لیست اختراعات با مالکیت
يحيي مقصود لو
8 عدد
بهره گيري از پروتئين جوانه گندم در توليد سس مايونز بدون تخم مرغ توليد سس مايونز بدون تخم مرغ، گامي موثر در زمينه صنايع غذايي مي¬باشد. امروزه ارتباط مصرف كلسترول تخم مرغ و بيماري¬هاي قلبي به اثبات رسيده است، لذا وجود مقدار بالاي كلسترول موجود در سس مايونز، به دليل داشتن زرده تخم مرغ، باعث شده تا برخي مصرف¬كنندگان آن را به عنوان يك چاشني غذايي مضر براي سلامتي تلقي كنند. بنابراين مي¬توان با انتخاب جايگزين¬هايي براي كم كردن بخشي يا كل زرده تخم مرغ، كيفيت تغذيه¬اي سس مايونز را افزايش داد. اما بايد توجه داشت كه تخم مرغ علاوه بر ارزش غذايي، داراي خاصيت امولسيفايري بوده و بر ويژگي¬هاي حسي و بافت محصول نيز موثر است. جوانه گندم يكي از فراورده¬هاي جانبي حاصل از آسياب گندم بوده و منبع غني از ويتامين¬ها، پروتئين¬ها و مواد معدني مي¬باشد. پروتئين جوانه گندم داراي ويژگي¬هاي عملكردي مطلوب از جمله خاصيت امولسيفايري است. در اين اختراع، پروتئين جوانه گندم به عنوان جايگزين تخم مرغ و با هدف توليد سس مايونز بدون تخم مرغ، به¬كار گرفته مي¬شود. بنابراين كارخانجات توليد كننده سس مي¬توانند با بهره گيري از پروتئين جوانه گندم، فراورده¬اي جديد با ارزش افزوده بيشتر از ضايعات توليد كنند كه علاوه بر حذف تخم مرغ و متعاقبا كلسترول، هزينه تمام شده كمتري نيز دارد.
اين فرمولاسيون از گياهان دارويي چاي ترش، گل گاوزبان ايراني و سنبل الطيب و پودر عصاره استويا كه يك شيرين كننده طبيعي گياهي است، تهيه گرديده است. اين نوشيدني علاوه بر خواص فراسودمند هريك از گياهان بكاررفته، براي بيماران ديابتي و فشار خون بالا بي ضرر و مفيد بوده و براي عموم مردم قابل استفاده مي باشد. اين نوشيدني مورد ارزيابي حسي و آزمايشات فيزيكي و شيميايي قرار گرفته و مورد تاييد و پسند واقع شده است. توليد و ارائه اين نوشيدني بصورت صنعتي و سنتي امكان پذير مي باشد.
از طريق استفاده از شستشو با اتانول 94% در 60 درجه سانتي گراد به مدت 3 ثانيه و تيمار آنزيمي پكتيناز و استخراج توسط حلالهاي هگزان ، استون، اتانول با نسبت 2: 1: 1 و به نست 1: 10 نسبت به ماده خام در دماي 40 درجه سانتي گراد و به مدت 6 ساعت و سپس صابوني كردن اولئورزين به دست آمده توسط پروپيلن گلايكول، هيدروكسيد پتاسيم و آب 70 درجه سانتي گراد مي توان راندمان استخراج ليكوپن راتا 4 برابر روشهاي ذكر شده افزايش داد. كه به اين ترتيب با توجه به ارزشهاي بالاي ليكوپن به عنوان رنگ دهنده و آنتي اكسيدان در صنايع غذايي و دارويي، و توجه رو به رشد جهاني براي مصرف اين ماده با ارزش طبيعي، مي توان با صرف هزينه هاي بكمتر در مقايسه با استخراج با حلال فوق بحراني،؛ به راندمانهاي بسيار بالاتري در استخراج ليكوپن دست يافت. از طرفي به اين ترتيب ضايعات كارخانجات صنايع تبديلي گوجه فرنگي كه به عنوان خوراك دام و بعضا معضلي در دفع مي باشند. منبع ارزان قيمتي براي استحصال ليكوپن با ارزش اقتصادي بالا مي شوند.
اختراع حاضر توليد تركيب كاهش دهنده ي گاز اكسيژن و افزايش دهنده¬ي ميزان كربن¬دي¬اكسيد بر پايه¬ي اكسيداسيون فلز مس مي¬باشد. از اين محصول در مطالعات ميكروبيولوژي به منظور رشد ميكروارگانيسم¬هاي بي¬هوازي استفاده مي¬شود كه به دليل مكانيسم متفاوت در كاهش ميزان اكسيژن محيط و افزايش كربن¬دي¬اكسيد راندمان بالاتري دارد. همچنين كاربردهاي ديگري نظير استفاده از اين تركيب در صنايع بسته بندي فعال و ... نيز متصور است.
موارد یافت شده: 8