لیست اختراعات با مالکیت
امير اماني
7 عدد
استفاده دايم از لاروكشهاي صنعتي سبب بروز مقاومت در جمعيت انواع لاروها و نيز سبب بروز آلودگيهاي زيست محيطي فراواني شده است. در اختراع حاضر با استفاده از مواد طبيعي و مواد بيخطر براي محيط زيست، لاروكشي سبز ابداع گرديد. اسانس ترخون به عنوان ماده موثره در 3 غلظت متفاوت درون نانوذرات كيتوزان كپسوله گرديد. اندازه اين نانوكپسولها بين 384 تا 116 نانومتر است و قدرت لاروكشي فرمولاسيون نهايي حداقل 9 روز تعيين شده است.
سوسري آلماني از گذشته تا كنون مهم ترين آفت بهداشتي اماكن انساني بوده است درنتيجه انسان از ديرباز با سموم مختلف به مبارزه با اين آفت پرداخته است. استفاده بي رويه و طولاني مدت سبب بروز مقاومت نسيت به اكثر حشره كش ها شده، تا جايي كه به بيشتر حشره كش ها مقاوم شده است. كه اين مقاومت، افزايش دفعات و مقدار سموم مورد استفاده را به دنبال دارد. حشره كش سايپرمترين يكي از سموم در دسترس و پركاربرد عليه سوسري ها در ايران است، كه استفاده زياد از آن زمينه مقاومت را در سوسري هاي آلماني ايجاده كرده است. با تهيه نانوامولسيون پايدار از اين سم و تبديل آن به ژل، ميزان سم مصرفي عليه سوسري آلماني، براي كشتن 50 درصد جميعت، نسبت به سم تكنيكال دو سوم كاهش پيدا كرد. اندازه ذرات نانو امولسيون 34-38 نانومتر ثبت شد و پايداري آن با انجام تست هاي پايداري به اثبات رسيد.
اختراع در پيش رو، در زمينه دارورساني و استفاده از نانوامولسيون در درمان آكنه مي باشد. به ويژه اين اختراع در زمينه استفاده از روغن هاي ضروري به عنوان فاز روغني و بار كردن آداپالن در فاز روغني مي باشد. علاوه بر اين ساختار براي كاهش كمترين غلظت كشندگي در برابر باكتري هاي پروپينيوم اكنس، مي باشد. اين روش مربوط به سنتز نانوامولسيون با روش خود به خودي مي باشد.
اختراع مورد نظر نانوامولسيون تهيه شده از دو تركييب دو اسانس اكاليپتوس با نام علمي Eucalyptus globulus و ميخك با نام علمي Syzygium aromaticum مي باشد كه براي دور كنندگي پشه ها ساخته شده است. دور كننده هاي موجود در بازار، چه براي استفاده در روي پوست و چه براي آغشته كردن لباسها، از مواد شيميايي ساخته شده اند و در استفاده طولاني مدت علاوه بر ايجاد مشكلات پوستي، بعلت اينكه در محيط زيست تجزيه نمي شوند باعث ايجاد خطراتي براي انسان و محيط زيست خواهند شد. اكثر گياهان و مواد طبيعي حاصل از آنها خاصيت دور كنندگي حشرات را دارا هستند و مي توانند جايگزين هاي خوبي براي دور كننده هاي شيميايي باشند. با توجه به اينكه تركيبات فرار موجود در گياهان به سرعت در هوا پخش مي شوند و طول عمر كوتاهي دارند لذا به كمك علم نانوتكنولوژي مي توان نانوامولسيون آنها را تهيه كرد و از اسانس آنها مواد پايدارتر و آهسته رهش ساخت كه بتوانند خاصيت دور كنندگي خود را به مدت طولاني تري حفظ نمايند. نانوامولسيون حاصل براي استفاده روي پارچه طراحي و آزمايش شده است لذا كمترين تماس را با پوست افراد خواهد داشت و مقبوليت بيشتري نيز از طرف مصرف كننده دارد. از بين فرمولاسيون هاي ساخته شده فرمولاسيوني كه داراي كمترين ميزان امولسيفايرها (هركدام 7%) و كو- امولسيفاير (16%) بود انتخاب شد. اساس اين انتخاب علاوه بر شفافيت و موفقيت در سيكل هاي پايداري و همچنين اندازه ذرات با دستگاه DLS و ميكروسكوپ الكتروني، همانطور كه گفته شد ميزان كمتر استفاده از امولسيفاير ها به عنوان اجزاء شيميايي (و اجباري) نانوامولسيون بوده است. لازم به ذكر است كه كو-امولسيفاير بكار رفته (پروپيلن گليكول) از موادي است كه استفاده زيادي در صنايع غذايي و آرايشي دارد و همچنين امولسيفايرهاي تويين-80 و تويين-20 نيز در صنايع داروسازي و آرايشي مصارف زيادي دارند. براي ارزشيابي اين اختراع، دور كنندگي پارچه هاي آغشته به نانوامولسيون مورد نظر تحت تست هاي حشره شناسي براي پشه ها قرار گرفت و نتايج با پارچه هاي آغشته به اسانس هاي رقيق شده به همان نسبت مقايسه شد. براي دستيابي به دقت بيشتر، هر تست 4 بار تكرار شده و داده ها مورد بررسي هاي آماري قرار گرفتند. نتايج بررسي هاي آماري نشان داده پارچه هاي آغشته به نانوامولسيون مورد نظر زمان دور كنندگي را به چندين برابر افزايش داده است. Preparation and Optimization of nanoemulsions containing Eucalyptus globulus and Syzygium aromaticum essential oils as mosquito repellent
اختراع " فرمولاسيون نوشيدني عصاره قارچ گانودرما با اثر بخشي براي رفع خستگي و استرس" فرآيندي است در زمينه فني صنعت – صنايع غذايي و مهندسي كشاورزي كه براي رفع مشكل تسهيل و بهبود استفاده از خواص قارچ گانودرما ساخته شده است راهكار ارائه شده براي رفع اين مشكل عصاره قارچ مذكور را استخراج مي نماييم و سپس با استفاده از روتاري عصاره تغليظ شده و خشك ميگردد تا بصورت پودر خشك درآيد. در ادامه گياه برنجاسف تميز و آسياب شده و عصاره گيري ميگردد و سپس مانند مرحله قبل با روتاري خشك مي نماييم. همچنين از زعفران عصاره آبي تهيه ميگردد. همچنين بذر تخم شربتي تهيه شده و در آب خيس ميگردد و سپس با استفاده از آب ميوه گيري گريز از مركز صمغ آن از بذر جدا شده و در آون خشك ميگردد. در نهايت پودر گنودرما با پودر برنجاسف و صمغ تخم شربتي به همراه عصاره زعفران مخلوط شده و به آنها پارابن اضافه و با آب مقطر به حجم رسانده شده و پاستوريزه ميگردد.
ايجاد هموستاز در جراحيهاي دنداني يكي از مهمترين مسائل پيش رو براي دندانپزشكان ميباشد. يكي از داروهاي رايج در كنترل خونريزي اپينفرين ميباشد كه اثر آن بر انقباض عروق، پيش از اين اثبات شده است. همچنين، توان هموستاتيك كيتوزان و ژلاتين نيز درمصارف متعدد به اثبات رسيده است. در اين مطالعه ابتدا نانو ذرات كيتوزان حاوي/بدون داروي اپينفرين به روش ژله اي شدن يوني ساخته شد. نانوذرات حاصل جهت كاهش اندازه، با استفاده از روش الكترواسپري بر روي پد پايه اسپري شدند و اندازه آنها تا 100 نانومتر كاهش يافت، سپس روي آن يك لايه نانوالياف ژلاتين (با قطري در حدود 150 نانومتر) به روش الكتروريسي قرار گرفت. مطالعات درون تني در مدل حيواني (موش صحرايي نر) نشان داد كه ميانگين زمان ايجاد هموستاز در خونريزي شريان فمورال و كبد به ترتيب در پد پايه با داروي محصور شده داخل نانوذره، پد پايه با داروي غيرمحصور شده درون نانوذره و پد تجاري موجود در بازار (ژلفوم) كاهش يافت. نتايج نشان داد كه پدهاي تهيه شده در اين مطالعه (حاوي اپينفرين آزاد يا محصور شده) قابليت خوبي به عنوان پدهاي تجاري هموستات دارند.
از گياه كاكوتي كوهي ((Z. clinopodioides Lam، استفاده بسياري در صنايع داوريي، غذايي، آرايشي و بهداشتي مي¬شود و به دليل داشتن خواص ضد باكتريايي و ضد¬ قارچي، مي¬توانند باعث جلوگيري از گسترش ميكروب¬ها شوند. اخيراً اثرات ضد ¬باكتريايي در فراورده¬هاي طبيعي توجهات بسياري را به خود معطوف كرده است و علت آن بالا بردن مقاومت آنتي ¬بيوتيكي در بسياري ازگونه¬هاي باكتري مي¬باشد در نتيجه مي¬تواند براي درمان بسياري از بيماري¬ها مفيد باشد. نانوامولسيون¬ها تركيباتي هستند كه ساختار آنها با قطرات بسيار ريز تشكيل شده و از دو مايع ناهمگن همچون تركيب آب و روغن تشكيل مي¬شود و با افزايش دادن نسبت سطح به حجم ، اين امكان را مي¬دهد كه مواد موثره حاوي عطر و طعم را ريزپوشاني كنند. اسانس¬ها به علت انحلال كم در آب و عدم ثبات فيزيكي و شيميايي، استفاده از آنها با محدوديت¬هايي مواجه خواهد بود. توليد نانوامولسيون به دو طريق با صرف انرژي و يا خودبخودي امكان پذير مي¬باشد. روش اول با انرژي زياد از روش¬هاي مكانيكي مانند سونيكاتور و هموژنيزاتور ايجاد مي¬شود، ولي در مورد دوم كه اين طرح از آن بهره مي¬برد به علت استفاده از انرژي كمتر، كم هزينه بودن و سهولت در انجام، قابليت استفاده بيشتري دارد. با توجه به اينكه اسانس گياهان دارويي نقش مهمي را در صنايع آرايشي- بهداشتي و به ويژه در بحث درمان بيماري¬ها دارد، حل مشكل فراريت اسانس به عنوان يك عامل محدود كننده، امري مهم تلقي مي¬¬شود كه در اين نوآوري، ژل نانوامولسيون ضد تعريق گياه كاكوتي با خاصيت آنتي باكتريال و ضد قارچي، ضمن بر طرف كردن مشكل عدم ثبات محصول با استفاده از سيستم نانوامولسيون، مي¬تواند اثرات بهتري را به دليل اينكپسوله شدن تركيبات موثر در نانوامولسيون به همراه داشته باشد. Ziziphora cliniopodiodes antiperspirant nanoemulsion gel with antibacterial and antifungal properties
موارد یافت شده: 7