لیست اختراعات با مالکیت
اكرم شريفي
4 عدد
اين اختراع كه مرتبط با يك محصول صنايع غذايي مي باشد، پودر نوشيدني فوري بر پايه عصاره چغندر قرمز است كه به روش كف پوشي تهيه شده است. عصاره چغندر قرمز كه در توليد اين پودر استفاده شد به عنوان منبع تغذيه اي ارزشمندي براي تنظيم فشار خون و كاهش كلسترول مي باشد و همچنين مي تواند باعث بهبود عملكرد ورزشي در ورزشكاران شود. در اين تحقيق به منظور بهبود ويژگي هاي حسي عصاره چغندر قرمز و افزايش قابليت پذيرش توسط مصرف كنندگان و همچنين افزايش ارزش تغذيه اي آن از عصاره به و دارچين نيز استفاده شد. براي تهيه اين پودر نوشيدني، عصاره چغندر قرمز، به و دارچين تركيب شدند. به منظور ايجاد كف از آلبومين استفاده شد و به منظور پايداري كف، استفاده از مالتودكسترين مناسب تشخيص داده شد. اين تركيب در بالاترين سرعت همزن، همزده شده و كف توليد شده متعاقبا به صورت لايه نازكي در دماي خشك كن ℃60 خشك شد. تخلخل بالاي كف منجر به كاهش زمان فرآيند خشك شدن و كاهش هزينه هاي مصرف انرژي شد و پودر توليد شده خصوصيات تغذيه اي، آنتي اكسيداني و پذيرش حسي مناسبي داشت.
اين محصول پودر نوشيدني فوري بر پايه عصاره جوانه گندم حاصل از ضايعات كارخانه توليد آرد است و مشابه داخلي و خارجي ندارد و از عصاره جوانه گندم، مالتودكسترين و آلبومين به عنوان مواد اصلي توليد شده است. مواد فرمولاسيون مخلوط و با سرعت بالا همزده مي¬شود تا به صورت كف درآمده و كف تهيه شده در خشك كن انجمادي خشك و سپس پودر مي¬شود. انجام آزمايشات مختلف در طي نگهداري محصول (سه ماه)، ثابت كرد كه نمونه پودر داراي 10 درصد مالتودكسترين و خشك شده به روش كف پوشي- انجمادي بالاترين كيفيت را دارا مي باشد. پودر نوشيدني توليد شده، به خاطر روش توليد ارزش تغذيه¬اي قابل توجهي را براي مصرف كننده فراهم مي¬نمايد علاوه بر اين از خصوصيات حسي خوبي برخوردار است. به صورت پودر نوشيدني يا به صورت جزئي از فرمولاسيون مواد غذايي فراسودمند قابل استفاده است.
پودر نوشيدني بر پايه عصاره جوانه ماش محصولي منحصربهفرد و بدون مشابه داخلي و خارجي است. مراحل توليد آن به اين صورت است: دانههاي ماش 24 ساعت خيسانده شده، سپس در دماي اتاق جوانهزني ميكنند تا ريشهها رشد كنند. جوانهها 2 روز خشك و آسياب ميشوند. پودر حاصل با آب مقطر مخلوط شده و در دو مرحله حرارتي (45 درجه سانتيگراد به مدت 15 دقيقه و 65 درجه سانتيگراد به مدت 30 دقيقه) عصارهگيري ميشود و پس از فيلتراسيون، عصاره جدا ميگردد. براي پايداري تركيبات زيستفعال، مالتودكسترين و صمغ عربي (هر كدام 20% وزني) افزوده شده و مخلوط به مدت 2 ساعت همگنسازي ميشود. سپس امولسيون با خشككن پاششي (دماي ورودي 150±2 درجه سانتيگراد) خشك شده و پودر در بستهبندي مقاوم به رطوبت و نور جمعآوري ميشود. سپس آزمونهاي فيزيكوشيميايي و اندازه گيري مقدار تركيبات فنلي كل و فعاليت آنتي اكسيداني انجام شد. اين پودر به دليل روش توليد، ارزش تغذيهاي بالايي دارد، از خصوصيات حسي مطلوبي برخوردار است و بهصورت مستقل يا در فرمولاسيون مواد غذايي فراسودمند قابلاستفاده ميباشد
موارد یافت شده: 4