لیست اختراعات غلامرضا مصباحي
در اين پژوهش از گوشت قرمز در فرمولاسيون، جهت تهيه سوسيس فرانكفورتر استفاده شد. در اين پژوهش ١٨ نمونه سوسيس توليد شده و مورد ارزيابي قرار گرفت. نمونه كنترل در اين پژوهش سوسيس فرانكفورتر حاوي 120 ppm نيتريت بود كه در پايلوت پلنت بخش علوم و صنايع غذايي دانشگاه شيراز مطابق با استانداردهاي موجود توليد شد. با حذف نيتريت ار گروه هاي تيمار، مجبور به استفاده از چندين ماده مختلف جهت شبيه سازي اثرات نيتريت شديم. علاوه بر اين در يك گروه آزمايشي نيز ميزان نيتريت كاهش يافت و به 40 þpm رسيد. جهت ايجاد رنگ از غلظت هاي مختلف رنگ هاي طبيعي cochineal و فلفل قرمز (باپريكا) استفاده شد. ´ BHA) Butylated hydroxyanisole ) به عنوان آنتي اكسيداني، و سديم هيپوفسفيت به عنوان عامل ضد ميكروبي به كار رفت. سديم هيپوفسفيت تركيبي با خواص ضد ميكروبي، ' GRAS و بي مزه است كه تا غلظت ٣٠٠٠ ميلي گرم در كيلوگرم در گوشت ايجاد بد طعمي نمي كند. ادويه جات و ساير مواد افزودني مطابق .فرمولاسيون يكي از كارخانجات محلي افزوده شد.
پكتين به عنوان ماده ايجاد كننده ژل قوام دهنده، بافت دهنده و امولسيون كننده در بسياري از مواد غذايي كاربرد دارد. تفاله چغندر قند از منابع سرشار از پكتين است، اما به دليل وزن مولكولي پايين و قدرت ايجاد ژل ضعيف، استفاده از آن در صنعت غذا محدود است. در اين تحقيق پس از استخراج پكتين از تفاله چغندر قند، با ايجاد اتصالات عرضي، پكتين اصلاح شده اي توليد شد كه از خواص عملكردي بهتري برخوردار بود. براي ايجاد اتصالات عرضي از ماده فسفورس اكسي كلرايد در pH برابر ١١ استفاده شد. در مرحله بعد خواص رئولوژيكي پكتين اصلاح شده و اصلاح نشده مورد بررسي و مقايسه قرار گرفت و نتايج اين بررسي نشان داد كه پكتين اصلاح شده، ويسكوزيته بالاتري را در محلول ها پديد مي آورد و با توجه به بالاتر بودن ويسكوزيته ذاتي آن، وزن مولكولي بيشتري داشته و اين نكته مويد موفقيت اميز بودن اصلاح ساختار آن بوسيله اتصالات عرضي است. سپس خواص عملكردي هر دو نوع پكتين در سس كچاپ به عنوان يك نمونه ماده غذايي مورد بررسي قرار گرفت و با نمونه بدون پكتين مقايسه شد. نتايج نشان داد كه پكتين اصلاح شده، در سيستم غذايي به طور معني دار قوام بالاتري را نسبت به پكتين اصلاح نشده ايجاد مي كند و استفاده از آن در سس، ميزان آب انداختن سس را در حد بيشتري كاهش مي دهد.
گياه مرمرشك با مرو يا مريم گلي لوله اي كه با نام علمي salvia macrosiphon شناخته مي شود، يكي از گياهان بومي ايران و كشورهاي همجوار مي باشد كه براساس اطلاعات موجود، تا به حال در سراسر دنيا مطالعه چنداني روي اين گياه انجام نگرفته است. در مطالعه حاضر استخراج صمغ دانه هاي مرمرشك و كاربرد آن در توليد سس كچاپ مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد كه دانه مرمرشك راندمان نسبتا بالايي در توليد صمغ دارد و با استفاده از روشهاي ساده آزمايشگاهي مي توان صمغ آن را استخراج نمود. همچنين بررسي هاي بيشتر ثابت كرد كه ميتوان از اين صمغ در توليد محصولات غذايي مختلف از جمله سس كچاپ استفاده كرد. به طوريكه، حتي تاثير اين صمغ بر افزايش ويژگي هاي كيفي محصول از ديگر صمغ هاي تجاري موجود در بازار مانند كتيرا و كربوكسي متيل سلولز بيشتراست. با توجه به نتايج به دست آمده و همچنين بومي بودن و رشد فراوان اين گياه در مناطق بياباني استفاده از آن به عنوان يك منبع تجاري توصيه مي گردد.
موارد یافت شده: 3