لیست اختراعات با مالکیت داريوش زارع
8 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ ثبت: 1390/02/05
خلاصه اختراع:

خلاصه استفاده از انرژي خورشيد، باد، زمين گرمايي ، هيدروژن ، زيست توده و ... كه به انرژي هاي تجديدپذير موسومند، به ويژه براي كشورهاي در حال توسعه از جاذبه بيشتري برخوردار است. لذا در برنامه ها و سياست هاي بين المللي از جمله در برنامه هاي سازمان ملل متحد در راستاي توسعه پايدار جهاني نقش ويژه اي به منابع تجديدپذير انرژي محول شده است. از سوي ديگر انرژي هاي فسيلي مانند نفت، گاز و زغال سنگ سرانجام روزي به پايان خواهد رسيد و با پايان گرفتن آن ها تمدن بشري كه بستگي مستقيم به انرژي دارد چالش جديد و بزرگ خواهد شد. اين امر سبب شده است كه كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه با جديت هر چه تمام تر استفاده از ساير انرژي هاي موجود در طبيعت و به خصوص انرژي هاي تجديد شونده را مورد توجه قرار دهند. دنبا كننده هاي دو محوره بالاترين راندمان دريافت نور خورشيد را دارند. در اين سيستم بر خلاف سيستم هاي قبلي كه از سنسورها و روش هاي مقايسه اي در سيستم ردياب براي پيدا كردن مكان خورشيد استفاده مي كنند، از روابط نجومي براي محاسبه موقعيت خورشيد استفاده مي گردد. برنامه مختصات حركت دقيق خورشيد در سطح زمين در طول شبانه روز در داخل يك ميكروكنترلر ريخته مي شود و در واقع ميكروكنترلر، مغز دستگاه مي باشد كه با قسمت هاي مختلف دستگاه اعم از درايور و ميكروسوئيچ ها در ارتباط است و با توجه به برنامه نوشته شده در آن توسط طراح و در زبان برنامه نويسي C ، به اين قسمت ها فرمان هاي لازم را صادر مي كند. به طور كلي براي دنبال نمودن خورشيد نياز به حركت در دو جهت اصلي داريم يكي شرقي غربي و ديگري شمالي ـ جنوبي كه براي حركت در راستاي شرقي ـ غربي نياز به يك شافت عمودي داريم كه حركت دوراني خود را از يك موتور پله اي كه به درايور متصل است و فرمان مقدار و جهت حركت را از ميكروكنترلر مي گيرد تشكيل شده است. در واقع درايور با توليد يك سري موج PWM با طول موج و فركانس هاي متفاوت، ميزان و جهت حركت شافت عمودي را كنترل مي نمايد. شافت ديگر كه صفحه جاذب نور بر روي آن نصب مي گردد در راستاي افقي قرار گرفته و با دوران حول محور افقي، حركت شمالي ـ جنوبي را به وجود مي آورد. طريقه راه اندازي اين شافت نيز درست مانند شافت عمودي است. در واقع با تركيب حركات شمالي ـ جنوبي و شرقي ـ غربي صفحه جاذب قادر به قرار گيري تقريبا عمود بر اشعه هاي دريافتي از خورشيد خواهد بود كه منجر به دريافت بيشترين شدت از انرژي خورشيد مي باشد. شافت عمودي قادر به دوران 360 درجه و شافت افقي قادر به چرخش 180 درجه مي باشد. منبع تغذيه دستگاه نيز باتري 12 ولت مي باشد كه نيروي لازم جهت حركت موتورها را فراهم مي نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/01/17
تاریخ ثبت: 1390/02/05
خلاصه اختراع:

خلاصه شناخت خصوصيات فيزيكي محصول از اهميت ويژه اي برخوردار است. تعيين بعضي از اين خواص فيزيكي و مكانيكي نظير تنش برشي، خمشي و انرژي لازم براي برش، براي كمك به طراحي مكانيزمهاي برش و ادوات برداشت و طراحي تيغه مناسب و تعيين ساير پارامترهاي عملياتي دستگاه ضروري است. بنابراين لازم است قبل از طراحي هر دستگاهي كه مكانيزم برش گياه در آن مورد استفاده قرار مي گيرد حدود اين مقادير براي هر نوع گياه به صورت جداگانه محاسبه شوند. با توجه به اين موارد فكي طراحي و ساخته شد كه بر روي دستگاه اينستران نصب مي شود و با استفاده از آن مي توان نيروهاي برشي و خمشي گياهان مختلف با قطر ساقه هاي مختلف را محاسبه كرد. فك مزبور داراي دو قسمت ثابت و متحرك است كه حامل تيغه هاي ثابت و متحرك مي باشند. دو گيره در قسمت متحرك فك وجود دارد كه بر روي دو پايه دستگاه نصب شده اند. گيره ها طوري ساخته شده اند كه هر نوع ساقه با قطرهاي مختلف را مي توان توسط آنها محكم گرفت و ثابت نگه داشت. خود پايه هاي ثابت نيز بر روي ريلي قرار گرفته اند كه در صورت نياز مي توان آن ها را در امتداد ريل به سمت چپ يا راست جابجا كرد. اين جابجايي به ما امكان مي دهد كه دستگاه را از حالت برشي به خمشي تبديل كنيم و همچنين بتوانيم تيغه ها را نسبت به هم تنظيم كنيم.

تاریخ اظهارنامه: 1388/12/02
تاریخ ثبت: 1389/01/18
خلاصه اختراع:

بيان مفاهيم قابل لمس به مانند نيرو و تنش در قالب علوم فيزيك و رياضيات تجزيه تحليل بهتر آنها را به دنبال داشته است مفهوم هاي ساده و گاه پيچيده اي كه د علم مكانيك مواد، زنده و غير زنده، نقش دارند. در سده هاي گذشته آزمايشهاي گوناگوني بر پايه نيرو و تنش تعريف شده اند. بدين صورت كه نمونه مورد آزمون در شرايط مختلف نيرويي و تنشي قرار مي گيرد و نمودارهاي آن بر حسب نوع اطلاعات مورد نياز رسم مي گردند و دستگاههاي متنوعي بدين منظور توليد شده است. پردازش تصوير، دانش جديدي است كه سابقه ي آن به پس از اختراع رايانه ها باز مي گردد. با اين حال اين علم نوپا در چند دهه ي اخير از هر دو جنبه نظري و عملي پيشرفت هاي چشمگيري داشته است. سرعت اين پيشرفت به اندازه اي بوده است كه هم اكنون به راحتي مي توان موضوع پردازش تصوير را در بسياري از علوم و صنايع مشاهده نمود. برخي از اين كاربردها آن چنان به پردازش تصوير وابسته هستند كه بدون آن اساسا قابل استفاده نمي باشند. بنابراين در اين اختراع با تلفيق علم پردازش تصوير با علوم قبلي شرايطي فراهم آمده است كه بتوان به صورت پيوسته از سطح مقطع جسمي كه تحت فشار يا كشش است تصويربرداري نمود و سپس توسط نرم افزارهاي مخصوص كيفيت آن پردازش شود.

تاریخ اظهارنامه: 1388/12/12
تاریخ ثبت: 1389/01/17
خلاصه اختراع:

در روشهاي آزمايشگاهي كنترل شرايط محيطي يكي از فاكتورهاي مهم در آزمايشات است. منظور از شرايط محيطي غالبا دماي محيط نمونه آزمايشگاهي و رطوبت نسبي مي باشد اين عوامل براي مواد و يا محصولات كشاورزي و بيولوژيكي استفاده مي شوند. اگر هدف از آزمايش كنترل دماي محيطي نمونه ها باشد، از ابزار مربوط تثبيت دما در دمايي خاص استفاده مي شود يخچال ، انواع آون و انكوباتوردستگاههايي هستند كه بدين منظور استفاده مي شوند. در اين اختراع با جايگزيني سيال آب به جاي سيال هوا امكان صرفهجويي در انرژي فراهم آمده است همچنين با نصب سنسورهاي رطوبتي و دمايي كنترل بهتري بر نوع آزمايش فراهم آمده است كه بالا رفتن دقت آزمايش و راحتي كار را در پي دارد. استفاده از جداره هاي شيشه اي به مشاهده و مديريت بهتر نمونه هاي آزمايشگاهي كمك مي كند روش توزين نيز دستخوش تغييرات شده است كه باعث بالا رفتن ضريب ايمني براي نمونه ها مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/04
تاریخ ثبت: 1388/10/02
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1392/10/09
تاریخ ثبت: 1393/04/09
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: خشك كن بسترسيال-فراصوت زمينه فني: كشاورزي مشكل فني، اساس راه حل ارائه شده براي آن و كاربرد هاي اصلي اختراع: استفاده از تكنولوژي فراصوت توان بالا نه تنها باعث افزايش انتقال جرم و سرعت بخشيدن به فرآيند خشك شدن مي شود بلكه بدليل نداشتن اثرات حرارتي روي محصول مي توان محصولات حساس به گرما را با دماي كمتري خشك نمود. به دليل يكنواخت بودن محتواي رطوبتي محصول در خشك كن هاي بستر سيال، تركيب آن با تجهيزات فراصوت توان بالا مناسب مي باشد. براي اين منظور محفظه اي مناسب طراحي و مبدل فراصوت در آن تعبيه گرديد. علاوه بر اين در دماهاي يكسان با استفاده از اين خشك كن زمان خشك كردن كاهش چشمگيري داشته و بدين ترتيب معادل اين زمان تمام دستگاه ها خاموش شده و در مصرف انرژي صرفه جويي مي شود. از يك ژنراتور فراصوت كه قابليت تغيير دادن توان را دارا بود براي راه اندازي مبدل هاي فراصوت توان بالا استفاده شد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/03/04
تاریخ ثبت: 1390/09/04
خلاصه اختراع:

يكي از اهداف صنايع توليد مواد غذايي در كشور توليد محصولات سلم با كيفيت بالا مي باشد. كه علاوه بر تامين سلامت مصرف كننده مطابق با استاندرادهاي ملي و بين المللي باشد. نتايج اين پژوهش مي تواند از طريق آگاهي دادن به صاحبان صنايع در زمينه توليد محصولاتي با ارزش تذيه بالاتر و كيفيت مطلوب تر و توليد موثر واقع مي گردد. نارنج كه از محصلوات بومي در ايران بوده كه گاه به سبب نبود صنايع تبديلي مناسب، ضايع مي گردد. خشك كردن يكي از متداولترين روشهاي فرآيند مواد غذايي است و تكنيك هاي متعددي در آن به كار گرفته مي شود. امروز خشك كردن پاششي در تمام شاخه هاي صنعت راه يافته است. مثلا از صنايع غذايي و دارويي كه به شرايط ملايم نياز دارند تا صنايع شيمايي و سنگين از جمله تبديل سنگ هاي معدني و رسي كه در شرايط سخت و با ظرفيت بالاي توليد انجام مي شود. به همين دليل محصولات زيادي در زندگي ما وجود دارد كه مي توانند دامنه وسيع استفاده از خشك كن هاي پاشني را نشان دهند. ما توانستيم با استفاده از فرمولاسيون خاص و با بهره گيري از خشك كن پاششي پودري با كيفيت بالا توليد نماييم. اين پودر با اين تكنيك و فرمولاسيون براي اولين بار در دنيا توليد شده است.

تاریخ ثبت: 1401/03/01
خلاصه اختراع:

آب شيرين كن خورشيدي فعال مجهز به لوله هاي تقطير جاسازي شده در بستر خاك به گونه اي است كه به وسيله انتقال هواي مرطوب در سطح زمين، به لوله هايي كه در زير خاك مدفون مي باشند، هوا چگالش مي يابد (به علت خنك تر بودن زير زمين نسبت به سطح آن، زمين همانند چگالنده عمل مي كند) و آب شيرين توليد مي شود. اين دستگاه متشكل از مخزن جمع آوري آب شور، فن، لوله و اتصالات، هيتر، پمپ آب و مخزن آب شيرين مي با شد. آب شور (آب مورد نظر جهت شيرين سازي) توسط پمپ به درون مخزن هدايت مي شود. اين آب توسط نور خورشيد با توجه به جنس مخزن كه در جذب نور و تبديل نور به گرما نقشي موثر دارد به دما و رطوبت مورد نظر مي رسد سپس رطوبت حاصل توسط فن كه در ارتفاع مناسبي از مخزن طراحي شده است به درون لوله هايي كه در زير خاك تعبيه شده است هدايت مي شود. هواي گرم و مرطوب درون لوله ها با سرمايش زير زمين تبادل حرارت مي كند. اين كاهش دما و سرمايش باعث تغيير فاز هواي درون لوله از بخار به آب مي شود. آب شيرين توليد شده نيز در انتها براي مصارف گوناگون قابل جمع آوري شدن است. لازم به ذكر است كه آب شور درون مخزن توسط يك سيستم چرخشي از طريق پمپ تخليه ميشود.

موارد یافت شده: 8