لیست اختراعات با مالکیت هدايت اله قورچيان
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1397/09/05
تاریخ ثبت: 1398/02/10
خلاصه اختراع:

در اين اختراع ابتدا براي اولين بار نانوذرات اكسيد آهن با پوشش طلاي متخلخل (Fe3O4@ Porous Au) سنتز شد. سپس كارايي نانوذرات ساخته شده در بارگذاري سه داروي پاراستامول، دوكسوروبيسين و سيس پلاتين به عنوان نمونه بررسي شد. روش هاي درماني مختلف مانند شيمي درماني باعث بروز بسياري از عوارض جانبي و همچنين مقاومت در برابر دارو در بيماران مبتلا به سرطان مي شود. تحويل دارو با استفاده از نانوحامل ها يك استراتژي موفق براي كاهش اثر جانبي آنهاست. از اين رو به منظور هدفمند كردن سه داروي ذكرشده از نانوذرات مغناطيسي كه داراي زيست سازگاري و روش سنتز آساني هستند استفاده شد. به منظور پايداري نانوذرات و نيز افزايش سطح نانوذرات به منظور افزايش بارگذاري دارو ابتدا سطح نانوذرات با هيبريد طلا و نقره پوشاننده شد و سپس براي حفره دار كردن سطح براي افزايش سطح نانوذرات و افزايش بارگذاري دارو، نقره با استفاده از اسيدنيتريك حل شد و نانوذرات متخلخل به دست آمد. نتايج نشان داد كه بارگذاري دارو روي نانوذرات متخلخل حدود 22 تا 28 درصد افزايش مي يابد و بنابراين سبب كاهش اثرات جانبي و هزينه نانوتراپي مي شود. نانوذرات ساخته شده به دليل دارابودن همزمان خاصيت مغناطيسي و سطح متخلخل طلا پتانسيل اين را دارد كه براي افزايش بارگذاري داروهاي ديگر نيز استفاده شود.

تاریخ اظهارنامه: 1395/09/06
تاریخ ثبت: 1396/08/03
خلاصه اختراع:

در اين اختراع يك روش ساده و سريع براي سنتز نانوذرات متخلخل طلا معرفي شده است. در اين روش ابتدا تويين 20 و سپس اسيد نيتريك به نانوذرات طلا اضافه مي گردد. نانوذرات متخلخل طلا به دليل خواص جالب و كاربردهاي زياد توجه قابل ملاحظه اي را به خود جلب كرده اند. از آنجايي كه اتصال DNA تيول دار به نانوذرات طلا در نانوبيوتكنولوزي بسيار با اهميت است، بعد از سنتز نانوذرات متخلخل طلا، كارايي اين نانوذرات در اتصال به DNA تيول دار بررسي شد. افزايش بارگذاري تقريبا دو و چهار برابري DNA روي سطح نانوذرات متخلخل در مقايسه با نانوذرات طلا-توئين و نانوذرات طلا ، نشاندهنده اثر چشم گير تخلخل در افزايش اتصال DNA به نانوذره است.

تاریخ اظهارنامه: 1397/03/08
تاریخ ثبت: 1397/10/12
خلاصه اختراع:

زيست حسگرهايي كه بتوانند با استفاده از تجهيزات و با هزينه كمتر شناسايي آناليت هاي مورد نظر را انجام دهند مورد توجه بسياري قرار گرفته اند مسئله اي كه در مورد دستگاه شناسايي قند خون محقق شده است. از اين رو تمايل بسياري به سمت ساخت زيست حسگرهاي الكتروشيميايي معطوف شده است چرا كه اين نوع مبدل ها داراي قابليت هاي مهمي مانند سهولت ساخت مبدل، حساسيت و دقت بالا، ارزان بودن ساخت، قابليت كوچك سازي و قابل حمل سازي زيست حسگرهاي ساخته شده با اين نوع مبدل مي باشند. از اين رو زيست حسگرهاي الكتروشيميايي در تشخيص هاي point-of-care به كار برده مي شوند. آنچه در خصوص يك زيست حسگر اهميت دارد حساسيت و دقت و نيز حد شناسايي حسگر مي باشد. نانوليبل ساخته شده و معرفي شده نسبت به عوامل مخرب محيطي مانند دما پايداري بسيار خوبي دارد و با توجه به سهولت ساخت آن و سيگنال بسيار قوي توليد شده توسط آن مي توان آن را يك نانولييبل مناسب الكتروشيميايي براي تست هاي مبتني بر نوكلئيك اسيد قلمداد كرد. اين نانوليبل برخلاف برخي ليبل هاي ديگر فرآيند سنتز پيچيده اي نداشته و براي محيط زيست مخاطره آميز نيست و در زمره نانوليبل هاي سبز دسته بندي خواهد شد. استفاده از اين نانوليبل به دليل ميزان بسيار بالاي بارگزاي كاتيونهاي فلزي و سيگنال قوي توليد شده نياز به تكثير رشته هاي هدف توسط واكنش هاي تكثير كننده نوكلئيك اسيدي را مرتفع مي كند. از اين نانوليبل مي توان در ساخت ساير زيست حسگرهاي مبتني بر نوكلئيك اسيد استفاده نمود. با توجه به امكان بارگزاري كاتيون هاي فلزي داراي پيك هاي اكسايش-كاهش مختلف بر روي اين نانوذرات مي توان امكان شناسايي همزمان رشته هاي هدف را محقق نمود.

تاریخ ثبت: 1400/11/23
خلاصه اختراع:

استفاده از افزودني نانو ذرات كلسيم سيليكات هيدرات به عنوان يكي از راهكار هاي تسريع روند كسب مقاومت بتن مطرح شده است كه كارايي مناسبي داشته و اثرات نامطلوبي براي بتن به دنبال ندارد. در توليد صنعتي اين نانوذرات، محلول هاي حاوي مواد اوليه در طي حداقل يك ساعت به صورت قطره قطره به محلول اصلي اضافه شده و با هم زدن مكانيكي مخلوط مي شود. اضافه كردن سريعتر مواد باعث توليد محصول با سايز درشت تر مي شود كه قابيلت استفاده به عنوان زود سخت كننده بتن را ندارد. در اين اختراع براي توليد اين نانو ذرات از امواج مافوق صوت استفاده شده است كه باعث افزايش سرعت توليد محصول مي گردد و زمان توليد را از يك ساعت به 10 دقيقه كاهش مي دهد. اجزا محصول توليد شده بر اساس تست هاي XRD، TGA و EDSمورد آناليز قرار گرفت و تاييد شد. به علاوه نانو ساختار بودن محصول توسط روش هاي TEM، FE-SEM و DLS بررسي شده و مورد تاييد قرار گرفت. در نهايت كارايي محصول در بتن، بر اساس استاندارد ISIRI 2930-2 و آزمايش كالريمتري نيمه آدياباتيك مورد ارزيابي قرار گرفت كه نتايج نشان دهنده كارايي مطلوب زودسخت كنندگي محصول توليدي بر اساس استاندارد مذكور مي باشد.

تاریخ ثبت: 1403/10/23
مخترع/مخترعان: سپيده ضيائي چمگرداني
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع: فرآيندي براي استخراج ژنوم از نمونه ي مدفوع مشكوك به عفونت ميكروبي ارائه شده است. در اين فرآيند، ابتدا چند ميلي گرم از نمونه ي مدفوع جداسازي شده و در بافر تجزيه گر حل مي شود تا ديواره و غشاي ميكروب هاي موجود در نمونه تخريب شده و محتويات پروتئيني و ژنومي خارج شوند. سپس با استفاده از نانوذرات مغناطيسي دولايه با پوسته سيليكا و هسته اكسيدآهن و تحت تأثير محلول غليظ نمكي به عنوان بافر اتصال، ژنوم موجود در نمونه به دام مي افتد. محتويات باقي مانده از تجزيه شامل پروتئين ها و ساير ناخالصي ها، از طريق دو مرحله شستشو با محلول نمكي و اتانول خارج مي شوند. در نهايت، نانوذرات مغناطيسي دولايه سيليكا-اكسيدآهن در معرض بافر جداكننده و دمادهي كوتاه قرار مي گيرند تا قطعات ژنوم از سطح آنها جدا شود. ژنوم جدا شده درون بافر جداكننده به عنوان محصول حاصل از استخراج نگهداري مي شود. اين طرح، فرآيند كارآمدي را براي به دست آوردن ژنوم از نمونه ي مدفوع با خلوص و غلظت قابل توجه ارائه مي دهد. Extraction of digestive microbes genome using Fe3O4@SiO2 nanoparticles

موارد یافت شده: 5