لیست اختراعات با مالکیت رضا مهديان
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ ثبت: 1398/03/25
خلاصه اختراع:

در اين اختراع پايداري اريتروپويتين به عنوان داروي پروتئيني بيان شده در سلول حيواني در حضور 16 ماده شيميايي پايداري كننده اريتروپويتين، به عنوان چپرون شيميايي مختلف بررسي شد. در اين رابطه تجمع پروتئين ايجاد شده با حرارت با روش كدورت سنجي، DLS و روشهاي فيزيكي و شيميايي ديگر بررسي شد. روش كدورت سنجي در پليت 96 خانه به عنوان روشي ارزان و ساده براي غربالگري مواد شيميايي در پايداري پروتئين به شكل وسيع با روش تسهيل شده حرارتي، بكار رفت. اثر 16 ماده شيميايي سيستئين، دكستران، مانيتول، بتائين، ترهالوز، تورين،لينولئيك اسيد، بتاسيكلودكسترين، سولفات مس و اسپرميدين، مالتوز، بتاآلانين، مالتودكسترين، ميواينوزيتول، سوكروز و لينولئيك اسيد كونژوگه شده در تجمع اريتروپويتين ايجاد شده با حرارت، بررسي شد. سپس مواد فوق به عنوان پايدار كننده اختصاصي در آزمايشات بعدي از جمله طيف سنجي فلورسنس بكار رفتند. در مرحله بعد اثر 16 چپرون شيميايي بر رشد سلول CHO نوتركيب و توليد اختصاصي اريتروپويتين (qEPO) و تجمع داخل و خارج سلولي آن بررسي شد. همچنين در اين مطالعه اثر چپرونهاي مولكولي و افزايش سايز شبكه اندوپلاسمي ايجاد شده توسط چپرونهاي شيميايي بر بيان اريتروپويتين در سلول CHO بررسي شد. در اين مرحله هر 16 ماده قبلي مورد استفاده قرار گرفتند و اثر آنها بر ترشح اريتروپويتين در سلول CHO بررسي شد. همچنين در مجاورت سلول با مواد شيميايي پاسخ پروتئين فولد نشده (UPR) را با بررسي بيان اريتروپويتين و چپرونهاي اندوژن مقيم شبكه اندوپلاسمي و گسترش شبكه اندوپلاسمي مطالعه شد. گسترش شبكه اندوپلاسمي با استفاده از نشاندار كردن اختصاصي آن با استفاده از گلايبن كلامايد كونژوگه شده با FITC و بيان چپرونهاي مولكولي با استفاده از real-time polymerase chain reaction بررسي شد. از طرف ديگر گسترش شبكه اندوپلاسمي در مجاورت بتاآلانين، بتاسيكلودكسترين و تورين باعث افزايش توليد و ترشح اريتروپويتين شد. افزايش بيان ژن اريتروپويتين بالايي در مجاورت لينولئيك اسيد كونژوگه شده، اسپرميدين، ترهالوز و مالتوز به ترتيب 19، 20، 16 و 19 برابر مشاهده شد و بتائين بدون افزايش سايز ER با افزايش جزئي بيان EPO توليد اريتروپويتين را افزايش داد.

تاریخ ثبت: 1395/12/17
خلاصه اختراع:

در حال حاضر از پركاربردترين پروتئينهاي نوتركيب درماني موجود، آنتي بادي هاي منوكلونال (mAb) هستند. امروزه اكثر آنتي بادي ها در سلول هاي پستانداران به ويژه سلول هاي تخمدان هامستر چيني(CHO) توليد مي شوند. يكي از موانع براي توليد آنتي بادي ها در سلول هاي CHO، بيان پايين اين سلول ها مي باشد. نياز روز افزون به اين آنتي بادي هاي درماني، منجر به توسعه فرايندهاي توليد در مقياس بالا، بهبود ميزان توليد و بهينه سازي سيستم بيوراكتور شده است. قبل از كشت در بيوراكتور، مراحل اوليه توليد از اهميت خاصي برخوردار هستند كه از طريق دست ورزي اين مراحل مي توان به افزايش توليد دست يافت. از طريق مهندسي وكتور با افزايش فعاليت رونويسي، ميزان توليد آنتي بادي در محيط كشت سلول را مي توان افزايش داد. انتخاب يك پرموتور قوي مي تواند در افزايش بيان پروتئين هدف موثر باشد. پرموتور ژن فاكتور طويل سازي (EF-1α) در هامستر چيني ( (CHEF-1α به دليل سيستم بياني همولوگ، مي تواند كانديد مناسبي براي ساخت سلول پايدار باشد كه در اين مطالعه وكتورحاوي پرموتورCHEF-1α به منظور افزايش بيان آنتي بادي ساخته شد. چالش ديگري كه در رابطه با بيان آنتي بادي هاي هدف وجود دارد، بيان مناسب و متعادل از هر دو زنجيره آنتي بادي مي باشد. به صورت متداول بيان آنتي بادي در سلول هاي CHO از طريق ترانسفكت سلول ها با دو پلاسميد مختلف كه هر كدام يك زنجيره را بيان مي كنند، صورت مي گيرد. ترانسفكشن سلول با دو وكتور مستقل، مؤثرترين روش براي بيان متعادل هر دو رشته نيست. به طور عمومي پذيرفته شده است كه محل دخول سازه در ژنوم تأثير بسزايي در بيان ژن نوتركيب دارد. وجود دو زنجيره بر روي يك وكتور مي تواند منجر به بيان متعادل و متناظر هر دو زنجيره در سلول شود. با قرار دادن يك توالي اتصالي بين هر دو زنجيره آنتي بادي، مي توان بيان هر دو رشته را تحت كنترل يك پرموتور قرار داد. در اين مطالعه از توالي اوليگو پپتيدي 2A با منشاء ويروسي استفاده شده است. اين توالي طولي با ميانگين 18 تا 22 اسيد آمينه دارند. زنجيره هاي سبك و سنگين به طور همزمان از روي يك mRNA با يك Open Reading Frame (ORF) بيان مي شوند. در مرحله سنتز پروتئين، توالي پپتيدي 2A طي فرايند Ribosome Skipping سبب سنتز مجزاي هر يك از رشته ها مي شود. در اين اختراع، طراحي و ساخت وكتور حاوي پرموتورCHEF-1α و هر دو زنجيره آنتي بادي كه با توالي اوليگو پپتيدي 2A به يكديگر متصل شده اند، و همچنين استفاده از اين وكتور بياني براي بيان آنتي بادي هدف در رده سلولي CHOمورد بررسي قرار مي گيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1399/05/02
تاریخ ثبت: 1399/07/09
خلاصه اختراع:

با مطالعه و تحقيقات مستمر در رابطه با ويروس كرونا و را ههاي انتقال آن دريافتيم كه يكي از پرخطرترين روش هاي انتقال، لمس سطوح مختلف با دست م يباشد، در همين جهت اين گروه تحقيقاتي توانست هاست محصولي را توسعه دهد كه با نصب ساده بر روي انواع در بهاي لولايي و بدون ايجاد هي چگونه آسيبي بر درب، سازوكار باز و بسته شدن آن را تغيير داده و طرزكار را از باز و بسته كردن به واسطه دست را به انجام اين عمل توسط پا تغيير دهد. براي بكارگيري اين اختراع كافيست كه محصول موردنظر را به همان شكلي كه در تصاوير آمده است، قاب اصلي را در محلي در پايين درب در راستاي دستگيره به درب با پيچ يا چسب متصل شود. باكس در بالا و پايين دستگيره با خود كابل اصلي به دستگيره متصل و رگلاژ مي شود. دستگاهي است متشكل از يك مكانيزم پدالي لينير گايد متصل به قسمت تحتاني انواع در بها در انتها و يك مكانيزم اتصال به دستگيره همان درب در ابتدا كه توسط يك سيم كابل روكشدار به يكديگر متصل شده اند، و با استفاده از نيروي عضلات پا امكان باز و بسته كردن انواع درب ها را بدون مداخله دست امكان پذير مي نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/10/20
تاریخ ثبت: 1389/12/23
خلاصه اختراع:

سندرم تريزومي 21 يكي از ناهنجاري هاي كروموزومي شايع (1 در هر 1000 - 800 تولد) است كه تشخيص و پيشگيري از تولد بيماران مبتلا به اين سندرم از اولويت هاي وزرات بهداشت مي باشد. با توجه به اهميت تشخيص پيش از تولد در پيشگيري از تولد كودكان مبتلا به اين بيماري، روش هاي مختلف تشخيصي بكار گرفته شده است. در حال حاضر از روش آناليز سيتوژنتيك (شمارش كروموزومي و FISH) به عنوان روشي استاندارد در تشخيص پيش از تولد سندرم تريزومي 21 استفاده مي شود. اين روش ها دقت زيادي دارند ولي شامل برخي محدوديت ها نيز هستند. روش مولكولي ديگري، كيت Aneufast است كه با تكنيك QF-PCR و Quantitative Fluorescent Polymerase Chain Reaction براساس تكثير نشانگرهاي مولكولي Short repeat tandem )STRs در تشخيص سندرم تريزومي 21 استفاده مي شود. كيت پيشنهادي بر اساس تعيين نسبت كروموزومي با استفاده از سيستم Real-Time PCR به منظور كاهش زمان لازم براي تشخيص، كاهش هزينه و رفع ساير محدوديت هاي موجود در روش هاي قبلي طراحي و ساخته شده است.

موارد یافت شده: 5