لیست اختراعات با مالکیت
رضا حاجي اقائي
14 عدد
حضور كافئين در فرآورده هاي نهايي چاي سبز مي تواند باعث بروز برخي مشكلات شود. افزايش ميزان كافئين مصرفي در روز به بيش از حد مجاز باعث ظاهر شدن عوارض نامطلوب كافئين از جمله ايجاد حالتهاي عصبي، افزايش ضربان قلب، بي قراري، بي خوابي، لرزش در اندامها، تهوع و سرگيجه شود كه اين عوارض به خصوص در سالمندان و خانم هاي باردار مي تواند عواقب جبران ناپذيري داشته باشد، در بيشتر روش هاي كاهش كافئين، اين كار با استفاده از حلال هاي آلي (كلروفرم و دي كلرو متان) صورت مي گيرد. احتمال حضور باقيمانده اين حلال ها در فرآورده نهايي بالا مي باشد كه مي تواند يكي از معايب اين روش ها باشد (اثرات مضر حلال هاي كلرينه) . از طرف ديگر اين حلال ها علاوه بر كافئين قادر به خارج ساختن مواد محلول در چربي ديگر موجود در برگ چاي سبز از جمله اسانس ها است كه اين موضوع باعث كاهش كيفيت چاي دكافئينه شده مي شود، و در آخر هزينه هاي بالاي اين روش ها، استفاده از روش هاي ديگر را مورد توجه قرار داده است. روشي كه در اين طرح مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از آب جوش به منظور خارج ساختن كافئين از برگ چاي است به گونه اي كه كمترين آسيب به كيفيت چاي وارد شود.
گياه Biebersteinia multifid DC با نام هاي فارسي چله داغ و آدمك به حالت خودرو در بسياري از نقاط ايران مي رويد. در طب سنتي ريشه آن در درمان بيماري هاي روماتيسمي به كار مي رود. علاوه بر اثر ضدالتهابي و ضددردي از اثرات ضداضطرابي ريشه آن نيز در بعضي مناطق ايران نظير خراسان و زنجان استفاده مي شود. تركيب خالص شده با استفاده از طيف هاي MS, 13C-NMR, 1H-NMR و IR تعيين ساختار مولكولي گرديد و سه تركيب كوماريني شناسايي گرديد. ساختار شيميايي تركيب خالص سازي شده از گياه چله داغ براساس طيف هاي MS, 13C-NMR, 1H-NMR و IR در زير مشاهده مي شود. اين تركيبات داراي ساختار كوماريني مي باشد. Umbclliferone(7-Hydroxy Coumarin) Scopoletin(7-hydroxy-6-methoxy coumarin) Ferulic Acid(4-hydroy-3-methoxy cinnamic acid) عصاره گيري مرحله اي و به وسيله حلال هاي هگزان، كلرفرم، اتيل استات و متانول توسط پركولاتور انجام مي گيرد.
عسل كه آن را به فارسي انگبين گويند مايعي شيرين است كه زنبور عسل از شهد گل ها توليد مي كند. محصولات زنبور عسل شامل موارد زير مي باشد عسل ژله رويال يا ژله سلطنتي ، موم، زهر ، گرده گل و بر موم بر موم آنتي بيوتيك فوق العاده قوي در طبيعت مي باشد كه زنبور عسل آنرا از تركيب صمغ بعضي از گياهان شهد گل ها موم و گرده گل ها درست مي كند. از مشكلات بر سر استفاده از بر موم به عنوان يك ماده دارويي ارزشمند در جهت درمان سوختگي ها ، كوفتگي ، مشكلات تنفسي و غيره مي توان به روش استفاده و عدم پخش پذيري اين ماده به دليل شكل و ماهيت فيزيكي آن مي باشد. با توجه به اين مشكل شكل محلول بر موم به صورت اسپري فرموله شد تا از اين طريق به يك روش آسان جهت استفاده از بر موم دست يابيم. در اين فرايند پس از تهيه بر موم از كندو براساس تكنيك هخاي موجود در فاز اول از بر موم عصاره گيري انجام مي شود. در فاز دوم عصاره تهيه شده فرموله مي گردد. به اين منظور آب مقطر حرارت داده شده و عصاره بر موم كه بوسيله نرم كننده كاملا نرم شده است به تدريج به فاز آبي اضافه مي شود.
اختراع حاضر سامانه اي براي عصاره گيري از گياهان دارويي به منظور استخراج مواد موثره ي آنها مي باشد. در اين روش نوآورانه با استفاده از امواج اولتراسونيك مواد موثره ي گياهان از سلول هاي گياهي استخراج شده و وارد محيط حامل كه اغلب حلال عصاره مورد نظر است وارد مي شود. با قرار دادن مولدهاي امواج پيزوالكتريك در دو طرف يك مخزن كه بافت هاي گياهي به آن وارد مي شود و با برقراري امواج در طي مخزن سلول هاي گياهي تنشي را متحمل شده و ديواره آنها شكسته و مواد درون سلولي به بيرون تراوش مي كند و يا حلال به نحوي وارد سلول ها شده و عصاره را در خود حل كرده و از سلول خارج مي گردد. پس از خارج شدن عصاره مورد نظر از گياه محلول حاوي عصاره توسط يك سامانه جانبي لامپ امواج ماوراء بنفش UV استريل شده و ميكروارگانيسم هاي مخرب و بيماري زاي درون آن از بين مي رود و حلال حاوي ماده موثره از سامانه استخراج خارج مي شود. - مشكل اصلي در استخراج عصاره هاي گياهي به روش هاي موجود كارايي پايين و زمان بالاي استخراج مي باشد. با استفاده از امواج ماوراء صوت در استخحراج عصاره هاي گياهي زمان استخراج بسيار پايين آمده چرا كه امواج ماوراء صوت با سرعت بالايي ديواره ي سلول ها را مي شكنند و مواد موثره به بيرون تراوش مي كند. اين اختراع كاربرد عمده اي در استخراج مواد موثره ي گياهي و توليد اسانس خواهد داشت و در نهايت اثر آن توليد مواد اوليه دارويي گياهي با كارايي بالا و قيمت تمام شده كم است.
اين دستگاه داراي دو برد تلفن همراه مي باشد كه كارهاي اطلاع دهنده دستگاه را انجام مي دهند و اصلي ترين قسمت دستگاه مغز آن است كه pic نام دارد و تجهيزات فيزيكي موجود در دستگاه را مورد استفاده قرار مي دهد و به آن ها در زمان لازم فرمان هاي متفاوت مي دهد. اگر به اين دستگاه سنسور حساس به حركت نصب شود زماني كه سنسور فعال شود دستگاه فعاليت هايي را انجام مي دهد به صاحب دستگاه اس ام اس مي دهد اتفاقات رخ داده را اطلاع مي دهد از محيط فيلم برداري مي كند و براي صاحب آن ارسال مي كند و ... اين دستگاه كارايي فوق العاده پيشرفته و پيچيده اي دارد. اين دستگاه داراي يك سي دي نرم افزاري مي باشد كه بدون وجود آن دستگاه راه اندازي نخواهد شد. اين دستگاه حتي مي تواند درب هاي اتوماتيك را باز و بسته كند كه راه اندازي آن توسط كد محرمانه اي كه برروي تلفن همراه خود وارد مي كنيم اتفاق مي افتد. اين دستگاه داراي پايه هاي اتوماتيك اسلحه هاي خودكار مي باشد كه هر نوع اسلحه بر روي آن نصب مي شود و با روش هاي مربوطه به صورت غير حضوري فعال شده و عمليات مربوطه را انجام مي دهد. به اين دستگاه انواع سنسورها نصب مي شود مانند سنسور اطلاع دنده حريق سنسور اطلاع دهنده گاز شهري و ... كه هر كدام كارهاي مربوط به خود را بر روي دستگاه انجام مي دهد.
فرآورده دمنوش طبیعی از تركیب سه گیاه علف چای، سیلی مارین و شیرین بیان بعنوان یك فرآورده مكمل ضد پیری
خلاصه اختراع: 1- مقصود اختراع: اختراع فرآورده دمنوش طبيعي از تركيب سه گياه علف چاي، سيلي مارين و شيرين بيان بعنوان يك فرآورده مكمل رژيمي محافظت كننده در برابر پيري 2- برجستگيهاي تكنيكي اختراع: اثرات آنتي اكسيدانتي و ضد پيري شاخص بر اساس مطالعات علمي معتبر، عوارض جانبي پايين، فرآورده مكمل غذايي كاملا طبيعي، تركيبي از گياهان آنتي اكسيدانت قوي 3- زمينه فني اظهارنامه اختراع: داروسازي، در فايل ضميمه روش ساخت و مقدار هر يك از گياهان مورد استفاده و همچنين اثرات فارماكولوژيك اين فرآورده در محافظت از بدن در برابر تسريع روند پيري تبيين شده است.
با پيشرفت تكنولوژي سيستم هاي ميكرو الكترو مكانيكي تحول عظيمي در شاخه هاي مهندسي از جمله ميكروالكترونيك روي داده است. توانايي كنترل و بحركت درآوردن سيال در داخل ميكروكانال بسيار حائز اهميت ميباشد. در عموم آناليزهاي بيولوژيكي، يونهاي مثبت و منفي در داخل محلول وجود دارند كه تحت تاثير ميدان الكتريكي ميتوانند جابهجا شوند. در اين اختراع مكانيسم الكتروسينتيك و رفتار حرارتي سيالات بيولوژيكي مورد مطالعه قرار گرفت. ميكروالكترودها با ساختار نامتقارن، از جنس پلاتين به روش كند و پاش (Sputtering) بر روي چند ويفر سيليكوني لايه نشاني گرديد. ماده PDMS بر روي Mold سيليكوني پخته شد و در دماي 80 درجه سانتيگراد پخته شد و پس از جداسازي از Mold، محل ورودي و خروجي سيال بيولوژيكي با استفاده از پانچ باز شد و سپس ميكروكانال PDMS به ساختار الكترودي چسبانده شد. سيال بيولوژيكي PBS كه داراي هدايت الكتريكي ميباشد در داخل ميكروكانال بارگذاري شد. الكترودهاي نامتقارن بصورت يك در ميان با ولتاژهاي متغيير +V*sin(wt) و -V*sin(wt) و فركانس w=500 kHz تحريك گرديدند. در اثر تحريك الكترودها و مكانيسم الكتروترمال ايجاد شده در داخل ميكروكانال، سيال بيولوژيكي شروع به پمپاژ ميكند و سرعت سيال با تغيير ميزان ولتاژ اعمالي قابل تنظيم ميباشد. ميكروپمپ طراحي شده قادر است با ولتاژهاي بسيار پايين (زير 10 ولت) عمل پمپاژ را انجام دهد كه امكان پرتابل بودن سيستم را عملي ميسازد. علاوه بر الكترودهاي تحريك الكترودهايي ديگري در سيستم طراحي شده است كه با استفاده از دستگاه امپدانس متر قادريم هدايت الكتريكي سيال بيولوژيكي را بصورت In-Situ (واقع در محل) بسنجيم و متناسب با مقدار سنجيده شده سيگنال تحريك مناسب جهت پمپاژ را اعمال كنيم. اين دستگاه كاربرد وسيعي در آناليزهاي بيولوژيكي و مراكز تحقيقاتي زيستي دارد.
زردچوبه در قرن سيزدهم ميلادي توسط ماركوپولو به اروپا شناسانده شد. زردچوبه (Curuma longa) نوعي گياه و ادويهاي است كه از آن گياه تهيه ميشود. زردچوبه از رده زنجبيلوارها (Zingiberidae)، است. زردچوبه داراي ماده موثرهاي بنام كوركومين است. اين ماده داراي حلاليت بسيار كم در آب، ناپايداري در محيطهاي آبي و فراهمي زيستي نسبتاً كم است و همين عوامل استفاده از آن در فرمولاسيونهاي دارويي را مشكل كرده است. در اين اختراع از پلي كاپرولاكتون (PCL) و كيتوزان به عنوان پليمرهاي پايه براي توليد نانوذرات حاوي كوركومين با استفاده از روش الكترواسپري استفاده شده است. پس از ساخت نانوذرات، با استفاده از روشهاي ميكروسكوپ الكتروني (ميكروسكوپ الكتروني روبشي) مورفولوژي نانوذرات بررسي قرار گرفت و سايز نانوذرات تعيين شد. سپس در شرايط بهينه مقداري از نانوذرات سنتز شد و حلاليت و ميزان رهايش كوركومين در اين ذرات مورد ارزيابي قرار گرفت.
اختراع مورد نظر به فرآيند استخراج و خالصسازي گليسيزين از ريشه گياه شيرينبيان با استفاده از آب داغ به عنوان حلال براي ماكزيمم كردن فرآيند استخراج گليسيريزيك اسيد از گياه شيرين بيان و ثابت كردن فرآيندهاي بهينه براي ماكزيمم كردن استخراج آن، ساده سازي فرآيند و كاهش هزينه ها است. گياه شيرينبيانGlycyrrhiza glabra يك گياه چند ساله از خانواده بقولات Fabaceae است كه بواسطه دارا بودن تركيبات ثانويه دارويي و غذايي مهم در ريشه و ريزوم خود در دنيا حائز اهميت بوده و مورد توجه صنايع دارويي، غذايي و حتي دخانيات قرار گرفتهاست. عمدهترين ساپونين (تري ترپن 5 حلقه¬اي) آن اسيد گليسريزيك يا گليسريزين به فرمول C42 H62 O16 مي¬باشد. عصاره شيرينبيان و اسيد گليسزيك در ساخت داروهاي زيادي استفاده ميشوند، مشتقات اين تركيب نيز خواصي در درمان زخم معده و بـه علت خـواص ضد التهابـي خـود در ساخت مـواد آرايشي استفاده ميشوند. شيرين بيان از كاربرد دارويي طولاني درطب سنتي اروپا و آسيا برخوردار است. بنظر ميرسد كه در درمان بيماري زخم گوارشي، يبوست، سرفه و بسياري از بيماريها مؤثر واقع شده است. از نظر تجاري، شيرين بيان به آدامس، شكلات، آبنبات، سيگار، دخانيات، تنباكوي جويدني، و در كل به عنوان شيرين كننده و يك ماده بي رنگ كننده در لوازم آرايشي افزوده مي شود. مصرف عصارۀ غليظ گليسريزنيك اسيد (GL) كه از شيرينبيان استخراج ميشود، در عين حال كه براي درمان زخم هاي دستگاه گوارش مؤثر است، ولي در اغلب موارد ايجاد ورم مفاصل مچ پا كرده و بعلاوه منجر به افزايش فشار خون ميشود كه براي زنان باردار، كودكان، اشخاص مبتلا به بيماري قند و گلوكوماي چشم و بيماران قلبي خطرناك است. مطالعات نشان داده است كه اگر97 % مادۀ GL از شيرينبيان گرفته شود، اين عوارض حذف خواهد گرديد در حاليكه اثرات درماني آن براي اولسرها باقي خواهد ماند. لذا عصارۀ فاقد شيرينبيان به نام GL≤ 2%)) DGL كه در مقايسه با داروي تاگامات موجب درمان سريع اولسرها ميشود به بازار عرضه شده است. عليرغم توليد اين ماده در اروپا و آمريكا به عنوان دارو و مكمل، متاسفانه دركشور ما تحقيقات بسيار محدودي در زمينه تهيه DGL صورت گرفته است. از مهمترين ويژگيهاي اين تركيب حذف يا به حداقل رسانيدن مقدار گليسيريزين و وجود حداكثر مقدار فلاونوئيدها است. نياز واحدهاي عصارهگيري موجود در كشور به دستيابي به دانش فني تهيه بهينه تركيبات شيرين بيان بويژه DGL كه مورد پسند بازارهاي جهاني است و همچنين تهيه تركيباتي از آن كه با استانداردهاي جهاني مطابقت داشته باشند، حائز اهميت است.
خلاصه اختراع ترالي اورژانس هوشمند مجهز به سيستم چك اتوماتيك دارو و دريافتگر صوتي اختراعي است كه با هدف كاهش اتلاف وقت،آسان سازي امور،كاهش خطاهاي انساني موجود در كار و گامي به سوي هوشمند سازي امور و تجهيزات بيمارستاني طراحي و ساخته شد.تا كنون هيچ اقدامي در سطح جهان براي هوشمند سازي اين ابزار پزشكي انجام نشده بود و ما برآن شديم تا با اضافه نمودن قابليت هاي مختلف به اين ابزار آن را تبديل به ابزاري هوشمند نماييم.حتي تا به امروز در تمامي كشور هاي دنيا فرايند چك كردن دارو هاي ترالي به صورت دستي انجام مي شود و اين باعث افزايش هدر رفت زمان كادر درمان و از طرفي كاهش خدمت رساني به بيماران مي شود و در عين حال خطاي انساني را نيز به همراه دارد ولي با هوشمند سازي از طريق چك اتوماتيك دارو ها،قابليت چك به وسيله گوشي موبايل،زمان كمتري صرف چك هر روزه ترالي مي شود و خطاهاي انساني نيز كاهش مي يابند.همچنين در اين اختراع اضافه نمودن دريافتگر صوتي نام دارو باهدف تسهيل در دسترسي به دارو انجام شد كه مي تواند كمك شاياني به تيم پزشكي در زمان احياي بيمار كند.
موارد یافت شده: 14