لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه هرمزگان
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1402/07/15
تاریخ ثبت: 1403/02/10
خلاصه اختراع:

ريزجلبك‌ها مي‌توانند زمينه‌ساز ايجاد تحولات عظيم در صنايع مختلفي ازجمله تغذيه، سلامت، انرژي و به ويژه مواد بيوشيميايي شوند. با اين حال، مانع اصلي در توليد تركيبات مفيد از سويه‌هاي ميكروجلبكي، سطح بيان پايين ژن‌هاي هترولوگ و نياز به ابزار مولكولي كارآمدتر مي‌باشد. خاموشي ژن‌هاي انتقال يافته، اثرات موقعيت ژنومي (جايگاه درج ژن خارجي)، درج در موقعيت تصادفي، بيان گذرا و بازآرايي ژنومي از جمله محدوديت‌هاي اصلي در مهندسي ژنوم ريزجلبك C. reinhardtii مي‌باشند. اين موانع را مي‌توان با تكنيك‌هاي اخيراً توسعه يافته ويرايش ژن حل كرد. ابزارهاي جديد ژنتيكي مولكولي مانند سيستم‌هاي CRISPR/Cas مي‌توانند به طور موثر براي توسعه قابل ‌توجه وضعيت فعلي ريزجلبك‌ها از نظر مهندسي ژنتيك، مهندسي متابوليت و مهندسي مسير سنتز استفاده شوند و در نهايت، بر بهبود جلبك‌هاي تراريخته به‌عنوان كارخانه‌هاي زيستي تك سلولي تأثير بگذارند. در اختراع حاضر طراحي و ساخت يك پلاسميد اهدا كننده DNA عمومي چند منظوره (مناسب و قابل برنامه ريزي براي حذف، ايجاد جهش و درج ژن خارجي) "p1ChlamyCK-I/O" (شماره دسترسي بانك ژن: OP236418) با روش ساده، سريع و مقرون به صرفهMOE PCR جهت بهره‌گيري از مزاياي CRISPR و ميكروجلبك‌ها توسعه داده شده است. Design and construction of donor DNA vector to insert different types of target genes into the nitrate reductase gene locus by CRISPR method in the model microalgae "Chlamydomonas reinhardtii".

تاریخ ثبت:
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلاتي كه در گياهان پيازي و سوخوار از جمله گياه مريم (Polianthes tuberosa) ايجاد مي¬گردد، ابتلا به بيماري¬هاي قارچي است كه در گياه مريم دو قارچ فوزاريوم و آلترناريا عامل پوسيدگي سوخ هستند. بنابراين استفاده از يك تركيب براي ضد عفوني سوخ¬ها قبل از كاشت، ضروري است. در اين راستا از سموم قارچكش شيميايي استفاده مي¬شود كه علاوه بر آثار مخرب زيست محيطي، با توجه به وارداتي بودن، ارز زيادي از كشور خارج مي¬گردد. بنابراين توليد يك ماده گياهي ارزان قيمت ضروري است. بدين منظور از تركيب¬هاي گياهي نعناع فلفلي، مرزه و آويشن در غلظت¬هاي 12، 25 و 50 ميلي¬گرم در ليتر استفاده شد. در مقايسه با قارچكش شيميايي مانكوزب براي ضد عفوني سوخ¬هاي گياه مريم استفاده و پس از آن سوخ¬ها كشت شدند و صفات كمي و كيفي در اين گياه مانند طول ساقه، زمان ظهور گل، جوانه¬زني سوخ و آنزيم¬هاي كاتالاز و پراكسيداز بررسي شدند. به طور كلي مشخص گرديد كه تركيبات گياهي با كاهش قارچ¬هاي مذكور يك ماده كاملا كاربردي، بسيار ارزان و سالم براي ضد عفوني سوخ¬ها خواهد بود.

تاریخ ثبت: 1404/06/03
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلاتي كه در گياهان پيازي و سوخوار از جمله گياه مريم (Polianthes tuberosa) ايجاد مي¬گردد، ابتلا به بيماري¬هاي قارچي است كه در گياه مريم دو قارچ فوزاريوم و آلترناريا عامل پوسيدگي سوخ هستند. بنابراين استفاده از يك تركيب براي ضد عفوني سوخ¬ها قبل از كاشت، ضروري است. در اين راستا از سموم قارچكش شيميايي استفاده مي¬شود كه علاوه بر آثار مخرب زيست محيطي، با توجه به وارداتي بودن، ارز زيادي از كشور خارج مي¬گردد. بنابراين توليد يك ماده گياهي ارزان قيمت ضروري است. بدين منظور از تركيب¬هاي گياهي نعناع فلفلي، مرزه و آويشن در غلظت¬هاي 12، 25 و 50 ميلي¬گرم در ليتر استفاده شد. در مقايسه با قارچكش شيميايي مانكوزب براي ضد عفوني سوخ¬هاي گياه مريم استفاده و پس از آن سوخ¬ها كشت شدند و صفات كمي و كيفي در اين گياه مانند طول ساقه، زمان ظهور گل، جوانه¬زني سوخ و آنزيم¬هاي كاتالاز و پراكسيداز بررسي شدند. به طور كلي مشخص گرديد كه تركيبات گياهي با كاهش قارچ¬هاي مذكور يك ماده كاملا كاربردي، بسيار ارزان و سالم براي ضد عفوني سوخ¬ها خواهد بود.

موارد یافت شده: 3