لیست اختراعات با مالکیت
مصطفي شاطري
13 عدد
خلاصه توصيف اصول كار كولر هاي آبي، كاهش محدود دماي هواي خروجي و درعين حال افزايش رطوبت هواي محيط داخل بدليل انتقال آب تبخير شده در پروسه خنك سازي به هواي سرد مي باشد. اما همانگونه كه بيان شد كاهش محدودي در دماي خروجي صورت مي گيرد كه باعث كاهش راندمان كولر مي گرد د. اما با اختراع حاضر اب موجود در مخزن كولر قبل از انجام پروسه خنك سازي از مجراهاي عبور مي كند،در اين هنگام به دليل تماس با مدول هاي ترموالكتريك دماي آب به ميزان قابل توجهي كاهش مي يابد، براي اين كه آب بيشترين سطح تماس را با مدول هاي ترموالكتريك داشته باشد يك مسير مارپيچ براي آن طرحي گشته است. در اثر كاهش دماي آب بالطبع مقدار بخار هواي خروجي از يك كولر نيز كاهش مي يابد. اما از آنجا كه در اثر كار مدول هاي ترمو الكتريك در يك طرف آن دما افزايش مي يابد براي جلوگيري از اين امر از يك سري پره استفاده شده است. استفاده از اين اختراع با توجه به ميزان مصرف انرژي پايين ان باعث افزايش راندمان كولر تبخيري مي گردد..
دﺳﺘﮕﺎه ﺗﺸﻌﺸﻊ ﺳﻨﺞ ﺧﻮرﺷﯿﺪي ﻣﺘﺸﮑﻞ از ﭼﻬﺎر ﺑﺨﺶ ﮐﻠﯽ ﺳﻄﺢ ﺷﯿﺸﻪاي ، ﺻﻔﺤﻪﺟﺎذب ، ترموالكتريك و ﺳﻄﺢ ﺧﻨﮏﮐﻨﻨﺪه ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي ﻻزم ﺑﺮ روي ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﻣﻮﻧﺘﺎژ ﺷﺪه اﻧﺪ. ﺑﺎ ﺗﺎﺑش حرارت ﺧﻮرﺷﯿﺪ ﺑﻪ ﺳﻄﺢ ﺷﯿﺸﻪ و ﺳﻄﺢ ﺻﻔﺤﻪ ﺟﺎذب در ﻧﺘﯿﺠﻪ اﻓﺰاﯾﺶ دﻣﺎي ﺳﻄﺢ ﺻﻔﺤﻪ ﺟﺎذب باعث ا ﯾﺠﺎداﺧﺘﻼف دﻣﺎ در ﺑﯿﻦ دو ﺳﻄﺢ ﺗﺮﻣﻮاﻟﮑﺘﺮﯾﮏ ﻣﯽﮔﺮددﮐ ﻪﺧﻮد اﯾﻦ اﺧﺘﻼف دﻣﺎ ﺳﺒﺐﺗﻮﻟﯿﺪ اﻧﺮژي اﻟﮑﺘﺮﯾﮑﯽ ﻣﯽﮔﺮدد. حال با علم به داشتن كليه مقادير پارامترهاي فيزيكي مربوط به دستگاه و روايط حاكم بين ميزان انرژي حرارتي خورشيدي و توليد انرژي الكتريكي مي توان براحتي ميزان تشعشع خورشيد را اندازه گيري نمود. همچنين به اين نكته نيز مي توان اشاره داشت كه با توجه به بحث صرفه جويي در ميزان مصرف انرژي الكتريكي در كنار اندازه گيري ميزان تشعشع خورشيد ، مي توان از انرژي الكتريكي اين سيستم نيز براي راه اندازي سيستم هاي جانبي استفاده كرد.
اينسرت برش با استفاده از فرآيند دومرحلهاي تيتانايزينگ و پلاسما نيترايدينگ با توجه به كاربرد و نياز آنها در صنايع مختلف، توليدشده است. پوشش دهي از فلزات انتقالي يك روش رايج براي بهبود مقاومت به سايش مواد آهني است؛ كه با تكنيكهاي مختلفي قابلدسترسي ميباشد. درروش نفوذ فعالشده حرارتي، يكلايه متراكم، سخت و مقاوم به سايش روي سطح تشكيل ميشود. در اين روش عناصر كاربيدزا يا نيتريدزا مانند واناديم، كروم و تيتانيم از طريق اتمسفر پوشش دهي و اتمهاي كربن يا نيتروژن زير لايه توسط نفوذ با يكديگر واكنش ميدهند و به دليل پايين بودن انرژي آزاد تشكيل كاربيد و نيتريد، باعث ايجاد پوشش سخت و متراكم كاربيدي، نيتريدي و كربونيتريدي در سطح ميشوند. عوامل اصلي براي كنترل ضخامت پوشش، دما و زمان فرايند، نوع زير لايه و تركيب محيط انجام فرايند است كه اين عوامل تقريباً بهسادگي قابلكنترل هستند، لذا ضخامت پوشش را ميتوان بهراحتي كنترل كرد. عمليات نفوذ دهي تيتانيم، يك روش عمليات سطحي براي رسيدن به خواص مقاومت به خوردگي بالا و ضريب اصطكاكي پايين است. كيفيت مكانيكي و شيميايي پوشش توليدشده توسط ساختار، تركيب فازي و غلظت تيتانيم در لايههاي نفوذي تعيين ميشود.
در روزگار امروز و بعد از انقلاب صنعتي استفاده از وسايل بهمنظور تسهيل امور، امري لازم و انكارناپذير است. لذا تمامي افراد سعي بر اين دارند تا با نوآوري و اختراع در حوزههاي مختلف گام اساسي بردارند. يكي از اموري كه دراينبين خودنمايي ميكند، ابتكارات و نوآوريها در حوزه صنعت كشاورزي ميباشد. با توجه به نياز روزافزون جوامع بشري به غذا و احتياج به زمينهاي زراعي جهت حصول اين نتيجه، لزوم توجه به اين مهم را يادآور ميشود. لذا در اين كار سعي شده است با اختراع دستگاههاي ساده و درعينحال كاربردي جهت فائق آمدن به اين مشكل قدمهاي كاربردي برداشته شود. در كار حاضر كه زمينه فني آن مربوط به ماشينآلات براي جابهجايي و مرتبسازي سنگ يا اشياي ديگراست، مكانيسمي در قسمت جلوي يا عقب خودرو (نظير تراكتور و لودر) نصبشده و براي جداسازي قطعات سنگ و هر جسم خارجي مشابه از خاك به كار ميرود. دستگاه سنگ جمع كن توانايي جمعآوري و خارج نمودن سنگهاي موجود در مزرعه و انواع زمينها را دارا ميباشد. با توجه به وجود سنگهاي بسيار در مزارع كشور و عدم جمعآوري آنها كه باعث خسارات بسياري به ادوات و ماشينهاي در حال كار در مزرعه ونيز به خود محصول در مراحل مختلف رشد وارد ميشود. بدينجهت با بهكارگيري دستگاه سنگ جمع كن كليه سنگهاي موجود در سطح مزرعه جمعآوريشده و با توجه به مخزن دستگاه به خارج از محيط كار انتقال داده ميشود. با استفاده از اين دستگاه در مزرعه شاهد بازدهي بالاي محصولات بعدي و كاهش هزينه ناشي از صدمات وارده به ادوات خواهيد بود. همچنين يكي از پركاربردترين مكانهاي ديگر كه ميتوان از اين دستگاه نيز استفاده نمود جهت بيابانزدايي مورد بهرهبرداري قرار گيرد، بدينصورت كه پس از جمعآوري سنگ و اشياء از سطح خاك جهت زراعت يا كاشت درخت و درختچه مورداستفاده قرار گيرد.
لوله گردبادي وسيله مكانيكي است كه مي تواند به عنوان يك ماشين تبريد بدون داشتن هرگونه جزء متحرك نظير سلندر ، محور دوار و ... كار كند. هواي متراكم با عبور از شيپوره به صورت كاملا مماسي به قسمت اصلي دستگاه وارد مي شود. با ورود مماسي جريان سيال به درون لوله و به دليل نيروي گريز از مركز ، سيال ورودي در نزديكي جدار لوله حركت مي كند و بدين ترتيب يك خلاء نسبي در مركز لوله در سطح مقطعي از لوله كه شيپوره را در بر دارد پديد مي آيد. جريان ورودي با حركت مارپيچ به سمت انتهايي از دستگاه كه شير تنظيم قرار دارد، پيش خواهد رفت زيرا، اولا فشار پشت شيپوره بيشتر از فشار محيط مي باشد بنابراين گراديان محوري فشار بين صفحه شيپوره و خروجي لوله گرم وجود خواهد داشت ثانيا با توجه به اينكه در يك طرف لوله يعني خروجي سرد، بدليل نصب روزنه سطح مقطع كوچكتري وجود دارد، جريان به سطح مقطع بزرگتر هدايت خواهد شد، با حركت سيال به سمت انتهاي گرم به مرور از سرعت آن كاسته شده و در نتيجه از شدت نيروي گريز از مركز كاسته مي شود لذا، سطح مقطع جريان بتدريج افزايش مي يابد. بدين ترتيب با حركت جريان به سمت شير تنظيم قسمت مركزي لوله نيز توسط سيال اشغال مي شود. از طرفي بعلت محدوديتي كه شير انتهاي گرم در مقابل حركت قسمت مركزي جيران پديد مي آورد يك نقطه سكون روي محور لوله پديد مي آيد. با توجه به خلاء پديد آمده در مركز صفحه شيپوره، قسمت مركزي جريان شروع به بازگشت نموده و از روزنه سرد خارج مي شود، كه همان جريان سرد مي باشد. از طرف ديگر جريان نزديك جداره لوله از شير تنظيم عبور كرده و از لوله خارج مي شود كه همان جريان گرم مي باشد.
سيستم موجود كاملا مكانيكي بوده و متشكل 6 جزء مجزا مي باشد به اين ترتيب كه با نصب اين سيستم بر روي سيم مورد نظر اين قابليت را مي توان به سيم اضافه كرد كه سيم هميشه دز كوتاه ترين حالت خود باشد و با توجه به كشش سيم از خود عكس العمل نشان دهد يعني زماني كه سيستم بر روي سيم نصب شد حال اگر سيرم را بكشيم طول آن افزايش يافته و زماني كه اين نيرو كه باعث كشش شده بود حذف گردد سيم به حال اوليه خود بر مي گردد.
سيستم موجود كاملا مكانيكي بوده و متشكل از يك چرخ دنده مركزي و 4 چرخ دنده جانبي درگير با چرخ دنده مركزي مي باشد. به چرخ دنده مركزي يك بازو براي ايجاد گشتاور متصل است و به هر كدام از 4 چرخ دنده جانبي نيز يك آچار براي باز كردن همزمان مهره ها متصل است و به اين ترتيب تنها با يك بار چرخاندن بازو هر 4 مهره با هم باز مي شوند.
اين دستگاهه به نحوي ساخته شده است كه بر روي فلر نصب مي گردد. توليد توان الكتريكي در دستگاه توسط مدولهاي ترموالكتريك موجود در آن صورت مي گيرد. تعداد مدولها با توجه به توان مورد نياز، ابعاد فلر، دبي و دماي گازهاي عبور كننده از آن تعيين مي گردد. با توجه با آنكه براي توليد توان الكتريكي در مدول ترموالكتريك نياز به ايجاد اختلاف دما در دو سر آن مي باشد، اين وظيفه بر عهده دو سري لوله حرارتي كه در دو طرف مدولهاي ترموالكتريك قرار گرفته اند گذاشته شده است. لوله هاي حرارتي سمت گرم ترموالكتريك در داخل دودكش به نحوي قرار مي گيرند كه بيشترين گرماي ممكن را از جريان گاز دريافت كرده و لوله هاي حرارتي سمت سرد ترموالكتريك به صورتي قرار داده شده اند كه حرارت ترموالكتريك را گرفته و به صورت جابجايي طبيعي به محيط اطراف منتقل مي كنند. بر روي لوله هاي حرارتي پره هايي قرار داده شده است كه سطح انتقال حرارت با محيط را افزايش داده و كاريي سيستم را افزايش دهد.
موارد یافت شده: 13