: پس از استخراج نفت خام درصد قابل توجهي آب به صورت امولسيون همراه آن است كه بايد از آن جدا شود. ديمالسيفاير در يك جداكننده به امولسيون آب در نفت اضافه مي گردد. اين ماده با خاصيت فعاليت سطحي كه دارد خود را به سطح مشترك دوفاز مي رساند و موجب كاهش كشش بين سطحي و تخريب فيلم سطحي پايداركننده اطراف قطره هاي آب مي گردد. تخريب فيلم پايداركننده و كاهش كشش بين سطحي باعث به هم پيوستن قطره هاي آب و در نتيجه جداشدن آب از امولسيون آب در نفت مي گردد.
توليد ماده غذايي سالم يكي از مهمترين دغدغههاي موجود در صنعت غذاست. امروزه مصرف كنندگان خواهان غذايي هستند كه حداقل فرآوري روي آن انجام شده باشد و عاري از انواع ميكروارگانيسم، ماده افزودني و مواد نگهدارنده بوده و در عين حال داراي طول عمر بيشتري باشد ،گزارشهاي متعددي از بيماريهاي ناشي از مصرف مواد غذايي آلوده به پاتوژن هاي شايع وجود دارد كه در بين باكتري هاي پاتوژن غذائي از نظر شيوع استافيلوكوكوس ارئوس از لحاظ ميزان شيوع بعد از سالموتلا دومين عامل مسمويت غذائي محسوب مي گردد. در اين پژوهش سنسوري برپايه اتصال آنتي بادي باكتري به نانو پارتيكل استفاده شد ،توسط نانو ذرات سيليكاي با سايز متوسط 10 نانومتر كه بصورت پودر جامد مي باشند با برند نوترينو به عنوان پايه جذب براي تشخيص توكسين باكتري استفاده ، سپس سوسپانسيون حاصل از نانوسيليكاي عامل دار متصل به آنتي بادي باكتري را در مجاورت نمونه هاي آب مقطر آلوده به توكسين باكتري استافيلوكوكوس ارئوس با غلظت 3_10قرار داده تا در صورت وجود توكسين در نمونه ، اتصال بين آنتي ژن توكسين با آنتي بادي انجام بگيرددر نهايت بوسيله اسپكتروفتومتري ميزان جذب نوري جهت اتصال آنتي ژن به آنتي بادي متصل به پارتيكل سنجيده شد كه نتايج بدست آمده حاكي ا زآن است كه تا رقت4- 10 قابل رديابي مي باشد ، همچنين حساسيت سنسور تا 60روزگي مورد آزمون قرارگرفت و بعد از زمان مذكور رو به كاهش قرار گرفت.
مقادير بالاي نيترات در آب آشاميدني به يكي از نگرانيهاي جهاني در دههي اخير تبديل شده است. نيترات يك يون پايدار و محلول در آب بوده و فاضلاب شهري و صنعتي، كودهاي شيميايي و فضولات حيواني منابع عمدهي تركيبات نيترات ميباشند كه سبب آلودگي آبها ميشوند. افزايش غلظت نيترات به مقدار بحراني باعث بروز بيماريهايي مثل متهموگلوبين، سرطان، ناقصالخلقه بودن نوزادان، بزرگ شدن تيروئيد و التهاب غدد لنفاوي ميگردد. در اين راستا در چند سال اخير روشهاي مختلفي جهت حذف نيترات بهكار برده شده است كه در اين ميان روش جذب داراي مزايا و نقاط قوت بسياري ميباشد كه از جملهي آنها ميتوان به قابليت كاربرد صنعتي آن اشاره كرد.
وجود تركيبات دير تخريب پذير يا تخريب ناپذير، وجود تركيبات رنگي، حضور ذرات معلق و غيره برخي از مهمترين عواملي هستند كه در سنجش بار آلي يك نمونه فاضلاب داروسازي مشكلاتي را ايجاد مي نمايد. سنجش هاي غير مطمئن سبب برآوردهاي غير واقعي و طراحي تصفيه خانه ها بر مبناي مقاديري از بار آلي مي شود كه در عمل به دليل غير واقعي بودن، تصفيه خانه قادر به پالايش آن و تخليه اين گونه پساب ها ي تصفيه نشده يا نيمه تصفيه شده نيست و تخليه آنها براي محيط زيست مخاطراتي را به دنبال خواهد داشت. هدف از اين اختراع ارائه روش آزمون نيمه ميكرو با ويال هاي محتوي نانوفتوكاتاليست براي سنجش اكسيژن مورد نياز شيميايي پساب داروسازي مي باشد. براساس روش پيشنهادي از ويال هاي شيشه اي 10 ميلي ليتري در قالب يك روش نيمه ميكرو استفاده شده است. اين ويال ها پيش از اندازه گيري نمونه با مقادير مشخص و بهينه شده اي از اسيد سولفوريك غليظ، عامل اكسيد كننده دي كرومات پتاسيم و نانو ذرات اكسيد تيتانيوم پر شده اند. اين ويال ها كه براي اندازه گيري اكسيژن مورد نياز شيميايي مورد استفاده قرار مي گيرند مي توانند به خوبي شاخص بار آلي پساب داروسازي را اندازه گيري كنند. به ويال هاي پرشده 2/5 ميلي ليتر نمونه پساب مورد نظر اضافه مي شود و در مدت زمان 90 دقيقه در داخل محفظه تابش امواج ماوراي بنفش با طول موج 254 نانومتر قرار مي گيرد. پس از سپري شدن زمان ذكر شده ويال حاوي نمونه به داخل ارلن ماي انتقال پيدا مي كند و ميزان اكسيژن مورد نياز شيميايي آن به روش تيترومتري اندازه گيري مي شود و مقدار آن با غلظت اكسيژن مورد نياز شيميايي محلول هاي استاندارد پتاسيم هيدروژن فتالات مقايسه مي شود. كارايي خوب سامانه هضم مواد آلي در حضور نانو ذرات دي اكسيدتيتانيوم و نور ماوراي بنفش در تعيين اكسيژن مورد نياز شيميايي فاضلاب صنايع داروسازي و برخورداري از تكرارپذيري بالا، سازگاري با محيط زيست، مطابقت داده¬ها با روش مرجع، دامنه خطي گسترده، زمان و دماي متعادل آزمون، به¬كارگيري مقادير بسيار كمتر كاتاليست و دقت بيشتر اين روش از جمله مزيت هاي روش ارائه شده هستند. در اين روش ميانگين انحراف استاندارد نسبي كمتر از 5% و درصد خطا حداكثر 13% است. مقادير حد تشخيص و حد اندازه گيري به ترتيب 4 و13ميلي گرم بر ليتر هستند و دامنه خطي در اين اندازه گيري 13 تا 300 ميلي گرم بر ليتر مي باشد.
به منظور تشخيص نگهداري گوشت در شرايط مناسب دمايي در قصابيها و شناسايي گوشت عودت داده شده از گوشت تازه كيت تشخيص سريع پوترسين و كاداورين به عنوان عوامل شاخص فساد گوشت طراحي شده است. براي دستيابي به اهداف آزمون، به لحاظ حساس بودن و فساد شيميايي گوشت و هم به لحاظ پيچيدگي و نياز به تجهيزات و زمان طولاني در كنترل روزمره چنين شاخصي در گوشت با مشكلاتي مواجه است. در كيت ساخته شده در اين پروژه، از يك محلول عصاره گيري بهينه (هيدروكلريك اسيد 1/0 مولار) براي آزاد كردن آمينهاي بيوژن از نمونه گوشت و محلول واكنشگر نيترو اسيد 01/0 مولار براي تبديل عوامل بيوژن به شكل قابل شناسايي و همچنين از محلول معرف شيميايي هيدروكسي نفتول به عنوان عامل كليدي در تشخيص مقادير اندك عوامل فساد گوشت استفاده شده است. گوشت آلوده پس از غوطه وري در محلول عصاره گيري در حضور عوامل واكنشگر به عوامل قابل تشخيص تبديل مي شود كه در گام بعدي با معرف آروماتيكي بصورت رنگي درخواهد آمد كه مبناي تشخيص خواهد بود. كليه محلولها، واكنشگرها و معرف هاي تعبيه شده در اين كيت بصورت فرموله شده در دوز بهينه داخل ظروف مخصوص در داخل كيت وارد شده است. براي اين كار حجم گوشت برداشتي با اسكالپل تعبيه شده در كيت حداكثر 5 گرم ميباشد كه مقدار بهينه آن در ويال مخصوص آزمايش وارد خواهد شد. در برگه راهنمايي كه براي استفاده از اين كيت تدوين شده است، مقدار مصرف (تعداد قطره و حجم) هر يك از عوامل عصاره گيري، واكنشگرها و معرف رنگي جهت راهنمايي كاربر درج شده است. اين كيت براي تشخيص پوترسين و كاداورين در گوشت قرمز براي ارزيابي تازگي گوشت براي اولين بار طراحي و معرفي مي شود.
سالمونلا تايفي موريوم گروهي از زير گونه هاي غير تيفوئيدي از انتروباكترياسه با ميزبان هاي متعدد مكاني و ويژگي هاي فراوان در سر تا سر جهان مي باشد. بسياري از سروتيپ هاي بيماريزاي اين گونه ها مسئول بيماري حصبه مي باشد. سالمونلا تايفي موريوم داراي ميزبان هاي متعددي از جمله انسان ها، احشام، خوك، گوسفند، اسب ها، جوندگان و ماكيان مي باشد كه آلودگي ناشي از اين باكتري در منابع مختلف از جمله آب، شير و غذا ديده مي شود. آلودگي در انسان ها به صورت علائم باليني مرتبط با بيماري هاي كشنده خود را نشان مي دهد كه مي تواند تهديدي جدي براي سلامتي بشر باشد. بنابراين تشخيص باليني سريع تايفي موريوم داراي اهميت ويژه در حوزه سلامت عمومي است. به منظور شناسايي عامل اين گروه از بيماري ها روش هاي مختلفي به كار گرفته شده است كه از آن جمله مي توان به روش هاي عمده با رويكردهاي بيوشيميايي، ايمني شناسي، بيولوژي مولكولي اشاره كرد كه در تست هاي تشخيصي رايج جهت ارتقاء سرعت و كيفيت آزمون ها به منظور پيشگيري مؤثر وكنترل عفونت ناشي از تايفي موريوم توسعه يافته است. به واسطه منبع بسيار پيچيده نمونه و ضعف هاي ذاتي روش هاي نام برده علي رغم مطالعات پر دامنه و طولاني مدت، محققين اين حوزه همچنان با مشكلاتي روبرو هستند كه از آن جمله مي توان به پيچيدگي تجزيه و تحليل نتايج حاصل، زمان بر بودن تجزيه و تحليل ها داده ها واسطه رويكرد سنتي، حساسيت تشخيصي پايين، نياز به متخصص و عدم سادگي اشاره كرد. گام نوآوري اين اختراع، ساخت بيوسنسور براي باكتري سالمونلاتايفي از طريق چاپ مولكولي آنتي بادي اختصاصي روي اسلايدهاي شيشه اي است كه قبلا گزارشي در اين زمينه وجود ندارد. مراحل عملياتي ساخت شامل تثبيت آنتي بادي، دست ورزي آنتي بادي روي سطح اسلايدهاي شيشه اي تهيه شده، چاپ مولكولي آنتي بادي روي شيشه هاي آماده شده تحت تابش اشعه ماوراء بنفش و نهايتا تشخيص باكتري سالمونلا تايفي موريوم توسط اسلايد شيشه اي حكاكي شده با پليمر قالب مولكولي است. بر طبق روش فوق ذكر باكتري بيماري زاي سالمونلا تايفي موريوم توسط كيت نانو بيوسنسور با تكنيك فلوئورسانس در محيط استاندارد و پيچيده قابل شناسايي است. توليد اين بيوسنسور قابليت تجاري سازي دارد و حوزه بهداشت و درمان كشور و كنترل ايمني مواد غذايي مي تواند بازار هدف مناسبي براي اين محصول باشد.
استفاده از الكترودهاي انتخابي امروزه به سرعت رو به افزايش است و لذا شاهد استفاده گسترده از اين الكترودها در شيمي، زيست شناسي، داروسازي، محيط زيست، تصفيه آب، كشاورزي، صنايع غذايي و ...هستيم. از الكترودهاي يون گزين به طور مستقيم يا غيرمستقيم براي اندازه گيري گونه اي كه به آن حساس اند استفاده مي شود. در اين پژوه براي اولين بار يك ميكروسنسور حساس و گزينش پذير براي اندازه گيري توكسين استاف طراحي مي گردد و از آن به عنوان يك سنسور حساس براي رديابي يك توكسين مهم در مواد غذايي در سطح نانومولار در محيط ابي طراحي مي شود. پتاسيم تتراكيس (پارا -كلروفنيل) بورات (KTpClPB ) ، نيتوبنزن (NB)، دي بوتيل فتالات (DBP)، بنزيل استات (BA)، نيتروبنزن (NB)، پلي وينيل كلرايد (PVC) با وزن مولكولي نسبي بالا و تتراهيدروفوران (THF) از جمله مواد شيميايي خواهند بودو كه از شركت شيميايي مرك خريداري خواهد شد و براي ساخت غشاميكرو سنسور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. جنس بدنه ميكروالكترود نيز حسب پاسخ دهي بهتر، از جنس طلا يا گرافيت خواهد بود كه در غلافي از لوله كاپيلاري به شكل يك ميكرو واير محبوس خواهد شد. (37، 31) همچنين در تمام مراحل از آب مقطر 2 بار تقطير شده، بدون يون استفاده خواهد شد. براي تنظيم pH از محلول هاي رقيق شده اسيد نيتريك و هيدروكسيد سديم استفاده مي شود. براي ساخت ميكروالكترود از يك سيم نازك طلا يا يك ميكرو ميله گرافيت كه در يك لوله كاپيلاري شيشه اي نرم كاملا عايق بندي شده بود استفاده خواهد شد. سپس كاپيلاري محتوي ميكرو سيم طلا يا ميكرو ميله گرافيت به صورت عمود بر طول آن برش زده شد و سطح مقطع بسيار كوچكي از طلا جهت ايجاد پوشش غشا در دسترس قرار گرفت. با استفاده از اپوكسي نقره تماس الكتريكي الكترود در مدار خارجي فراهم گرديد. قبل از انجام ازمايشات، سطح الكترود به مدت يك دقيقه با كاغذ كربوراندم بسيار نرم و سپس به مدت ده دقيقه با الوميناي 0/3 ميكرومتري سائيده و جلادهي شد. پس از اين كار، الكترود در محيط آب مقطر در معرض امواج ماوراي صوت قرار خواهد گرفت و در ادامه در تماس با هوا خشك خواهد گرديد. (41، 33) به منظور تهيه غشا، وزن مشخصي پودر PVC، مقدار معيني از يونوفر، مقداري افزودني يوني KTpClPB را همراه با مقداري پلاستي سايزر NB مخلوط كرده، سپس مخلوط را در حجم معيني حلال THF در يك بشر شيشه اي كوچك با سطح مقطع 2 ساتي متر حل خواهيم كرد. به محلول حاصل اجازه تبخير حلال داده خواهد شد تا يك محلول غليظ روغي همگن به دست آمد. براي تسريع تبخير حلال، به طور ملايم آن را حرارت مي دهيم به طوري كه محلول به جوي نيايد. براي ايجاد غشاي نازك پليمري روي سطح الكترود، از روش فروبردن لحظه اي نوك الكترود در محلول غليظ تهيه شده استفاده مي شود. بدين منظور الكترود آماده شده در مرحله قبل را در داخل محلول وارد كرده تا غشاي پليمري در سطح آن تشكيل شود. غشاي تشكيل شده در ....
موارد یافت شده: 11