لیست اختراعات با مالکیت حجت اله علمداری
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1402/05/04
تاریخ ثبت: 1403/02/12
خلاصه اختراع:

جستجو براي يافتن مواد اوليه غذايي جديد از طريق روش¬هاي مختلف فرآوري، اهميت زيادي در امنيت غذايي و اقتصاد جامعه دارد. بيش از 5 ميليون هكتار از مساحت ايران پوشيده از جنگل هاي بلوط است. ميوه بلوط در كنار داشتن تركيبات مغذي، حاوي ماده¬اي تلخ و ضد تغذيه¬اي به نام تانن مي¬باشد. به روش¬هاي مختلف از جمله خيساندن بلوط در محلول قليايي با غلظت و نسبت وزني-حجمي خاص و در دماي خاص و به مدت معين مي¬توان ميزان تركيبات فنولي (تانن) آنرا را تا حد زيادي كاهش داد و بلوط فاقد تلخي يا به¬عبارت ديگر بلوط شيرين شده به¬دست آورد. در اين اختراع، از طريق فرآيندي جديد و به¬ترتيب شامل: جداسازي پياله و پوسته خارجي ميوه بلوط، خشك كردن مغز ميوه بلوط در آون در دماي 60 درجه سانتيگراد به¬مدت 24 ساعت، جداسازي پوسته داخلي (جفت) ميوه بلوط، خيساندن مغز خشك ميوه بلوط در محلول سود 05/0 مولار با نسبت وزني-حجمي 1 به 5، قرار دادن مغز ميوه بلوط خيسانده شده در انكوباتور با دماي 50 درجه سانتي گراد به مدت 72 ساعت و با تعويض محلول سود هر 12 ساعت يكبار، شستشوي مغز ميوه بلوط با آب معمولي، چرخ كردن مغز ميوه بلوط با استفاده از چرخ گوشت، خشك كردن بلوط چرخ شده در آون در دماي 60 درجه سانتيگراد به¬مدت 24 ساعت و نهايتاً آسياب كردن بلوط تا به دست آوردن آرد با اندازه ذرات ريزتر از 250 ميكرون، مي توان آرد بلوط با قابليت هضم بالا براي استفاده در جيره غذايي ماهي كپور كه يكي از مهمترين گونه¬هاي ماهيان پرورشي در ايران و جهان است، توليد كرد. در پرورش متراكم آبزيان گاهي تا 80 درصد هزينه¬هاي جاري مربوط به خوراك مي باشد و استفاده از نتيجه اين اختراع منجر به افزايش امنيت غذايي و بهبود اقتصاد جامعه خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1401/05/08
تاریخ ثبت: 1404/02/24
خلاصه اختراع:

جستجو براي يافتن مواد اوليه غذايي جديد از طريق روش هاي مختلف فرآوري، اهميت زيادي در امنيت غذايي و اقتصاد جامعه دارد. بيش از 5 ميليون هكتار از مساحت ايران پوشيده از جنگل هاي بلوط است. ميوه بلوط در كنار داشتن تركيبات مغذي، حاوي ماده اي تلخ و ضد تغذيه اي به نام تانن مي باشد. به روش هاي مختلف از جمله تلفيقي از خيساندن (فيزيكي) و تخمير كردن (بيولوژيكي) مي توان عوامل ضد تغذيه اي را تا حد زيادي كاهش داد. در اين اختراع، از طريق فرآيندي جديد و بترتيب شامل: خيساندن مغز ميوه بلوط فاقد پوسته خارجي و داخلي در آب معمولي با نسبت وزني-حجمي 1 به 5، قرار دادن مغز ميوه بلوط خيسانده شده در انكوباتور با دماي 50 درجه سانتي گراد در مدت 24 ساعت و با تعويض آب هر 8 ساعت يكبار، شستشوي مغز ميوه بلوط با آب معمولي، چرخ كردن مغز ميوه بلوط، انحلال مخمر نانوايي خشك فوري به ميزان 10 گرم به ازاي هر 100 گرم ميوه بلوط در 50 ميلي ليتر آب ولرم، افزودن محلول مخمر به مغز ميوه بلوط چرخ شده، تخمير بلوط در انكوباتور به مدت 24 ساعت در دماي 30 درجه سانتيگراد، غير فعال كردن ميوه هاي بلوط تخمير شده به مدت 10 دقيقه در دماي 70 درجه سانتيگراد، خشك كردن بلوط با قرار دادن در دماي 60 درجه سانتيگراد و بعد آسياب كردن آن، مي توان آرد بلوط با قابليت هضم بالا براي استفاده در جيره غذايي ماهي كپور كه يكي از مهمترين گونه هاي ماهيان پرورشي در ايران و جهان است، توليد كرد. در پرورش متراكم آبزيان گاهي تا 80 درصد هزينه هاي جاري مربوط به خوراك مي باشد و استفاده از نتيجه اين اختراع منجر به افزايش امنيت غذايي و بهبود اقتصاد جامعه خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1403/09/14
تاریخ ثبت:
خلاصه اختراع:

ميوه بلوط در كنار داشتن تركيبات مغذي، حاوي ماده اي ضد تغذيه اي به نام تانن مي باشد. تحت شرايط خاص مي توان ارزش غذايي بلوط را افزايش داد. از طريق فرآيندي جديد و به ترتيب شامل: خيساندن ميوه بلوط در آب، دور ريختن بذرهاي شناور بلوط، انتقال بذرهاي تهنشين شده جهت جوانه زني به ژرميناتور، برداشت روزانه بذرهاي جوانه زده، جداسازي پوسته سخت خارجي بذرهاي جوانه زده، خيساندن بلوط هاي فاقد پوسته خارجي در آب، خشك كردن بلوط در آون، جداسازي پوسته نازك داخلي (جفت) بلوط، آسياب كردن بلوط، افزودن آب به آرد بلوط جوانه زده جهت ساخت خمير، اكسترود كردن خمير حاصله با استفاده از اكسترودر تك محوره، خشك كردن ماده اكسترود شده در آون و نهايتاً آسياب كردن آن مي توان آرد بلوط جوانه زده و اكسترود شده براي استفاده در جيره غذايي ماهي كپور كه از مهمترين ماهيان پرورشي در ايران و جهان است، توليد نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1403/09/14
تاریخ ثبت: 1404/09/08
خلاصه اختراع:

ميوه بلوط در كنار داشتن تركيبات مغذي، حاوي ماده اي ضد تغذيه اي به نام تانن مي باشد. تحت شرايط خاص مي توان ارزش غذايي بلوط را افزايش داد. از طريق فرآيندي جديد و به ترتيب شامل: خيساندن ميوه بلوط در آب، دور ريختن بذرهاي شناور بلوط، انتقال بذرهاي تهنشين شده جهت جوانه زني به ژرميناتور، برداشت روزانه بذرهاي جوانه زده، جداسازي پوسته سخت خارجي بذرهاي جوانه زده، خيساندن بلوط هاي فاقد پوسته خارجي در آب، خشك كردن بلوط در آون، جداسازي پوسته نازك داخلي (جفت) بلوط، آسياب كردن بلوط، افزودن آب به آرد بلوط جوانه زده جهت ساخت خمير، اكسترود كردن خمير حاصله با استفاده از اكسترودر تك محوره، خشك كردن ماده اكسترود شده در آون و نهايتاً آسياب كردن آن مي توان آرد بلوط جوانه زده و اكسترود شده براي استفاده در جيره غذايي ماهي كپور كه از مهمترين ماهيان پرورشي در ايران و جهان است، توليد نمود.

موارد یافت شده: 4