لیست اختراعات با مالکیت تحقيقات
500 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
نتایج سرچ > ۵۰۰
تاریخ ثبت: 1398/06/31
خلاصه اختراع:

اختراع مورد ادعا نتيجه تحقيق پايانامه كارشناسي¬ارشد مشترك در دانشگاه تربيت مدرس و موسسه تحقيقات خاك و آب كشور وابسته به سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي مي¬باشد. هـدف از ايـن تحقيق، بدست آوردن گونه¬ها و سويه¬هاي بومي باكتري¬هايي مفيد از استخرهاي پرورش ماهيان گرمابي براي اولين بار در كشور بـوده اسـت كـه طـي فرآيند دقيق جداسازي و غربالگري انتخاب شده و كارايي آن¬ها در افزايش فسفر محلول در آزمايشگاه و همچنين رهاسازي فسفر از رسوبات استخرهاي پرورشي در شرايط شبيه¬سازي شده مزارع پرورش ماهيان گرمابي به اثبات رسيده است. اين مكمل زيستي حاوي تعداد بسيار زيادي از باكتري¬هاي مفيد جداشده از مزارع پرورش ماهيان گرمابي است. اين باكتري¬ها داراي تونايي انحلال تركيبات مختلف نامحلول فسفات هستند كه قابليت رشد در دامنه پارامترهاي محيطي اپتيمم ماهيان گرمابي را (دما، پي اچ و شوري) دارند. براي بهبود دسترسي فسفات در استخرهاي پرورش ماهيان گرمابي به كمك اين مكمل زيستي لازم است به ازاي هر هكتار از استخر يك ليتر از مكمل زيستي را به حجم مناسبي از آب استخر مزارع پرورش ماهيان گرمابي اضافه و به سطح استخر پاشيده شود. مزاياي حاصل از كاربرد اين مكمل زيستي عبارتند از: 1- بهبود دسترسي فسفر محلول به¬وسيله انحلال تركيبات نامحلول فسفر تجمع يافته در رسوبات 2- كاهش ورود عناصر سمي و سنگين نظير كادميوم از طريق كاهش مصرف كودهاي شيميايي فسفره و افزايش حفاطت از محيط زيست، زنجيره غذايي و توليد ماهي سالم (ارگانيك) 3- كاهش تجمع مواد آلي در رسوبات به¬واسطه كاهش مصرف كودهاي آلي

تاریخ اظهارنامه: 1397/12/22
تاریخ ثبت: 1398/09/19
خلاصه اختراع:

زمينه فني اختراع مرتبط با پيرومتالورژي و هيدرومتالورژي فلزات روي، كادميوم و نيكل مي باشد. بدين منظور ابتدا كيك نيكل-كادميوم باطله تصفيه سرد شركت هاي توليد شمش روي (Zn)، توسط سنگ شكن و آسيا مورد عمليات خردايش و نرم كني قرار مي گيرد. سپس در كوره با كك در دماي 1000 درجه سانتيگراد مورد عمليات پيرومتالورژي قرار مي گيرد. روي و كادميوم به صورت فلزي تبخير شده و در طول مسير بگ فيلتر اكسيد شده و مخلوطي از پودر اكسيد روي و كادميوم از بگ فيلتر جمع آوري مي شود. پودر جمع آوري شده، تحت عمليات ليچينگ اسيدي با اسيد سولفوريك قرار مي گيرد. محلول حاصله پس از انجام تصفيه فلزات مزاحم نظير Feو Cu به واحد الكترووينينگ كادميوم ارسال مي¬گردد. اسفنج توليدي، پس از ليچينگ اسيدي مجدد با اسيد سولفوريك توسط اسپري دراير به سولفات كادميوم خشك با درجه خلوص بالا تبديل مي گردد. اين اختراع به نسبت روش هاي متداول استحصال كادميوم بسيار كم هزينه بوده و مواد آن بسيار در دسترس مي¬باشد.

تاریخ ثبت: 1398/10/29
خلاصه اختراع:

اختراع « ماشين تميز كن – خردكن چغندر علوفه اي » كه با توجه به كمبود علوفه در كشور و توليد علوفه هاي جديد مانند چغندر علوفه اي در كشور، سازمان تحقيقات آموزش و ترويج كشاورزي طرح هاي پايلوت در چند استان براي امكان سنجي و توسعه كشت چغندر علوفه اي برگزار كرده است. موضوع اساسي در توسعه كشت اين محصول بحث مكانيزاسيون و تامين ماشين هاي مورد نياز براي برداشت اندام هوائي، ريشه و خردكردن چغندرعلوفه اي است. در خصوص ماشين هاي برداشت مي توان ماشين هاي مورد نياز را تامين و از موجودي ها استفاده كرد ولي ماشين تميزكن - خردكن چغندر علوفه اي در كشور وجود نداشت. لذا طراحي ماشين در موسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي انجام شده و ساخت نمونه آن با مشاركت بخش خصوصي به انجام رسيد. ماشين حاضر با ظرفيت 40-35 تن در روز (روزانه 10 -8 ساعت) مناسب اراضي كوچك با متوسط عملكرد 75-70 تن در هكتار بوده و براي مساحت هاي بيشتر و عملكردهاي بالا، ماشين در مقياس صنعتي و با ظرفيت 10 تن در ساعت در حال ساخت است.

تاریخ ثبت: 1398/11/12
مخترع/مخترعان: اعظم زماني قلعه شاهي
خلاصه اختراع:

آلايندههاي رنگي، يكي از مهمترين منابع آلاينده آب ها و مضر براي سلامت انسان و محيط زيست بوده به گونه اي كه در پساب خروجي بسياري از صنايع وكارخانجات حضور دارند. صنايع زيادي از جمله نساجي، فرش،كاغذسازي، چرم و صنعت غذا و دارو براي رنگ كردن محصولات خود از مواد رنگي استفاده مي كنند، استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي به خصوص در صنعت نساجي و ورود پساب‌هاي حاوي رنگ‌هاي سمي به سيستم‌هاي آبي، به عنوان تهديدي زيست محيطي شناخته مي‌شود.و اثر مخربي در محيط زيست دارند يكي از رنگهاي پر كاربرد در اين صنايع رنگ كنگورد مي باشد. روش‌هاي مختلفي مثل حذف فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي براي جداسازي و حذف رنگ از پساب هاي صنعتي و آكوسيستم ابي بررسي شده است يكي از اين روش ها كه در سال هاي اخير مورد توجه بسياري از محققين قرار گرفته است استفاده از نانو مواد مي باشد.. هدف اصلي اختراع حذف رنگ كنگورد از آب با استفاده از نانو كامپوزيت هاي مغناطيسي گرافن اكسيد با تركيبات روي و منگنز به عنوان يك جاذب قابل باز يافت بوده است. و همچنين استفاده از روش ساده و آسان براي سنتز فوتوكاتاليست مغناطيسي گرافن اكسيد در مقايسه با ساير روش ها است. همچنين اين فوتوكاتاليست با داشتن خاصيت مغناطيسي از محيط آب قابل جدا شدن هستند نتايج نشان دادند كه ميزان حذف رنگ كنگورد از آلاينده هاي آبي و پساب هاي صنعتي از طريق واكنش فوتوكاتاليستي تحت تابش مرئي براي فوتوكاتاليست GO / ZnFe2O4 Mn O و GO / MnFe2O4 Zn O به تر تيب 73/98% ،54/94% در مدت زمان 35 دقيقه بدست آمد. استفاده از نانو كامپوزيت هاي مغناطيسي سنتز شده با تركيبات روي ومنگنز بر بستر گرافن اكسيد به عنوان يك فوتوكاتاليست داراي مزيت‌هايي همچون راندمان بالا، توجيه اقتصادي و سادگي عملكرد مي باشد.

تاریخ ثبت: 1398/02/30
خلاصه اختراع:

در اين اختراع دو ربات با ساختار مشابه هم معرفي مي‌گردد كه هر دو با توليد يك نقطه دوران دور در فضا مناسب جراحي‌هاي كم تهاجمي ازجمله آب مرواريد، ويتركتومي و رتين هستند. هر ربات در اين اختراع قابليت‌هاي يك سامانه بازخورد نيرويي يا اصطلاحاً هپتيك را دارا مي‌باشد. لذا ربات معرفي‌شده از اينرسي و اصطكاك بسيار پايين در حركات خود برخوردار است و همچنين عملگرهاي مورداستفاده و نحوه انتقال نيرو به كمك مكانيزم حركت كابلي قابليت اعمال و همچنين بازخورد نيروي دست جراح و يا كمك جراح را دارد. همچنين بر روي ابزار جراحي مدنظر در جهت نفوذ ابزار به داخل چشم از حس‌گر نيروي مناسب استفاده‌شده است كه قابليت تفكيك‌پذيري نيروي اعمالي در جراحي را بالا مي‌برد. سناريوهاي مختلف آموزش جراحي ويتركتومي چشم و همچنين جراحي از راه دور قابليت پياده‌سازي به كمك اين سامانه را دارد؛ هرچند استفاده از اين سامانه محدود به جراحي چشم نمي‌گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/15
تاریخ ثبت: 1391/01/22
خلاصه اختراع:

طراحي پليمر باساختارنانو حفره جهت خالص سازي درفرايندهاي پايين دستي توليد بيولوژيكي دارو

تاریخ اظهارنامه: 1390/06/08
تاریخ ثبت: 1391/02/02
خلاصه اختراع:

نشاندن فيلم سل -ژل pDMS حاوي نانو ذرات سيليكا بر  روي سيم مسي اصلاح شده توسط تك لايه خود اراي مركاپتوپروپيل تري متو كسي سيلان

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/10
تاریخ ثبت: 1391/02/03
خلاصه اختراع:

دانش فني توليد مگس شكارگر

تاریخ ثبت: 1391/02/03
مخترع/مخترعان: ندا مفتون آزاد
خلاصه اختراع:

طراحي وساخت دستگاه پوششدهنده فيلم خوراكي برروي مركبات

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/21
تاریخ ثبت: 1391/02/05
خلاصه اختراع:

يافتن يك راه حل عملي براي دزيمتري منجر به طراح و ساخت فانتوم جامدي شد كه با آن بتوان به توزيع دز در هنگام استفاده از اپليكاتور تاندم و اووئيد پرداخت. فانتوم براي قرارگيري اپليكاتور اووئيد سايز متوسط و تاندم 5 سانتي متري Nucletron ساخته شده است. فانتوم شامل لايه هاي پر سيكس به شكل مكعب مستطيل و به وزن تقريبي 4 كيلوگرم داراي ك پايه و دو محفظه نگهدارنده مي باشد. ابعاد محفظه بالايي 10* 14* 17 سانتي متر براي ارتفاع عرض و طول و ضخامت هر لايه پرسپكس 2 ميلي متر مي باشد. هر لايه در اين محفظه طبق هندسه محيطي اپليكاتور با ليزر برش داده شد تا با روي هم سوار شدن لايه ها اپليكاتور به طور كامل احاطه گردد. محل قرار گيري فيلم در بين لايه ها مي باشد. براي TL دوزيمتري قرارگيري دزيمترها به طور شعاعي و در امتداد جانبي اپليكاتور مي باشد. جهت قرارگيري TLD در جايگاه هاي مورد نظر خشاب هايي از پرسپكس تهيه شده كه پس از تعبيه TLD در آن به حالت عمود در جايگاه ها قرار مي گيرند. محفظه زيرين داراي ابعاد مشابه است كه با لايه هاي 2 ميلي متري ساده پر مي شود.

نتایج سرچ شما بیش از ۵۰۰ عدد می باشد