لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني كرمانشاه
7 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ ثبت: 1399/04/02
خلاصه اختراع:

خمير موضعي شامل يك ماده پايه از ژل هيدروكربن پلاستي سايز و متيل سلولز است كه در آنها تعداد زيادي ميكروبول حاوي مايع پراكنده شده اند. ميكروبولها حاوي مايع توسط مواد پايه محصور مي شوند تا ميكروكپسول شوند كه در مواد پايه پراكنده شده اند و نهايتا هيدروژل تشكيل شود. استفاده خمير بياند در لثه ، انتقال آهسته مواد دارويي در ميكروكپسول ها به ناحيه اعمال شده را فراهم مي كند. گرماي بدن مواد پايه را ذوب مي كند و محتويات ميكرو كپسول ها آزاد مي شوند. فرمولاسيون مورد نظر ما به شكلي است كه مواد دارويي بصورتي قرار گرفته اند كه سبب كاهش ميزان التهاب لثه ، افزايش كلاژن سازي ، افزايش تراكم استخوان ، كاهش لقي دندان ، رشد مجدد لثه در ناحيه تحليل رفته شود . اختراع حاضر ميتواند از بيماري پريودنتال ناشي از توليد راديكال هاي آزاد جلوگيري كند و علائم آن با استفاده از مقدار موثر انتي اكسيدان و مواد معدني در پايه ژل يا خمير به سطح لثه مي چسبد ، كاهش ميابد .

تاریخ ثبت: 1399/04/02
خلاصه اختراع:

حفره دهان تعداد زيادي ارگانيسم را در خود جاي داده است ، كه مي تواند بهبود زخم طبيعي را به تأخير اندازد يا باعث ايجاد عفونت در ناحيه جراحي شود. ترميم زخم فرآيند پيچيده است كه شامل همبستگي هماهنگ بين فيبروبلاست ها ، سلول هاي عروقي ، ماتريكس خارج سلول و سلول هاي اپيتليال مي شود تا از طريق يك واكنش التهابي ، ترميم زخم ، انقباض و پوشش توسط يك سد اپيتليال منجر به پيشرفت يكپارچه شود. در بسياري از بيماران ، به دليل محيط زخم موضعي يا بيماري سيستميك ، فرآيند ترميم زخم مي تواند ناهمزمان شود ، منجر به زخم مزمن مي شود. شايع ترين كمپليكيشن هاي بعد از جراحي شامل درد ، خونريزي ، تاخير در ترميم زخم ، التهاب و عفونت است . فيلم جراحي ، مرتبط با سيستم درماني نوين براي كاهش التهاب ، عفونت جهت استعمال موضعي بدون ايجاد عوارض جانبي يا واكنش الرژيك است . با استعمال موضعي ، دارو به سرعت و به اندازه كافي به ناحيه مورد نظر نفوذ ميكند و بطور قابل توجهي سبب كاهش زمان پروسه درماني ، افزايش كارايي ، به حداكثر رساندن اثر بخشي ، شروع روند طبيعي بهبود و افزايش تقسيم سلولي استفاده ميشود

تاریخ ثبت: 1400/02/04
خلاصه اختراع:

ايده اين اختراع با هدف جلوگيري از شيوع بيماري هاي ميكروبي و ويروسي در ميان افراد جامعه شكل گرفته است كه روزانه از طريق تماس با كليد فشاري دستگاه نوبت دهي در معرض اين آلودگي ها قرار دارند. كاربرد اين اختراع در بانك ها و موسسات مالي، دفاتر پيش خان دولت، مراكز بهداشتي درماني، مراكز تجاري، سازمان هاي دولتي و ... بيش از پيش حائز اهميت است. از طرفي با توجه اهميت دولت الكترونيك و هوشمندسازي سازمان ها به ويژه بانك داري هاي نوين اختراع پيش رو طراحي و ساخته شده است. دستگاه نوبت دهي بدون نياز به تماس فيزيكي، با استفاده از يك ميكروكنترلر STM8، يك حسگر فرستنده-گيرنده مادون قرمز، يك مولتي ترن، يك رله و يك رگلاتور 7805 طراحي شده است كه نام نجاري آن KEY TOCH-FREE در سيستم نوبت دهي خواهد بود. در اين سيستم از يك سنسور فرستنده گيرنده مادون قرمز استفاده شده كه براساس بازتاب فرستنده به گيرنده دستگاه توانايي تشخيص نزديك شدن دست را دارد. براي جلوگيري از تداخل در عملكرد حسگر هنگام حركت دست در مجاورت آن ها يا به طور مثال فعال شدن ناخواسته ي حسگر ناشي از ازدحام افراد، دو محدوديت فاصله و زمان براي فعال شدن اين حسگر در نظر گرفته شده است به طوري كه: - براي مدار الكترونيكي از يك قاب مستطيل شكل به ابعاد 5⨉5⨉10 سانتي متر استفاده شده است، كه بر روي دستگاه نوبت دهي اضافه مي شود به طوري كه حسگر در وسط قاب مستطيل شكل قرار دارد و فرد مي تواند با حركت دادن دست يا هر شي ديگري بر روي اين قاب حسگر آن را فعال نمايد. - حداكثر فاصله ي مورد نياز براي فعال شدن حسگر توسط دست يا هر شي در مجاورت آن قابل تنظيم و به صورت پيش فرض 3 سانتي متر و حداقل زمان لازم براي عبور دست از روي حسگر 1 ثانيه در نظر گرفته شده است. - همچنين از يك سري ال اي دي به شكل پيكان به رنگ هاي سبز براي دريافت رسيد و قرمز جهت حركت دست استفاده شده است كه مراحل انجام رسيد به مشتري را به طور بصري توضيح مي دهد.

تاریخ ثبت: 1401/07/12
خلاصه اختراع:

به منظور كاهش اثرات نامطلوب زيست محيطي بسته بندي هاي غير قابل تجزيه در دو دهه اخير در كشورهاي پيشرفته توجه خاصي به بسته بندي هاي زيست تجزيه پذير شده است. فيلم¬ها و پوشش¬هاي خوراكي به صورت لايه¬هاي نازكي از مواد خوراكي بر روي سطح مواد غذايي يا ميان تركيبات آن¬ها قرار مي¬گيرند. مهمترين مشكلات بسته بندي هاي زيست تخريب پذير و خوراكي :حلاليت و نفوذپذيري بالا، مقاومت حرارتي كم ،ميزان عبور نور بالا و قدرت كششي كم مي باشد كه اين دلايل باعث شده است كاربرد اين نوع بسته بندي ها محدود شود. در اين اختراع ابتدا 3 گرم ژلاتين را در آب حل كرده بااستفاده از همزن مغناطيسي تهيه شد , و سپس 5/1گرم كربوكسي متيل سلولز را در آب حل كرده بااستفاده از همزن مغناطيسي تهيه شد سپس محلول ژلاتين _ كربوكسي متيل سلولز به نسبت 4:1 تهيه شد . سپس پلاستي سايزر (گليسرول)،امولسيون اسانس رزماري و دارچين در مقادير مختلف 5%-1%-2% برحسب ماده خشك به محلول ژلاتين _ كربوكسي متيل سلولز اضافه شد گرديد و به مدت 30 دقيقه تركيب شدند. نتايج نشان داد كه فيلم خوراكي توليد شده داراي خواص مكانيكي و ضد ميكروبي بالا مي باشد و همچنين نفوذپذيري برخي نمونه ها نسبت به نمونه هاي شاهد كاهش يافت.افزودن اسانس به فيلم ژلاتين _ كربوكسي متيل سلولز سب افزايش چشمگير خاصيت آنتي اكسيداني فيلم هاي توليد شده نسبت به نمونه شاهد شد . و نيز در بررسي ميزان عبور نور از فيلم خوراكي نتايج نشان داد كه در ناحيه UV ( nm250) هيچ گونه عبور نوري از بسته بندي مورد نظر مشاهده نشد. هر چه فيلم خاصيت سدكنندگي بيشتري در برابر UV داشته باشد مناسب تر است و مي تواند سبب جلوگيري از فساد اكسيداسيوني در مواد غذايي بسته بندي شده گردد

تاریخ ثبت: 1402/10/27
خلاصه اختراع:

در اين اختراع با استفاده از اسانس گياه چوير و شاخص رنگي آنتوسيانين (رنگدانه شاهتوت) در فيلم كامپوزيتي آلژينات-صمغ فارسي، فيلم زيست تخريب‌پذير ارزان با خواص مكانيكي بهتر، مقاوم در برابر آب، خواص مطلوب آنتي‌اكسيداني و آنتي‌ميكروبي توليد شده است. به علاوه، اين رنگدانه آنتوسيانين مي‌تواند با تغيير رنگ در pH هاي مختلف، شاخص خوبي براي تشخيص بصري فساد در مواد غذايي باشد. در اين اختراع، ابتدا محلول عصاره آنتوسيانين تهيه، سپس پليمر آلژينات در آب حل شده و به نسبت معين با صمغ فارسي تركيب ميشود. پس از آن، اسانس گياه چوير و سپس رنگدانه ي شاهتوت افزوده شده و پس از همگن شدن در پليت خشك ميشود. در نهايت نتايج نشان داد كه بسته‌بندي فعال و هوشمند داراي خواص مكانيكي، آنتي‌اكسيداني، آنتي‌ميكروبي و فيزيكي بهبوديافته است كه مي‌تواند علاوه بر حفظ ماندگاري و كيفيت محصول، در تشخيص به موقع و سريع فساد مواد غذايي به خوبي عمل كند. Production of Smart-active Packaging Based on Alginate-Zedo Gum Composite Edible Film Containing Black Mulberry Anthocyanins and Ferulago angulate Essential Oil

تاریخ ثبت: 1402/11/14
خلاصه اختراع:

نوشيدني قهوه كه يكي از محبوب ترين نوشيدني ها در سراسر دنيا محسوب مي‌گردد از برشت، پودركردن و دم‌آوري دانه قهوه به دست مي‌آيد. مهمترين تركيبات قهوه؛ كافئين و تركيبات فعال زيستي يعني فنلها وآلكالوئيدها هستند كه با ايفاي نقش محافظتي و آنتي اكسيداني منجر به پيشگيري و يا كمك به درمان بسياري از بيماري‌ها مي‌شوند. اين نوشيدني طي سال ها به دومين تجارت جهاني تبديل شده است. مجموع صادرات قهوه در سراسر جهان از ژوئن 2020 تا مه 2021 به 7/7 ميليون تن رسيد كه توليد تخميني آن بيش از 10 ميليون تن بود و در سال 2020/2021، حدود 63/166 ميليون كيسه 60 كيلوگرمي قهوه در سراسر جهان مصرف شد. صنعت قهوه مرتبا روش‌هاي خلاقانه‌اي براي دم آوري آن ارائه مي‌كند كه از جمله‌ي جديدترين آن‌ها، توليد قهوه‌ي سرد دم مي‌باشد كه در دماهاي پايين و زمان‌ طولاني دم‌آوري تهيه شده و منجر به بروز ويژگي‌هاي حسي و فيزيكوشيميايي خاصي مي‌شود. بر اساس مطالعات علمي، قهوه‌اي كه به صورت گرم دم مي‌شود بسيار اسيدي‌تر از قهوه سرد است و برخي مي‌گويند قهوه سرد حتي داراي طعم شيرين تر به دليل اسيديته كمتر آن است. از طرفي،كافئين از مهمترين تركيبات قهوه است كه محتواي آن به دماي آب دم، زمان، فشار استخراج و آسياب بستگي دارد. اندازه دانه، روش برشته شدن دانه قهوه و گونه قهوه نيز همگي بر محتواي كافئين اثرگذارند. يك عامل مهم در افزايش حلاليت تركيبات قهوه استفاده از آب داغ است كه در مورد قهوه‌ي سرد دم اين مورد با افزايش زمان خيساندن دانه در آب ولرم تا سرد جايگزين مي‌شود پس به لحاظ محتواي كافئين در اين نوع خاص نوشيدني به مشكلي بر نمي‌خوريم هرچند كه مقدار آن در قهوه‌ي گرم دم بالاتر خواهد بود .قهوه سرد دم، صنعت قهوه را به ويژه در ماه هاي گرم تابستان نشاط بخشيده است. اين نوع قهوه معمولاً بلافاصله پس از آماده سازي يا پس از نگهداري كوتاه مدت در شرايط يخچال مصرف مي گردد كه اصلي ترين مشكل آن تغييرات ميكروبي در نگهداري طولاني مدت است. دانه قهوه مي تواند به وسيله مايكوتوكسيني به نام اكراتوكسينA كه متابوليت ثانويه‌ي كپك هايي مانند آسپرژيلوس و پني سيليوم است، آلوده شود. از جديدترين روش هاي حذف اين مايكوتوكسين مي‌توان روش هاي حذف زيستي توسط گونه هاي پروبيوتيك را نام برد كه علاوه بر به حداقل رساندن ميزان اكراتوكسين مي‌توانند به اين قهوه خاصيت فراسود Producing of functional coffee in order to reduce ochratoxin A in coffee beans

موارد یافت شده: 7