لیست اختراعات حسين احمدي
خلاصهاي از توصيف اختراع: با توجه به محدوديتهاي اعمال شده در استفاده از رنگزاهاي مصنوعي ارائهي راهكارهايي جهت استخراج و خالصسازي رنگزاهاي طبيعي مورد استقبال است. در اين اختراع بهكارگيري تغييراتي در مراحل عصارهگيري و خالصسازي سعي بر استخراج رنگدانهي بتانين از گياه چغندر قرمز به ميزاني فراتر از گزارشات قبلي شده است. به اينمنظور در مرحلهي عصارهگيري تغييراتي چون بهكارگيري گاز ازت، كاهش دماي عصارهگيري، جلوگيري از نفوذ نور و استفاده از پايداركنندههايي نظير آسكوربيكاسيد در كنارهم اعمال شده است. اين عوامل منجر به كاهش اكسيداسيون و تخريب بتانين در طول فرايند عصارهگيري ميشود. در مرحلهي خالصسازي نيز از سيليكاي آمادهسازي شده جهت خالصسازي در ستون كروماتوگرافي فاز نرمال استفاده شد. براي آمادهسازي از محلولهاي اسيد كلريدريك، اسيد سولفوريك و آب اكسيژنه جهت كاهش آلودگيها، افزايش گروههاي عاملي هيدروكسيل و بهدنبال آن افزايش قطبيت استفاده شد. بهكارگيري تمامي اين عوامل در كنارهم درنهايت منجر به خالصسازي حدود ۵۰۰ ميليگرم بتانين از ۱۰۰گرم چغندر قرمز شد.
اين اختراع كه تركيبي از مواد آلي و معدني ميباشد در مزارع كشاورزي در سطح خاك پخش شده و با خاك سطحي مخلوط ميشود. و در باغات بصورت چال كود در عمق مطلوب توسعه ريشه درختان قرار ميگيرد. اين كود با اضافه نمودن مواد آلي و مواد معدني جاذبالرطوبت به خاك باعث افزايش ظرفيت كاتيوني خاك، بهبود ساختمان و بافت خاك، افزايش ظرفيت نگهداري رطوبت خاك، حفظ و افزايش فعاليت و تنوع ميكروارگانيسمهاي خاك ميشود. افزايش ماده آلي در كنار افزايش فعاليت ميكروارگانيسم ها باعث بهبود تهويه خاك ميشود. بهبود ساختمان و تهويه خاك يك عامل مهم براي جلوگيري از فرسايش آبي خاك ميشود. فعاليت ميكروارگانيسم مفيد عناصر غذايي موجود در ماده آلي را بصورت معدني و قابل جذب تبديل نموده و در اختيار گياه قرار ميدهد. مواد آلي عناصر غذايي را بصورت آهسته و در اثر فعاليت ميكروارگانيسم ها و افزايش تبادل كاتيوني ناشي از كلوئيدهاي آلي و مواد معدني جاذبالرطوبت موجود در اين كود آزاد و در اختيار گياه قرار ميگيرد
هدف از اين اختراع ايجاد روشي براي كنترل شدت نور در مراكز صنعتي، آزمايشگاه ها، گلخانه ها و سالن هاي قارچ است. اين دستگاه شامل قطعات الكتريكي جهت كاهش نويز و ارتعاشات خارجي، موتور الكتريكي، ترانزيستور، تأمين ولتاژ تغذيه مدار، رله جهت قطع و وصل جريان موتور الكتريكي و اتصالات بوده است. سيستم كدنويسي اين سيستم از نرم افزار برنامه نويسي شيء گراي (Objective) ويژوال بيسيك (Microsoft Visual Basic) و كامپالير بيسكام (Bascom or basic compiler) استفاده مي كند اين دستگاه از تكنولوژي Riskو(reduced instruction set computing) در ميكروكنترولر ATMEGA8، مدار منطقي و AVR استفاده مي كند. ولتاژكاري اين دستگاه 12 ولت dc است. موتور الكتريكي متناسب با نياز انتخابي بوده و سنسور مورد استفاده از نوع ديجيتال بوده و در حالت حساسيت كامل (Full sensitivity) مورد استفاده قرار گرفته است. همچنين مي توان در سالن هاي پرورش قارچ صدفي با كنترل شدت و رنگ نور، رنگ قارچ توليدي را تغيير داد كه توسط اين سيستم اين كار عملي مي شود.
امروزه استفاده از كارتهاي اعتباري و دستگاهاي كارت خوان بسيار متداول شده است، به نحوي كه در حوزه هاي مختلف نظير بانكداري و پرداختهاي الكترونيك، فروشگاهها و پمپ بنزينها به كار مي روند. گرچه استفاده از كارتهاي اعتباري و دستگاههاي كارتخوان مزاياي زيادي به همراه دارد، اما مشكلات امنيتي آنها باعث شده است كه محققين به دنبال راه كارهاي جديدي باشند تا بتوانند آن را جايگزين كارتهاي اعتباري نمايند. يكي از اين راه حل ها استفاده از حسگرهاي بيومتريك ميباشد كه به شدت در حال توسعه است. در اين مقاله نحوه طراحي و ساخت يك دستگاه ATM با استفاده از حسگر اثر انگشت براي تائيد هويت، كه در واحد پژوهش كارخانجات مخابراتي ايران ساخته شده است، شرح داده ميشود. از مزاياي اين دستگاه امنيت بيشتر و سهولت استفاده توسط كاربران و قيمت كمتر نسبت به نمونه خارجي آن ميباشد.
پانچ هيدروليك با قابليتهاي پرس ، خم ، گيوتين(برش) سيستمي است هيدروليك جهت ايجاد حفره بر روي صفحات فلزي تا عمق 30ميلي متر ونيز قطر30 ميلي متر. در صنعت جهت سوراخكاري صفحه هاي فلزي به طور معمول از مته استفاده مي گردد.جهت ايجاد حفره هايي با قطر زياد نياز به چندين بار تعويض سر مته مي باشد،چراكه اگر در ابتداي كار از سرمته ها بزرگ استفاده گردد سطح تماس زيادي ايجاد شده در نهايت دما افزايش مي يابدو انرژِي بيشتري مصرف مي گردد،با تمام اين شرايط در نهايت ممكن است مته توان كافي را دارا نباشد ودر عمل سوراخكاري غير ممكن گردد. تعويض سرمته ها نيز در كارهاي سري كاري كه نياز به سوراخكاري فراوان مي باشد بسيار زمان بر و با صرفه هزينه زياد(به علت كندي كار) مي باشد.سيستم جايگزين جهت ايجاد سوراخ پانچ بوده كه عملكرد پانچهاي صنعتي بسيار شبيه پانچ كاغذ مي باشد با اين تفاوت كه سرعت و توان آن بشدت افزايش يافته است. در سيستم طراحي شده با نام پانچ هيدروليك دستگاه قادر است با سرعت وتوان بالا به ايجاد سوراخ بپردازد.در اين سيستم دور ريز حذف شده وتبديل به واشر مي گردد.دستگاه علاوه بر قابليت پانچ توانايي پرس،خم وگيوتين را نيز داراست و تمامي اين اعمال تنها با تعويض سري دستگاه انجام مي پذيرد كه بسيار سريع و مقرون به صرفه مي باشد.
روشهاي مختلفي از جمله تغيير در مقاومت، ظرفيت خازن يا القاي الكتريكي و ديگر اصول فيزيكي براي اندازه گيري حركت يك جرم مي تواند استفاده شود. بر اساس همين اصول فيزيكي انواع سنسورهاي لرزه نگار مثل انواع ژئوفون ها، لرزه نگارها، شتاب نگارها توسعه پيدا كرده اند كه جابه جايي، سرعت و يا شتاب حركت زمين را اندازه مي گيرند. لرزه نگارها و ژئوفون ها جابه جايي يا سرعت و شتاب نگارها شتاب حركت زمين را اندازه مي گيرند. تحقيقات محققين و سازندگان ژئوفون ها در طول ساليان زيادي موفق به اصلاح پارامترهاي مختلفي همچون حساسيت، نويز و تداخل پيچشي، پاسخ فركانسي و اندازه و وزن ژئوفون شده اند. اين تكامل منجر به توليد ژئوفون هايي شده كه از نوع القاي الكتريكي در يك سيم پيچ بوده كه مولفه سرعت سيم پيچ را نسبت به پوسته ثابت اندازه مي گيرند. اين ژئوفون ها قادرند به ازاي مقاديري در حد 0.1 mm/s خروجي در حد چند ميلي ولت ايجاد كنند. در زمينه ساخت حسگر به منظور اندازه¬گيري و مطالعه زمين لرزه و اثرات آن به گونه اي كه قابل رقابت با نمونه هاي خارجي باشد تا كنون در داخل كشور چنين وسيله اي اختراع نشده است. اين سنسور قابليت استفاده براي اندازه¬گيري سيگنالهاي ارتعاش¬ در سه راستاي عمودي، طولي و جانبي را دارا مي¬باشد. اين دستگاه قابل حمل است و در شرايط مختلف آب و هوايي قابليت استفاده در محدوده فركانسي از 10 تا 460 را با محدوده ديناميكي 110 dB را دارا مي باشد.
از زماني كه انسان ماشين را براي استفاده در صنعت به كار گرفت و بويژه از هنگامي كه از موتورها به عنوان منابع قدرت استفاده شد، مشكلات كاهش ارتعاش و عايق¬بندي آن¬ها مهندسان را به خود مشغول داشته است. به تدريج كه كاهش ارتعاش و عايق¬بندي آن به جزء جدا نشدني طراحي ماشين تبديل شد، نياز به اندازه¬گيري دقيق و تحليل ارتعاشات مكانيكي رشد كرد. در عمل حذف ارتعاش و جلوگيري از به وجود آمدن آن خيلي مشكل است. ارتعاش اغلب به علت اثرات ديناميكي تولرانس¬هاي طراحي و ساخت، لقي¬ها، تماس¬هاي غلتشي و سايشي بين اجزاي ماشين و نيروهاي متعادل نشده قسمت¬هاي دوار و اجزاي نوسان¬كننده به وجود مي¬آيد. اغلب ارتعاشات كوچك بر فركانس تشديد ساير اجزا منطبق شده و باعث ارتعاشات شديد¬تري مي¬شوند. گاهي اوقات نيز انسان ارتعاشات را براي برخي اهداف ايجاد مي¬كند مثل: فشرده¬كننده¬هاي بتن، انواع دريل¬ها، و غربال¬ها، جداكننده¬ها و.... آسايش، ايمني و سلامت كاربران يكي از مواردي است كه بايد در طراحي، ساخت و استفاده از ماشين¬ها در نظر گرفته شود. ارتعاش يكي از عواملي است كه باعث عدم آسايش و بروز بيماري و ناراحتي جسماني در رانندگان وسايل نقليه و ماشين¬هاي كشاورزي مي¬شود. همچنين اندازه گيري، تحليل و پردازش ارتعاشات ماشين ها به مهندسين كمك مي كند كه منبع ايجاد آن را پيدا كرده و جهت رفع آن اقدام كنند. اين ارتعاشات نا خواسته باعث ايجاد خرابي به طور مستقيم و غير مستقيم مي شوند. با توجه به اين مطالب كاهش و كنترل ارتعاش مستلزم اندازه¬گيري و تحليل ارتعاشات وسيله مورد نظر در شرايط عملي كاربري از آنها مي¬باشد. دستگاه حاضر قابليت اندازه گيري، ثبت و تحليل ارتعاشات را دارا مي باشد. از جمله قابليت هاي اي دستگاه شامل: اندازه گيري ارتعاشات در سه جهت به صورت هم زمان، كارايي با انواع حسگر هاي ارتعاش، تحليل سيگنالهاي ارتعاش در حوزه زمان، باند باريك و باند پهن در حوزه فركانس و ذخيره اطلاعات با فرمت دلخواه مي باشند.
فن هاي كندانسور هوايي را شايد بتوان مهم ترين بخش كندانسور هوايي دانست زيرا هم قسمتي متحرك و هم پر هزينه از لحاظ مصرف برق و نگهداري است لذا بيشترين نياز به مراقبت و بازبيني را دارد.(اين اهميت در پاره اي موارد باعث غفلت مسئولان بخش تعميرات مكانيك از رسيدگي مناسب به ديگر اجزاي اين واحد شده است) جدا از واقعيت نخواهد بود اگر اساسي ترين مشكل فن هاي كندانسور هوايي را كاركرد نامتناسب آن با توجه به نيازهاي فعلي نيروگاه بدانيم. با توجه به دبي هواي فن ها، تحقيقات به عمل آمده نشان مي دهد كه در روزهاي گرم توان مصرفي فن ها افزايش قابل توجهي داشته و بر راند مان كندانسور و در نهايت راندمان كل نيروگاه اثري منفي مي گذارد. مهمترين مسأله در تعيين بازدهي فن، طراحي پروفيل و نوك پره و همچنين فاصله نوك تا ديواره داخلي آن ميباشد. در اين اختراع با تغيير در زاويه حمله فن و همچنين شكل مقطع عمودي فن و تغيير مقدار فاصله نوك (tip) تا جدار داخلي فن توانسته است راندمان فن را بيش از 15 درصد افزايش دهد. در اين دستگاه با تغيير زاويه حمله سطح پرهي اصلي، جريان هوا روي سطح پره بهتر هدايت شده و در نتيجه ميزان تلفات آن كاهش مييابد. با توجه به اين كه بيشترين سرعت هوا در فنها در شعاعهاي دور از مركز اتفاق ميافتد، تغيير سطح مقطع عمودي به صورتي تغيير يافته است تا جريان هوا را هرچه بيشتر به اين نواحي هدايت كنند؛ و در نتيجه ميزان هواي با سرعت بالا و نهايتاً دبي فن را افزايش دهند.
سيستم مسطح كننده و نفوذ دهنده بتن وسيله ايست براي مسطح نمودن سطح رويين بتن در عمليات بتن ريزي و نيز پر نمودن فضاهاي خالي باقي مانده در ميان بتن ونيز تزريق بتن در ميان بلوكها. در شيوه معمول ابتدا بتن را بوسيله شيلنگ ، ويبره مي نمايند.هنگام بتن ريزي بر روي تيرچه بلوك ضربه سري شيلنگ ويبره باعث خورد شدن بلوكها مي گردد در ضمن پس از پايان ويبره نيز نياز به شمشه نمودن (كشيدن شمشه يا همان قوطي هاي فلزي بر روي بتن)جهت صاف نمودن سطح مي باشد.سيستم فوق هردو عمل را بدون آسيب به بلوكها انجام مي دهد.مزيت سيستم فوق بر نمونه هاي خارجي نصب تراز ويژه جهت تعيين شيب و نيز قابليت گسترش صفحات بمنظور پوشش سطوح طولي بيشتر مي باشد. دستگاه از چهار قسمت اصلي شامل موتور – ويبره – كفي يا شمشه – دسته كنترل وترازتشكيل شده است.موتور بنزيني دستگاه دوران مورد نياز ويبره را تامين مي نمايد.ويبره توليد ارتعاش نموده وشمشه ارتعاشات را به بتن منتقل مي نمايد.
اختراع \\" اتصالات ايمن لوله بخاري \\" در زمينه فني : بخش ز : فيزيك – زير بخش : وسايل جان انسان ها يكي از مسائل اصلي ، مهم و اوليه جامعه بشري است . نشت گاز يكي از مخاطراتي است كه تاكنون علي رغم پژوهش هايي كه در اين زمينه صورت گرفته ، جان بسياري از انسان ها را گرفته است و اين موضوع نشان از ناكارآمدي و يا پايين بودن ضريب اطمينان روش هاي موجود دارد . با توجه به آمار هاي موجود در ده سال اخير ،متاسفانه سالانه نزديك به هزار نفر از هموطنانمان جان خود را بر اثر بروز حادثه گاز گرفتگي از دست مي دهند و با توجه به اينكه مطابق آمار رسمي بيشترين درصد تلفات مربوط به جداشدن لوله هاي بخاري از يكديگر و يا ديوار است ، از طرفي روشهاي پيشين ، عملكرد غير مستقيم دارند ، ( به عنوان مثال نشت گاز را اعلام مي نمايند .) با توجه به اهميت موضوع در اين پژوهش سعي شده است به روش مستقيم و با ايجاد اتصالات ايمن ، از نشت گاز بر اثر لقي و جداشدن اتصالات لوله بخاري جلوگيري شود . اساس اين اختراع ، تغيير در ساختار شكل دهنده لوله بخاري مي باشد ، بدين صورت كه با ايجاد اتصالات ايمن شامل قطعه ذوزنقه اي شكل و قطعه فنردار و همچنين ايجاد شيار بر روي زانو و قرارگرفتن آن ها درون هم از باز شدن ناخود آگاه اجزاي لوله جلوگيري مي نمايد . كاربرد اين اختراع براي تمام وسايل از جمله بخاري و يا هر وسيله اي كه به اتصالات لوله اي مشابه نياز دارد و خطر نشتي و آسيب درآن وجود دارد ، مي باشد.
موارد یافت شده: 69