لیست اختراعات سيد مهدي ميرزا بابايي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ ثبت: 1398/04/16
مخترع/مخترعان: سيدمهدي ميرزابابائي
خلاصه اختراع:

در طرح اختراعي پيشنهادي يك سيستم ردياب كاملا مكانيكي دو محوره طراحي شده كه هيچ گونه مصرف انرژي الكتريكي نداشته و انرژي اوليه خود را از يك حركت مكانيكي كه توسط نيروي دست مي باشد تامين مي نمايد. با استفاده از اين ردياب كاملا مكانيكي راندمان سيستم هاي خورشيدي افزايش يافته و از پيچيدگي هاي مربوط به سيستم هاي الكتريكي و مشكلات نگه داري آنها در فضاهاي باز اعم گرد و غبار و رطوبت كه نياز به محافظت هاي خاص خود را دارد جلو گيري نموده و موجب كاهش هزينه ها نيز مي گردد. مبناي اختراع پيشنهادي استفاده از انرژي ذخيره شده در يك فنر مارپيچي است كه توسط دست كوك مي شود. به اين صورت كه اين فنر در ابتداي روز كوك شده و با اعمال يك گشتاور پيچشي به صحفه يا كلكتور خورشيدي باعث تغيير موقعيت آن مي گردد. براي كنترل گشتاور پيچشي و قرار گرفتن صفحه خورشيدي در موقعيت دلخواه از يك سيستم هيدروليكي كه مجهز به يك شير كنترل ميزان جريان مي باشد كمك گرفته شده است. با تنظيم ميزان جريان سيستم هيدروليك، ميزان چرخش صفحات خورشيدي نيز مطابق دلخواه تنظيم شده به گونه اي كه تا انتهاي روز كه كوك فنر تمام مي شود يك سيكل كامل انجام مي گيرد و براي روز بعد مجددا بايستي فنر كوك شود. اين عمل براي هر دو محور عمودي و افقي با مكانيزم يكساني انجام مي پذيرد.

تاریخ ثبت: 1397/01/14
خلاصه اختراع:

دستگاه خنك كننده نان با هدف حفظ كيفيت نان توليدي و جلو¬گيري از ضايعات نان براي استفاده در صنايع پخت به طور عام و جهت به كارگيري در نانوايي¬ها به طور خاص طراحي گرديده است. از آنجا كه نحوه نگهداري نان در ميزان بيات شدن و كاهش دور ريز نان بسيار مؤثر است دستگاه خنك¬سازي نان نقش مهمي در جلوگيري از بيات شدن نان دارد. نان‌هاي سنتي در كشور به دليل مسطح بودن به سرعت بيات مي¬شوند و بافت آن سفت مي¬شود. براي جلوگيري از اين امر نان بعد از خروج از تنور بايد كاملا سرد شود. چيدن نان¬ها روي هم پس از خروج از تنور، باعث چسبيده شدن نان¬ها به يكديگر و در نتيجه خمير شدن آنها مي¬گردد از اينرو براي حفظ بافت نان، هرگز نبايد به تعداد زياد بر روي هم چيده شوند. در نتيجه خنك كردن نان بعد از پخت موجب ماندگاري بيشتر آن و به تاخير افتادن بياتي آن مي¬شود. هم اكنون به دليل وجود برخي از مشكلات در نانوايي¬ها (اقتصادي، مهارتي و نظارتي) خنك¬سازي نان قبل از بسته¬بندي و يا هنگام تحويل به مشتري انجام نمي¬گيرد و بعضا هم به دليل تعجيل از سوي مشتري فرآيند خنك¬سازي به صورت ناقص انجام مي¬شود. همه اين موارد سبب آسيب رساندن به نان پس از توليد خواهد شد. دستگاه خنك¬كننده نان كه براي اولين بار طراحي گرديده اين مشكل مهم را حل نموده و در زمان مناسب نان را تا درجه حرارت مطلوب خنك نموده و موجب حفظ كيفيت نان و جلوگيري از بياتي زود هنگام نان خواهد شد. طراحي دستگاه خنك¬سازي نان و مكانيزم در نظر گرفته شده براي انتقال حرارت به گونه¬اي است كه قابليت خنك¬سازي انواع نان¬هاي سنتي و صنعتي با سرعت¬هاي مختلف توليد را دارد.

تاریخ ثبت: 1396/06/13
خلاصه اختراع:

امروز شرايط نانوايي¬ها و طرز زندگي مردم به گونه¬اي است كه علي¬رغم آگاهي نسبت به اثرات سلامتي بخش سرد كردن نان¬ها، ناچارند در برخي از شرايط نان¬ را به صورت داغ بسته¬بندي نمايند و به همان صورت آنرا به منزل حمل كنند، قرار گرفتن نان¬هاي داغ بر روي هم در طول مسير منجر به افت كيفيت نان و آسيب-رسيدن جدي به سلامت مصرف¬كنندگان مي¬شود. سبد حمل نان با هدف حفظ كيفيت نان توليدي و جلو-گيري از ضايعات نان از زمان خريد نان تا هنگام قرار گرفتن در شرايط مناسب در منزل طراحي گرديده است. از آنجا كه نحوه نگهداري نان در ميزان بيات شدن و كاهش دور ريز نان بسيار مؤثر است سبد حمل نان نقش مهمي در جلوگيري از بيات شدن نان دارد. نان‌هاي سنتي در كشور به دليل مسطح بودن به سرعت بيات مي-شوند و بافت آن سفت مي¬شود. براي جلوگيري از اين امر، نان بعد از خروج از تنور بايد كاملا سرد شود. چيدن نان¬ها روي هم پس از خروج از تنور، باعث چسبيده شدن نان¬ها به يكديگر و در نتيجه خمير شدن آنها مي¬گردد از اينرو براي حفظ بافت نان، هرگز نبايد به تعداد زياد بر روي هم چيده شوند. در نتيجه جدا نگه داشتن نان ها بعد از خريد و هنگام حمل آن تا منزل موجب ماندگاري بيشتر آن و به تاخير افتادن بياتي آن مي¬شود. جدا نگه داشتن نان ها از يكديگر و حمل آن به هيچ روشي به¬جز استفاده از سبد حمل نان امكان پذير نمي باشد. اين مشكل حتي در سبد هاي معمولي نيز وجود دارد. سبد حمل نان كه براي اولين بار طراحي گرديده اين مشكل مهم را حل نموده و به وسليه آن مي توان نان¬ها را بعد از خارج شدن از تنور بدون روي هم قرار گرفتن و تماس با يكديگر از نانوايي تا منزل حمل، و در طول مسير با سرعت مناسب آنها را خنك نمود. به اين ترتيب پس از خريد نان نياز به معطل شدن براي خنك شدن نان نبوده و ضمن صرفه جويي در زمان از روي هم قرار دادن نان ها بر روي يكديگر كه صدمات زيادي براي نان به دنبال دارد نيز جلوگيري نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1396/06/21
تاریخ ثبت: 1396/06/21
خلاصه اختراع:

ايران با وجود 300 روز آفتابي در بيش از دو سوم آن و متوسط تابش 4.5 تا 5.5 كيلو وات ساعت بر متر مربع در روز يكي از كشورهاي با پتانسيل بالا در زمينه انرژي خورشيدي است و اين امكان وجود دارد كه بخش قابل توجهي از انرژي گرمايي مورد نياز خانواده¬ها با استفاده از اجاق¬هاي خورشيدي براي مصارف پخت و پز تأمين گردد. استفاده از اجاق¬هاي خورشيدي علاوه بر منافع اقتصادي براي خانواده¬ها، تا حد زيادي موجب پيشگيري از تخريب جنگل¬ها و كاهش صدمات زيست¬ محيطي ناشي از سوخت¬هاي فسيلي مي¬شود. از اين جهت توسعه دانش طراحي، ساخت و بهره¬برداري از اين سيستم¬ها مي¬تواند نقش مؤثري در تغيير الگوي مصرف انرژي در كشور ايجاد نمايد. تا كنون مدل¬هاي مختلفي از اجاق¬هاي خورشيدي با سطوح متمركز كننده سهمي براي پخت غذا ساخته و مورد استفاده قرار گفته است اما نمونه¬اي با ويژگي¬هاي بيان شده در اين اختراع براي پخت نان ابداع نشده است. در اين اختراع كاربرد جديدي از اجاق خورشيدي ارائه شده است كه با نمونه¬هاي قبلي كاملا متفاوت مي¬باشد. نوآوري اصلي در اين اختراع طراحي و ساخت يك محفظه ويژه و مناسب براي پخت نان مي¬باشد كه امكان پخت نان توسط اجاق خورشيدي سهمي را ممكن مي¬كند. براي پخت بهينه نان لازم است حرارت به صورت همزمان و مناسب از سطح بالايي و پاييني به نان منتقل شود به اين منظور محفظه¬اي طراحي شده است كه علاوه بر سطح زيرين مي¬تواند از سطح بالايي نيز انرژي خورشيدي را به صورت موثر جذب و حرارت دريافت شده را به نحو مناسب به سطح بالايي نان منعكس نمايد تا نان با كيفيت بهتر و زودتر پخته شود. ويژگي مهم اين ظرف در درب طراحي شده براي آن مي¬باشد. اين درب از دو جداره شفاف ساخته شده است كه بين دو جداره خلاء مي¬شود و تا كنون نمونه¬اي از اين ظرف براي پخت نان به وسيله اجاق خورشيدي در هيچ كجا ارائه نشده است. با اين طراحي ضمن دريافت اشعه مستقيم تابيده شده از سطوح شفاف به داخل ظرف از برگشت انرژي تابيده شده از طريق هدايت گرمايي به دليل وجود خلاء جلوگيري مي-گردد. به اين روش بخش زيادي از انرژي كه قصد خروج از ظرف را دارد به تله مي¬افتد و به سطح بالايي نان انتقال مي¬يابد. با استفاده از محفظه طراحي شده سرعت و كيفيت پخت نان به طور قابل ملاحظه¬اي افزايش مي¬يابد و راندمان دستگاه افزايش مي¬يابد. با استفاده از اين دستگاه در مناطق شهري، روستايي و عشايري سالانه صرفه¬جويي هنگفتي در مصرف انرژي انجام مي¬شود و از تخريب جنگلها و مراتع جلوگيري خواهد شد. همچنين در هنگام بروز حوادث غير مترقبه كه تمامي زير ساخت¬هاي انرژي از كار مي¬افتد با استفاده از اين دستگاه مي¬توان علاوه بر پخت نان براي پخت غذا و جوشاندن آب و بهداشتي نمودن آن استفاده نمود.

تاریخ ثبت: 1397/10/16
خلاصه اختراع:

آب¬ بندي اتصالات ثابت تحت فشار بالا و اتصالات متحرك تحت فشار پايين و يا اتمسفر يك مشكل فني براي طراحان و صنعتگران مي باشد. در اين اختراع براي اولين بار مكانيزمي ساخته شده كه ديگر نيازي به استفاده از آب بند بين قطعات ثابت و متحرك نمي باشد. با اين اختراع عملا يك قطعه از دستگاه كه اتفاقا داراي استهلاك بالايي بوده و پس از مدتي دچار نشتي و اختلال در عملكرد مي شود حذف و يك مشكل فني نيز حل گرديده است. مكانيزم ورود و خروج سيال عامل انتقال گرما / سرما در غلتك ها به گونه¬اي طراحي شده است كه نيازي به آب¬بندي چرخان نباشد. همچنين هندسه مسير عبور سيال نيز به شكلي انتخاب شده تا يك لايه نازك سيال تشكيل شده و سبب افزايش نرخ انتقال حرارت گردد. يكي از كاربردهاي غلتك هاي توخالي، آسياب غلتكي مي¬باشد كه در آن كنترل دماي سطح غلتك و آب¬بندي مسير ورود و خروج سيال عامل از مهمترين بخش¬هاي طراحي آسياب غلتكي است. از مكانيزم اختراعي يك نمونه ساخته شده و در يك آسياب غلتكي استفاده و صحت عملكرد آن مورد تاييد قرار گرفته است.

تاریخ ثبت: 1387/02/09
خلاصه اختراع:

كنترل كيفي محصولات و اطمينان از سرويس دهي اجزاء و قطعات مورد استفاده در ماشين ها يكي از مهمترين و البته از حساس ترين مراحل توليد مي باشد. امروزه با توجه به رقابت شديد توليد كنندگان در ارائه محصولات با كيفيت بهتر و تنوع بيشتر و نيز محور قرار گرفتن خواست مشتري، اهميت و جايگاه ويژه واحدهاي كنترل كيفي به عنوان يكي از اركان مهم توليد مبرهن و بقاء توليد كنندگان در گرو توجه هر چه بيشتر به اين ركن از توليد مي باشد. شناخت رفتاراجزاء بكار گرفته شده در ماشين ها با هدف استفاده بهينه از آنها با به گارگيري دستگاههاي اندازه گيري مختلف امكان پذير است. اين وسايل به مان كمك مي كنند تا مقايسه اي بين نتايج طراحي و تجربي به عمل آورده و با انتخاب يك ضريب اطمينان مناسب از سرويس دهي سازه مورد استفاده در دوره كاري تعريف شده براي آن يقين حاصل نماييم. كنترل كيفيت سيبك هاي فرمان به عنوان يكي از قطعات مهم و حياتي خودرو يكي از حساسترين وظايف واحد كنترل كيفي است كه با بكارگيري وسايل مناسب جهت اندازه گيري پارامترهاي مختلف از جمله اندازه گيري گشتاور استاتيكي و ديناميكي آن طبق آنچه در استاندار مشخص نموده است امكان پذير مي باشد. لذا با توجه به اهيمت اين مسئله بر آن شدم تا دستگاه تست سيبك خودرو را طراحي و پياده سازي نمائيم تا بتوان از آن به عنوان يك Tester مكانيكي با قابليت اندازه گيري و ثبت و پردازش اطلاعات استفاده نمود تا بدينوسيله ضمن اندازه گيري دقيق و عاري از خطاهاي اندازه گيري فردي، قابليت ذخيره سازي اطلاعات و مقايسه كيفيت توليد در زمانهاي مختلف را نيز داشته باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1386/09/06
تاریخ ثبت: 1386/10/25
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1401/05/25
تاریخ ثبت: 1401/11/17
مخترع/مخترعان: سیدمهدی میرزابابائی
خلاصه اختراع:

تمامي اجاق هاي خورشيدي صفحه اي(سهموي) براي تنظيم موقعيت كلكتور خود و استفاده از حداكثر تابش از مكانيزم هاي ساده و غير قابل تكرار پذير استفاده مي كنند. اين مساله علاوه بر وقت گيري خطراتي را نيز بدنبال دارد، بالاخص اين كه اين تنظيم بايستي از قسمت زيرين اجاق صورت پذيرد و در اين وضعيت احتمال واژگون شدن ظرف غذا كه محتوي آب جوش است و نيز سوختگي وجود دارد.تنظيم موقعيت كلكتور اجاق هاي خورشيدي موجود وقت گير غير قابل تكرار و توام با خطر سوختگي است. در اين اختراع يك مكانيزم تغيير موقعيت كلكتور خورشيدي مطمئن، تكرار پذير و به دور از خطرات سوختگي ارائه و ساخته شده است.

موارد یافت شده: 8