لیست اختراعات با مالکیت
حميد رضا رضايي
26 عدد
علاقهمندي به پوششهاي مس و آلياژهاي آن با توجه به كاربرد مس در فرآيندهاي مهندسي رو به افزايش است. آبكاري مس به علت رسانايي الكتريكي و حرارتي بالا، شكل پذيري خوب و مقاومت به خوردگي بالاي مس به طور گسترده در كاربردهاي مهندسي استفاده ميشود. با اين حال، پوشش مسي خصوصيات مكانيكي و مقاومت سايشي پاييني را از خود نشان ميدهد. تلاشهاي بسياري صورت گرفته است تا با رسوبدهي عناصر ديگر نظير نيكل، تنگستن و... يا الحاق ذرات سراميكي نظير كاربيدسيليسيم، اكسيد تيتانيم، اكسيد آلومينيوم و ديگر ذرات اين خصوصيات را تقويت كرد. هدف از اين اختراع بهبود خصوصيات مكانيكي پوشش هاي مس با استفاده از الحاق نيكل، تنگستن و نانوذرات كاربيد سيليسيم در پوشش و توليد پوشش نانو كامپوزيت Cu-Ni-W/SiC است . براي توليد اين پوشش از روش رسوبدهي پوشش هاي نانو كامپوزيت استفاده شده است. اين روش يك روش كم هزينه مي باشد كه شامل الحاق نانو ذرات در پوشش فلزي با استفاده از محلولي حاوي نمكهاي فلزي و نانو ذرات معلق است. دشواري توليد اين پوشش با استفاده از روش آبكاري به علت عدم رسوبدهي تنگستن به تنهايي و عدم رسوبدهي هم زمان آن با فلز مس است. به منظور حل مشكلات مطرح شده براي توليد پوشش نانو كامپوزيت Cu-Ni-W/SiC از حمام قليايي حاوي تركيبات سيتراتي استفاده شد. استفاده از حمام قليايي موجب بالا بردن راندمان الحاق نانوذرات كاربيد سيليسيم در پوشش ميشود. همچنين به منظور الحاق بيشتر ذرات نانو كاربيد سيليسيم در پوشش و افزايش خصوصيات مكانيكي پوشش تاثير متغيرهاي رسوب دهي پوشش هاي نانو كامپوزيت نظير ميزان غلظت ذرات در حمام آبكاري، سرعت تلاطم حمام و ميزان دانسيته جريان بر ميزان الحاق نانو ذرات كاربيد سيليسيم در پوشش مورد بررسي قرار گرفت.همچنين در مورد رسوبدهي هم زمان فلز تنگستن با مس به طور تجربي اين مسئله مشاهده شد كه در غلظتهاي بالاي يون مس در محلول، پوششهايي به صورت لجن مانند و تيره و بدون چسبندگي كافي با زيرلايه به وجود ميآمدند. لذا براي توليد پوشش با كيفيت مناسب از تركيبي در محلول استفاده شد كه حداقل ميزان يون مس را داشته باشد و مس مورد نياز براي توليد پوشش از طريق جايگزين كردن آندخنثي (پلاتين) با آند مسي تامين شد. در نهايت شرايط بهينه براي توليد پوشش مس-نيكل-تنگستن/كاربيد سيليسيم در سرعت تلاطم rpm 400 و دانسيته جريان mA/cm2 20 براي حمام آبكاري حاوي 15 گرم بر ليتر كاربيد سيليسيم بدست آمد. سختي و مقاومت به سايش پوشش توليد شده در اين شرايط از ديگر نمونه ها بهتر بود.
دستگاه شبيه ساز محيطي دوام بتن در محيط هاي شهري و دريايي، در زمينه ي انجام عمليات عمراني در شاخه دوام بتن قرار مي گيرد. از عوامل مهم در كاهش عمر مفيد سازه هاي بتني مي توان به پديده ي كربناسيون و همچنين خوردگي كلرايدي اشاره كرد. در محيط هاي شهري و دريايي، سازه هاي بتني عمدتا در معرض كربناسيون و نفوذ يونهاي كلرايد به طور همزمان مي باشند. اين در حالي است كه بررسي هاي آزمايشگاهي عوال مخرب كربناسيون و نفوذ يونهاي كلرايد به طور جداگانه انجام مي شود. هدف از ساخت اين دستگاه آن است كه با بهره گيري از آن نمونه هاي بتني به طور توامان در معرض كربناسيون و نفوذ يونهاي كلرايد و تحت دما، رطوبت و غلظت گاز كربن دي اكسيد مشخص قرار گيرند و به اين ترتيب نتايج آزمايشهاي صورت گرفته بر نمونه هاي بتني به واقعيت نزديكتر شوند. از اين دستگاه مي توان در آزمايشگاه هاي دوام بتن، كارخانه ها و كارگاه هاي ساخت بتن، خصوصا در صنعت پل سازي و بندرسازي استفاده نمود تا به نتايج قابل اطميناني دست يافت.
آلياژهاي منيزيم و آلومينيوم به دليل چگالي بسيار پايين، هدايت گرمايي بالا، مقاومت خوردگي بالا و خواص مكانيكي مناسب در صنايع مختلف از جمله هوافضا، خودروسازي و فولادسازي كاربرد فراوان دارند. ولي اين آلياژها داراي قابليت شكل دهي پايين در دماي محيط مي باشند و براي شكل دهي ورقي اين الياژها به جاي كشش عميق سنتي، بايد از فرآيند \\"كشش عميق گرم\\" استفاده نمود. عمليات گرم كاري در دماي پايين تر از دماي تبلور مجدد و بالاتر از دماي اتاق صورت مي گيرد كه در حدود 0.3 تا 0.5 دماي ذوب ماده مي باشد. هدف از گرم كاري به دو علت مي باشد. اول اينكه گرم كاري باعث افزايش شكل پذيري و دوم اينكه در فرآيندهاي شكل دهي سعي بر اين است كه با اعمال نيروي كم بتوان به تغيير شكل هاي بالايي دست يافت. در دماهاي بالاتر با اعمال تنشهاي كمتر، تغيير شكل هاي بيشتر با نيروي كمتر انجام مي گيرد.
داشتن آينه سالم، تميز و شفاف در خودرو و توجه فراوان به سالم بودن آن ها ثابت كننده ميزان اهميت راننده به حفظ جان خود و اطرافيان به هنگام رانندگي است . يكي از مهمترين عوامل در هنگام رانندگي ديد درست راننده نسبت به محيط پيرامون خود مي باشد و اين امر تنها در سايه ي داشتن آينه بغل هاي سالم با وضوح ديد مناسب امكان پذير مي باشد. بارها پيش آمده است كه آينه هاي اتومبيلي كه در خيابان پارك شده است در اثر برخورد انواع وسايل نقليه به آينه هاي بغل مورد آسيب قرار گرفته است يا در هنگام عبور از كوچه هاي باريك يا درب پاركينگ صدمه مي بيند كه علاوه بر مخدوش شدن ديد راننده مي شود و خطرات فروان آن باعث ايجاد هزينه و اتلاف وقت زيادي مي شود. در اين طرح سعي گرديده تا راهكاري ارايه گردد تا در هنگام خاموش كردن اتومبيل آينه ها به صورت اتوماتيك بسته شود همچنين در هنگامي كه امكان برخورد آينه با اجسام نزديك به آن (به طور مثال پاركينگ يا معابر باريك) وجود داشته باشد به صورت هوشمند آينه ها بسته مي شود .
دستگاه هوشمند نمايش و ثبت عملكرد سيستم قلب و عروق داراي اجزا سازنده اسيلاتور، آشكارساز فاز، مشتقگير، پردازنده DSP و نمايشگر است و با استفاده از اثر داپلر سيگنالهاي صوتي ناشي از حركت مكانيكي سيستم قلب و عروق را بهدست آورده كه اين سيگنالها ثبت و نمايش داده ميشود. اين دستگاه در حوزه بيوالكترونيك ميباشد و جهت پيشگيري از وقوع امراض مختلف، پايش مستمر و سريع عملكرد سيستم قلب و عروق كاربرد دارد. استفاده آسان بدون داشتن تخصص خاص، عدم تاثير صداي محيط، قابل حمل بودن و هزينه پايين از ويژگيهاي بارز اين دستگاه ميباشد. در اين روش، اطلاعات بدست آمده از سيگنال كه ناشي از شيفت فركانسي بوده و از رابطه زير بدست ميآيد بر روي حافظه از نوع SD ثبت ميشود و قابل استفاده در PC ميباشد.
برش حوله هاي پالتويي با مشكلات فراواني انجام ميپذيرد. زيرا آن ها داراي اجزاي مختلفي مانند بدنه، آستينها، كلاه و جيب ميباشند كه هر كدام بايد به صورت مجزا برش داده شوند. اين اختراع كار برش را تا حد خيلي زيادي تسريع بخشيده و راه حلي براي حل مشكلاتي مانند زمانبر بودن فرايند و مضر بودن گَرد حوله براي اپراتور بوده است. با اين دستگاه اين نوع حوله به صورت لايه به لايه روي هم پهن ميشوند و كاملا صاف و يكدست بر روي هم قرار ميگيرند و لايه ها به صورت اتوماتيك از هم جدا شوند. اين دستگاه تعداد لايه هاي زيادي را روي هم پهن ميكند تا با يكبار الگو كشيدن و برش دادن اجزا مختلف يك حوله پالتويي ايجاد شوند. اين دستگاه كاملا اتوماتيك كار ميكند و تعداد توليد در روز را بسيار افزايش ميدهد.
در اين اخترتاع كلسيناسيون كنترل شده و در محيط خاص مواد اوليه محلول در آب سازنده لعاب براساس تركيب لعاب در دماهاي مختلف انجام شده است. با توجه به آناليز فازي و با بررسي حلاليت نمونه هاي كلسينه شده مختلف، نشان داده شده است كه روش كلسيناسيون با حفظ ضوابط مربوطه حلاليت لعاب بدون اجراي فرآيند فريت سازي را به شدت كاهش مي دهد.
موارد یافت شده: 26