لیست اختراعات با مالکیت سيد هادي رضوي
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ ثبت: 1391/03/30
خلاصه اختراع:

سبوس برنج يكي از فراورده هاي جانبي توليدي در كارخانجات شالي كوبي ايران است كه با وجود دارا بودن تركيبات مغذي نظير انواع آنتي اكسيدان ها ويتامين هاي گروه E ويتامين هاي گروه B مواد معدني اسيدهاي آمينه ضروري و اسيدهاي چرب ضروري از چرخه توليد مواد غذايي خارج شده و به عنوان ضايعات به حساب مي آيد به طوري كه در كشور ما اكثرا به مصرف غذاي دام و طيور مي رسد. هدف از اين اختراع استفاده بهينه از تركيبات سبوس برنج در توليد نوشيدني پرتقال فرا سودمند مي باشد. در فرمولاسيون جديد نوشيدني عملگراي پرتقال از اجزاي موجود در عصاره سبوس برنج نظير انواع ويتامين ها:ويتامين E، ويتامني هاي گروه B، انواع مواد معدني، تركيبات فنولي و ساير تركيبات آنتي اكسيداني استفاده شده است عصاره اضافه شده فرمولاسيون حاوي آمينو اسيدها و اسيدهاي چرب ضروري مي باشد و از اين لحاظ افزودن آن به فرمولاسيون نوشيدني قبلي سبب ارتقاء ويژگي هاي تغذيه اي بر افزايش خواص سلامتي بخش مي گردد. در تولدي اين نوشيدني پس از بررسي روش هاي عصاره گيري از سبوس برنج و انتخاب روش استفاده از آب زير نقطه بحراني در دماي 120 درجه سانتي گراد به عنوان مناسب ترين روش از بين روش هاي مورد بررسي (آون، ماكروويو، آب زير نقطه بحراني) عصاره استخراج شده پس از صاف شدن در مقادير مختلف به فرمولاسيون محصول قبلي اشافه شده به گونه اي كه مقدار شكر و كنستانتره در فرمولاسيون ثابت نموده است و به جاي آب نمونه عصاره به سبوس برنج جايگزين شده است.

تاریخ ثبت: 1391/04/26
خلاصه اختراع:

شكلات به انواعي از خوراكي هاي مشتق از كاكائو گفته مي شود. اين ماده غذايي پرطرفدار و انرژي زا به طور معمول از تركيب شكر كره كاكائو و پودر كاكائو با نسبت هاي متفاوت توليد مي شود. 3 نوع اصلي شكلات شامل: 1. شكلات ساده : كره كاكائو + ليكور + شكر 2. شكلات شيري: كره كاكائو + ليكور + شكر + شيرخشك 3. شكلات سفيد: كره كاكائو + شكر + شير خشك مصرف شكلات باعث آرامش مي شود و نوع سياه آن به دليل وجود آنتي اكسيدان جلوي توليد راديكالهاي آزاد را مي گيرد و بنابراين مفيدتر است. خرما ميوه هاي است با ارزش غذايي بالا كه به علت دارا بودن مواد قندي قابل توجه علاوه بر مصرف غذايي در صنعت نيز مورد استفاده فراوان دارد. خرما داراي اثرات مفيد بر سلامتي سات اين محصول داراي آهن به ميزان مناسبي است و براي مبتلايان به آنمي كارساز است. خرما داراي پتاسيم زياد است و كلسترول خون را هم كاهش مي دهد. خلاصه اين پروژه مربوط به توليد شكلات با قند خرما مي باشد كه توسط اين طرح مي توان با جايگزين كردن شكر توسط قند خرما محصول طببعي تري توليد نمود هم چنين اين جايگزيني بر خواص ارگانولپتيكي شكلات موثر مي باشد و با توجه به واردات شكر و توليد بالاي قند خرما با استفاده از اين جايكزيني جزئي از شكر مصرفي را مي توان تامين كرد و در آخر هم مي توان تا حدي مشكلات بيماران ديابتي را برطرف كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/07/04
تاریخ ثبت: 1391/07/04
خلاصه اختراع:

ماست محصول توليدي حاصل از تخمير شير توسط لاكتو اسيد و ميكرو ارگانيسم هايي كه با هم رابطه همزيستي دارند. جو بطور گسترده داراي تركيبات فنولي همچنين حاوي مقادير قابل توجهي از B-گلوكان است كه اين ماده سبب كاهش كلسترول و تنظيم قند خون ميشود شير پاستوريزه را تا دماي 60 درجه سانتيگراد رسانده و عصاره مالت را به آن افزوده سپس تا دماي43تا42 درجه سانتيگراد خنك كرده و با آغازگر آماده‌سازي 2درصدوزني/وزني تلقيح شد. فرايند تخمير نمونه‌ها داخل ظروف پلاستيكي 200 گرمي و در دماي43 درجه سانتيگراد انجام شد و مدت1 شب و در دماي4 درجه سانتيگراد قرار داده شدند.استخراج عصاره مالت با استفاده از بن ماري كه به ازاي 50 گرم از نمونه،200 ميليتر آب 45 درجه به آن اضافه و به تدريج دماي آن را تا 85 درجه سانتيگراد بالا برده و در اين دما 100 ميليليتر آب 70 درجه افزوده و مدت 60 دقيقه آن را در اين دما نگه داشته سپس ا15 دقيقه آن را سرد ميكنيم و عصاره آن با صافي استخراج شد.

تاریخ ثبت: 1392/09/09
خلاصه اختراع:

زمينه فني با توجه به اينكه در كشورهاي پيشرفته مصرف محصولات پروبيوتيك عملگر و فراسودمند جايگاه مناسبي دارد، در ايران نيز توليد و مصرف فرآورده هاي پروبيوتيك به عنوان مكمل هاي زنده در صنايع غذايي، دارويي و دامپزشكي روند رو به رشدي داشته است. ضرورت استفاده از پروبيوتيك ها به واسطه تعديل فلور ميكروبي روده و افزايش مقاومت در برابر بيماريزاهاي روده اي، محققان را به سوي استفاده از اين محصولات فراسودمند و عملگر به عنوان اجزاي غذايي سوق داده است. همچنين به دليل كافي نبودن غذاهاي سالم در جامعه و شيوع بيماري هاي متعدد از جمله بيماري هاي قلبي و سرطان، توليد چنين محصولات فراسودمندي سلامتي افراد جامعه راتضمين خواهد كرد. مشكل فني از آنجاييكه مصرف چيپس سيب زميني از ديدگاه متخصصان علوم تغذيه مخاطره آميز بوده و سلامتي مصرف كننده را مورد تهديد قرار مي دهد، چيپس سيب زميني عملگر حاوي اجزاي غذايي فراسودمند و با خواص سلامتي بخش، ارگانولپتيكي مطلوب و ارزش غذايي بالاتر مي تواند از اثرات زيان آور اين تنقلات پرطرفدار بكاهد. اجزاء زنده غذايي كه در چيپس سيب زميني عملگر به كار مي رود با اتصال به پيروليز هاي جهش زا كه در طي سرخ كردن سيب زميني در دماي بالا ايجاد ميشوند و همچنين جذب آنها در ديواره سلولي خود، اين پيروليزهاي جهش زا را از بين برده و از اثرات سرطاني چيپس سيب زميني مي كاهند. در واقع هدف از اين اختراع، توليد يك فرآورده غذايي بر پايه غلات مي باشد كه اثرات ضدسرطاني داشته باشد و با دارا بودن ميزان دوز مؤثر از اثرات سلامتي بخش از جهت خواص تغذيه اي، عملگرايي و همچنين مقبوليت بالا براي مصرف كنندگان در گروه هاي سني مختلف، گام اساسي در گسترش غذاهاي سالم در جامعه بردارد. اين فرآورده غذايي توليدي مي تواند مورد استفاده همه افراد جامعه قرار گيرد و مصرف آن در كودكان، با توجه به استفاده پودر آلبومين در فرمولاسيون آن، مي تواند اثر مثبتي در روند رشد كودكان داشته باشد. در پايان بايد متذكر شد، اين فرآورده در كنار ديگر غذاهاي سالم و فراسودمند تحولي در صنعت غذا ايجاد كرده و سرمايه گذاران در زمينه صنعت غذا مي توانند با توليد اين محصول با طعم هاي متفاوت مورد قبول ذائقه مردم، تنوع بيشتري در محصولات غذايي سالم و فراسودمند ايجاد كرده و قدرت و تسلط بيشتري بر بازار پيدا كنند. در اين صورت توليد كنندگان و مصرف كنندگان اين فرآورده توليدي از نتايج اين اختراع بهره مند خواهند شد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/07/05
تاریخ ثبت: 1389/08/15
خلاصه اختراع:

‏در اين پژوهش، توانايي كاهش افلاتوكسين توسط دو گونه پووبيوتيك ساكارومايسس سرويسيه و لاكتوباسيلوس ‏رامنوسوس LBGG به منظور كاهش سميت افلاتوكسين پسته مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاكي از آن است كه در غلظت اوليه ppb 10 افلاتوكسين، مخمر و باكتري در فاز لگاريتمي به ترتيب مي توانند با حدود 40% و 35% از افلاتوكسين و در غلظت ppb ٢٠ ‏نيز با ٧٠ % و 60% ‏از افلاتوكسين موجود اتصال برقرار كنند. تيمار اسيدي، اين توانايي مخمر و باكتري را به ترتيب به حدود 60% و 85% با غلظت اوليه و 73% و 90% در غلظت دوم افزايش مي دهد. همچنين تيمار حرارتي نيز مشابه به تيمار اسيدي درصد كاهش را در مخمر و باكتري به ترتيب براي دو سطح غلظت به 55% 75% 85% و 90% افزايش مي دهد. تثبيت مخمر و باكتري بر روي پسته آلوده به افلاتوكسين در جهت كاهش سم تاثيري بر خصوصيات كيفي مانند رنگ، بافت و عدد پروكسيد ندارد ‏. نتايج نشانگر آن است كه اين ويژگي مي تواند در جهت كاهش افلاتوكسين پسته به خصوص در ترمينالهاي ضبط پسته موثر واقع شود.

تاریخ اظهارنامه: 1389/03/16
تاریخ ثبت: 1389/04/26
خلاصه اختراع:

تاریخ ثبت: 1388/08/23
خلاصه اختراع:

فرآیند تولید روکش کیتوزانی با حساسیت کم در برابر رطوبت

تاریخ اظهارنامه: 1391/04/15
تاریخ ثبت: 1391/10/15
خلاصه اختراع:

در سال هاي اخير به دنبال افزايش توجه عمومي نسبت به حفظ سلامتي و وزن متعادل بدن، تحقيقات بسياري در خصوص استفاده از شيرين كننده ها و يافتن انواع جايگزين آنها صورت گرفته است. در جريان اين مطالعات منابع جديدي براي تهيه اين افزودني هاي غذايي مطرح شده كه يكي از مناسب ترين آنها، گياه استويا مي باشد. با توجه به اينكه ديابت يكي از شايع ترين بيماري هاي جوامع بشري مي باشد و حدود 2 درصد مردم جهان و بيش از 10-6 درصد مردم ايران به آن مبتلا هستند و با احتساب افراد در معرض خطر ديابت در كشور، اين درصد قابل توجه خواهد بود.نوشيدني مالت داراي خواص تغذيه اي بالايي است، ولي مصرف آن به علت داشتن گلوكز و كالري بالا براي افراد مبتلا به چاقي و ديابت محدوديت دارد.بنابراين در اين پژوهش، امكان بكارگيري شيرين كننده هاي طبيعي استويا به جاي ساكارز در توليد نوشيدني مالت مورد بررسي قرار مي گيرد. با توجه به اينكه اين شيرين كننده ها فاقد كالري بوده و در فرمولاسيون نوشيدني ها پايدار هستند مي تواند به عنوان جزيي از ساختار مواد غذايي در توليد نوشيدني كم كالري مالت به كار رود.

تاریخ اظهارنامه: 1387/06/05
مالک/مالکان: سيد هادي رضوي
تاریخ ثبت: 1387/06/06
مخترع/مخترعان: سيد هادي رضوي
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 9