لیست اختراعات سيد هادي ابراهيمي
خلاصه اختراع : اين دستگاه و روش نمونهگيري، سيستمي جهت نمونهگيري از مايع شكمبه براي بررسي وضعيت متابوليكي مايع شكمبه (pH، نيتروژن آمونياكي شكمبهاي، اسيدهاي چرب فرار) در گلههاي تجاري پرورش گاو شيري و در پژوهشهاي علمي به روش تسهيلشده بدون آلودگي به بزاق است. با توجه به اهميت اين پارامترها، جمعآوري مايع شكمبه به روش استاندارد و جامع نيازمند است. اين دستگاه شامل 2 بخش است كه عبارتند از: 1- لوله مقيد كننده و 2- لوله انتقالدهنده است. جمعآوري مايع شكمبه با استفاده از اين دستگاه و روش آن تمام معايبي مانند آلودگي با بزاق، استرس به حيوان، آسيب فيزيكي به افراد دخيل در جمعآوري مايع شكمبه، خستگي مفرط افراد، ورود لوله انتقالدهنده به مجراي تنفسي و آسيب آن، تهيه مقدار كم مايع شكمبه و با كيفيت پايين و در نهايت به خطر انداختن سلامتي حيوان را به روش علمي و مهندسي رفع نموده است. همچنين، آسايش و رفاه حيوان نيز مورد مخاطره قرار نميگيرد. اين دستگاه و روش براي اولين بار در دينا گزارش ميشود. اين دستگاه و روش آن به ترتيب به عنوان يك دستگاه آندوسكوپ و آندوسكوپي در حيوانات بزرگ ادعا ميشود. اين دستگاه و روش در مركز تحقيقات گاو شيري دانشگاه فردوسي مشهد در كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي دانشجويان تحصيلات تكميلي گروه علوم دامي اين دانشگاه بكار گرفته شده است.
در صنايع كشاورزي، علوم دامي و بيو گاز ، يكي از فن آوري هاي مورد نياز، اندازه گيري گاز توليدي ناشي از فعاليت بيوشيمياي روي يك ماده آلي در زمان مشخص مي باشد. علاوه بر مقدار توليد گاز، نرخ توليد آن و غلظت متان نيز در چنين نمونه هايي از اهميت خاصي برخوردار است. يكي از روش هاي متداول براي اندازه گيري ميزان گاز توليدي، استفاده از فشارسنج مي باشد. در صورت افزايش تعداد نمونه ها، اندازه گيري فشار با فشار سنج هاي متداول و روش هاي دستي زمان بر بوده و در عمل اندازه گيري همزمان فشار در يك زمان مشخص در همه نمونه ها را غير ممكن مي سازد. مورد اختراع دستگاهي است با ظرفيت 32 نمونه (قابل افزايش)كه به وسيله آن مي توان فشار گاز را به طور همزمان و اتوماتيك در كليه 32 ظرف در بسته محتوي نمونه مورد آزمايش و در يك زمان معين ثبت و اندازه گيري نمود و ضمن ذخيره داده هاي مربوطه، آنها را هر n ثانيه (قابل تنظيم) از طريق پورت rs232 و سامانه هاي GSM/GPRS براي هر تعداد كاربر تعريف شده ارسال كرد. علاوه بر اين به منظور عدم تجمع گاز توليدي در ظروف محتوي نمونه ها طبق تعريف كاربر، در زمان دلخواه يا پس از رسيدن به فشار مورد نظر، گاز توليدي به شكل اتوماتيك قابليت تخليه را دارد. در اين سيستم علاوه بر ويژگي هاي هاي فوق امكان اندازه گيري غلظت گاز متان نيز وجود دارد.
براي افزايش استفاده از مواد غذايي در انسان و دام نياز به روش مناسب فراوري است. اختراع عبارتست از خط كامل ميكرونايزر فليكر كه با استفاده از اشعه مادون قرمز دانه هاي مختلف در زمان هاي كوتاه پرتو دهي و پخت شده و موجب افزايش قابليت هضم آنها مي شود. دانه ها ابتدا تميز و رطوبت دهي مي شوند تا نفوذ اشعه به اخل دانه افزايش يابد. سيستم داراي نقاله ويبراتور نويني است كه موجب لرزش دانه ها در حين عبور از زير منبع گرمايي مادون قرمز شده و يكنواختي انتقال حرارت به دانه را باعث مي شود. سيستم داراي يك دستگاه فليكر شامل دو غلطك بوده كه بلافاصله بعد از ميكرونايزر واقع شده استو عبور دانه از بين آن آن را بدون نرم شدن ورقه مي كند. علاوه بر اين، سيستم نوين گرداني به عنوان خشك كن و سرد كن در ادامه خط توليد باعث شده تا رطوبت دانه كاهش يافته و دماي آن نيز به دماي محيط تقليل يابد. فرايند فوق علاوه بر اين باعث كاهش بار ميكروبي، آفلاتوكسين ها و مواد ضد تغذيه خوراك گرديده و فعاليت آنزيم هايي چون ليپاز كه فساد مواد را در حين انبار داري موجب مي شوند مختل مي كند.
در طي ساليان گذشته توليد شير دام به واسطه اصلاح نژاد افزايش يافته اما رقيق تر شده اند و لذا افزايش غلظت شير با مواد پودري منشأ لبني موجب بهبود عملكرد گوساله هاي شير خوار شده است. اختراع عبارتست از قرص مكمل خود حل شونده و جوشان 20 تا 30 گرمي متشكل از مواد با منشأ لبني و گياهي بعلاوه افزدوني هاي مفيد خوراكي طبق فورمول افشا شده كه منجر به افزايش ماده خشك شير از يك سو و افزايش اجزاي مفيد آن براي رشد و سلامت حداكثري گوساله گردد. ماده خشك شير بسته به وزن قرص و تعداد مورد استفاده در واحد حجم ميتوان در حد مطلوب افزايش يابد. با وجود جوشان بودن قرص ها، سريعأ در شير حل مي شوند و نيازي به همزن دستي و يا برقي براي يكنواختي مخلوط حاصله نمي باشد. در نتيجه امكان تغذيه تعداد زيادي گوساله شير خوار را در زماني كوتاه ميسر مي سازد.
روش¬هاي كشت ناپيوسته به دليل تجمع فرآورده¬هاي نهايي تخمير، كاهش pH و كمبود مواد مغذي تصويري واقعي از فرآيند تخمير توسط ميكروب¬هاي بي¬هوازي منعكس نمي¬كنند. در اين دستگاه، با ورود متناوب سوبستراي تامين كننده انرژي، خروج پيوسته محصولات نهايي تخمير و ورود پيوسته بافر و مواد معدني به سيستم، رشد ميكروبي پايدار امكان پذير شده است. ورود پيوسته بافر شرايطي را فراهم مي¬كند تا اسيديته محتويات هاضم در اثر توليد اسيدهاي چرب فرار كاهش نيابد و خروج پيوسته محتويات مخزن تخمير نيز علاوه بر حفظ حجم محتويات هاضم بخشي از مواد توليد شده از جمله توده زنده ميكروبي و اسيدهاي چرب فرار را خارج كرده و از تجمع آن¬ها در هاضم جلوگيري مي¬كند. امكان خروج پيوسته گاز و يك طرفه بودن مسير خروج گاز از هاضم، فشار گاز را در سطح كمي بالاتر از فشار اتمسفر نگه داشته و از تجمع گاز در فاز گازي، افزايش فشار و در نتيجه حل شدن مجدد گازها در فاز مايع كه مي¬تواند فرآيند تخمير را به شدت تحت تاثير قرار دهد، جلوگيري مي¬كند. همچنين، در اين دستگاه از شسته شدن پروتوزوا از هاضم جلوگيري مي¬شود، به طوري كه جمعيت آن¬ها در مايع خارج شده بسيار كمتر از تعداد آن¬ها در داخل هاضم است.
تكنيك هاي توليد گاز برون تني بر مبناي حبس گازهاي تخميري در سرنگ يا بطري است. اين روش ها به دليل عدم تطابق الگوي خروج گازها از مخزن تخمير با مكانيسم دفع گازها در شكمبه، كارايي مطلوب جهت مطالعه اجزاي گازهاي تخميري در زمانهاي مختلف را ندارند. اين اختراع دستگاهي را معرفي ميكند كه علاوه بر بهره گيري از كليه مزاياي روش هاي برون تني، خروج گازهاي تخميري مطابق با وقايع شكمبه شبيه سازي شده و گازهاي تخميري در هر لحظه از زمان از مخزن تخمير خارج و در محفظه اي مدرج، نفوذ ناپذير در برابر هوا و تحت فشار اتمسفر تجمع مي يابد. لذا مانند آن چه در شكمبه رخ مي دهد، گازهاي تخميري پيوسته از جايگاه هضم خارج و از افزايش شديد فشار گاز در محفظه كشت جلوگيري مي شود. همچنين، سيستم به گونه ايي طراحي شده است كه نمونه برداري از گازهاي تخميري و فاز مايع و نيز تخليه گاز تجمع يافته را بدون ورود هوا به سيستم و اختلال در شرايط بي هوازي محيط كشت در هر لحظه از زمان امكان پذير مي كند.
طراحي و توليد بافر آهستهرهش براي آزادسازي در روده بزرگ اسب سانان و تنظيم pH در روده بزرگ اسب هدف اصلي محصول مي باشد. در بافر توليد شده با نام رهايش، جوششيرين (بي كربنات سديم) با چربي اشباع گياهي و فناوري بستر سيال مخروطي پوششدهي شد و قدرت آهستهرهشي بافر از طريق اندازهگيري ميزان گاز توليدي درنتيجه واكنش بافر با اسيد ارزيابي شد. علاوه بر اين براي بررسي ميزان آزاد سازي پوشش چربي و قدرت بافري شيرابه هضمي، از روش برونتني هضم آنزيمي پانكراتين براي شبيهسازي محيط روده كوچك استفاده شد. براي بررسي تاثير بافر آهستهرهش توليدي رهايش، از شش اسب تركمن بالغ كه روزانه به طور متوسط 58/5 كيلوگرم بلغور جو مصرف ميكردند، استفاده شد. نتايج نشان داد بافر رهايش، در مجاورت با اسيد، گاز كمتري توليد نموده و بخشي از آن در واكنش با اسيد محافظت و در حضور ليپاز در محيط روده كوچك آزاد شده و در محيط اسيدي قدرت آهستهرهشي را حفظ كرد و در محيط برونتني رودهاي، بالغ بر 60 درصد جوش شيرين موجود در تركيب را آزاد نمود. بهطور كلي ريزپوشاني جوششيرين با چربي اشباع گياهي و با استفاده از فناوري بستر سيال مخروطي توانست بافر آهستهرهشي مناسب براي شرايط گوارشي اسب ايجاد نمايد. A novel slow-release buffer for release in the horses colon
موارد یافت شده: 7