لیست اختراعات با مالکیت
مختار آرامي
26 عدد
امروزه تصفيه فاضلاب هاي حاوي فلزات سنگين به عنوان مشكل اساسي در بسياري از صنايع مطرح است. فلز سنگين كروم شش ظرفيتي از بقيه تركيبات اتمي كروم سمي تر و سرطان زا بوده و معمولاً از فاضلاب صنايعي چون آبكاري فلزات، توليد كود و دباغي وارد محيط زيست مي شود. جهت تصفيه فاضلاب ¬هاي حاوي كروم شش ظرفيتي روش هاي انعقاد الكتريكي و انعقاد شيميايي گزينه¬هاي مناسبي مي¬باشند. در بخشي از تحقيق انجام شده در دانشكده مهندسي عمران- محيط¬زيست دانشگاه اميركبير، بررسي جامعي در رابطه با بهينه سازي و كاهش هزينه هاي عملياتي و بهره برداري در روش تلفيقي انعقاد الكتريكي/ انعقاد شيميايي براي حذف كروم شش ظرفيتي صورت گرفت. نتايج اين آزمايش ها نشان داد كه افزودن نمك PACl به راكتور انعقاد الكتريكي باعث افزايش 36% در راندمان حذف كروم (در مقايسه با روش انعقاد الكتريكي تنها) در شرايط آزمايشگاهي گرديد. همچنين، مقدار انرژي مصرف شده بعد از افزودن نمك PACl در بعضي شرايط آزمايشگاهي 47% كاهش داشت، كه اين بيانگر كاهش چشمگير مصرف انرژي بعد از افزودن PACl مي باشد. علاوه بر اين، كاهش قابل توجهي در مصرف جرم الكترودها (40%) بعد از افزودنPACl به فرآيند انعقاد الكتريكي اتفاق افتاد، كه كاهش چشمگير هزينه هاي عملياتي و بهره برداري را به همراه داشت. همچنين در مطالعات آماري، بهينه سازي حذف كروم در روش تلفيقي انعقاد الكتريكي/ انعقاد شيميايي به كمك منعقد كننده PACl، انجام شد و در اين راستا اثر پنج پارامتر تاثيرگذار بر روش تلفيقي انعقاد الكتريكي/ انعقاد شيميايي، شامل pH اوليه، جريان الكتريكي، زمان واكنش، غلظت اوليه كروم و غلظت اوليه PACl بر توابع هدف منتخب (درصد حذف كروم و هزينه هاي عملياتي و بهره برداري) بررسي شدند. نتايج حاصله نشان دادند كه پاسخ هاي به دست آمده از آزمايش ها و مقادير تخمين زده شده به وسيله مدل بسيار به هم نزديكند، و اين نشان دهنده اين است كه مدل واقعي و مدل پيش بيني شده توسط روش رويه پاسخ با دقت خوبي بر هم منطبق مي باشند و كاربردي بودن اين روش را تاييد مي كند.
براي توليد سلولز، از منابع طبيعي آن استفاده ميشود. از آن جايي كه سلولز حاوي ناخالصيهاي زيادي نظير ليگنين، پكتين، هميسلولز، پروتئين و چربي است، نياز به پخت دارند؛ از آن جايي كه محلول پخت حاوي ليگنين تجزيه شده، هميسلولز، پكتين و پروتئين هيدروليز شده ميباشد، شباهت بسيار زيادي به مواد هيوميكي داشته و در اين اختراع از پساب پخت سلولز براي توليد هيوميكاسيدها استفاده شده است. از طرفي پساب توليد شده از پخت پنبه به علت قلياييت بالا، براي محيط زيست زيان آور بوده و حذف اين پساب مشكلات زيستمحيطي را حل ميكند. در اين اختراع از سه روش مختلف استفاده شده تا هيوميكاسيدهاي موجود در پساب پخت پنبه به صورت جامد يا مايع استخراج شود. در روش اول از اسيد براي تنظيم اسيديته محلول استفاده شده و محلول به عنوان هيوميكاسيد قابليت استفاده دارد. در روش دوم اسيديته پساب توسط اسيدهاي آلي يا معدني در محدوده اسيدي تنظيم شده تا هيوميكاسيدها به صورت جامد رسوب كند و توسط صافي هيوميكاسيدها از پساب حذف خواهد شد. در روش سوم اسيديته پساب در محدوده خنثي تنظيم شده و از جاذبي يوني براي جذب هيوميكاسيدها استفاده ميشود و پس از تهنشين شدن مواد، از صافي براي جدا كردن هيوميكاسيدها استفاده ميشود.
روشي براي جذب مواد رنگزا از پساب با استفاده از شفيره ابريشم
خلاصه در اين تحقيق راكتور كاتاليزوري نوري براي رنگبري محلول هاي رنگي صنايع نساجي مورد استفاده قرار گرفت . از سولفات آهن (II) به عنوان كاتاليست نوري همگن و آب اكسيژنه به عنوان اكسيد كننده استفاده گرديد. راكتور داراي دو لامپ UV-C يك پمپ شناور مي باشد. روش فرآيند رنگبري ناپيوسته (Batch) و حجم محلول هاي رنگي مورد آزمايش 5ليتر بوده است. رنگزاي مورد استفاده براي فرآيند رنگبري محلول هاي رنگي رنگزاي بازيكAstrazon Blue FGGL مي باشد از دستگاه اسپكتروفوتومتر UV-Vis CECIL2021 براي بررسي فرآيند رنگبري استفاده شد. نتايج آزمايشات نشان دادند كه محلول هاي رنگي به طور كامل رنگبري شده اند و هيچ پسماندي در داخل راكتور وجود نداشت.
موارد یافت شده: 26