لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه دولتي علوم پزشكي
7 عدد
باتوجه به پيشرفت علوم و فناوري در امور ارتوپدي هميشه سعي شده است كه ابزارهاي موثري جهت استفاده افراد و متخصصين اين بخش ارائه شود . لذا در اينده هم نواوري هايي در اين زمينه ارائه ميگردد كه به دلايل پيشرفت در امور خدمات درماني بهتر ، درخواست متصصين و همچنين كاهش هزينه ها و صرف جويي در زمانه ارائه خدمات پزشكي بهتر به بيماران مي باشد در اين رابطه دستگاه جديدي به بخشهاي درماني ارائه شده است كه خواستار ارتقاع تجهيزات ارتوپدي ،بهبود استفاده از اين ابزار در اتاق عمل ، جلوگيري از خطاهاي پزشكي و در نهايت بهبود خدمات پزشكي و تسريح، راحتي كار و زمان استفاده از اين ابزار كه به نحوه اي دامنه كاري افراد متخصص در اين زمينه را گسترش ميدهد. در حال حاضر دراتاق عمل براي برش دادن پيچ هاي ارتوپدي و اضافه طول پينهاي مورد استفاده در جراحي ارتوپدي از ابزاري شبيه مفتول برهاي صنعتي كه بسيار بزرگ و سنگين مي باشد استفاده مي شود كه اين خود باعث بد كاربردي آن توسط جراح و يا كمك جراح مي شود از طرفي خطر پرتاب اضافات پين هاي كات شده به اطراف و ريسك برخورد با بيمار و تيم جراحي با وسيله موجود در اتاق عمل بسيار بالاست. لذا به همين علت وسيله اي طراحي شده داراي حجم ،وزن ،كوچكتر و سبكتر، ايمن تر و هم استريل و پك كردن آن راحت تر باشد.
اﻓﺰاﯾﺶ ﺷﯿﻮع اﺑﺘﻼ ﺑﻪ رينوسينوزيت مزمن، اﻗﺒﺎل روز اﻓﺰون بيماران رﯾﻨﻮﺳﯿﻨﻮزﯾﺖ ﻣﺰﻣﻦ ﺑﻪ درﻣﺎنﻫﺎي ﮔﯿﺎﻫﯽ، وﺟﻮد ﺷﻮاﻫﺪ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ عدم كفايت روشهاي درﻣﺎني ﻃﺐ ﻧﻮﯾﻦ، افزايش عوارض جانبي ناشي از داروهاي شيميايي، افزايش هزينههاي تحميل شده به بيماران و اقتصاد درمان، همچنين تكرار و تكثار اثرات درماني گياه مرزنجوش در درمان نزله بارد و تفتيح سده مصفات در اكثر منابع طب ايراني، دارا بودن خواص آنتي باكتريال، آنتي ويرال، آنتي فانگال، آنتي اكسيدان، آنتي كنسر و آنتي پارازيتيك اين گياه، عدم عوارض جانبي، منع مصرف و تداخلات دارويي در PDR Herbal Medication و اينكه مرزنجوش گياهي است بومي ايران و در دسترس، ارزان، عدم لطمه به طبيعت و تخريب آن و قابليت كشت در منطقه ، ﻣﺎ را ﺑﺮ آن داﺷﺖ ﺗﺎ با اختراع روغن مرزنجوش به درمان رينوسينوزيت مزمن ﺑﭙﺮدازﯾﻢ.
هيدروژل ها شبكههاي پليمري با دانسيته اتصالات عرضي بالا هستند كه قابليت جذب آب كمي دارند. حضور در بستر آبي و تماس با بدن با توجه به كاربرد اين هيدروژل ها در مصارف بهداشتي و پزشكي ، پتانسيل آلودگي باكتريايي و همچنين حساسيت هاي پوستي بسيار افزايش ميدهد. بنابراين هيدروژل هاي آنتي باكتريال از اهميت بالايي برخوردارهستند. افزون بر اين، عدم سميت و امكان رشد سلول هاي زيستي در مجاورت اين هيدروژل ها هم يك چالش محسوب مي شود. بنابراين در اين تحقيق هيدروژل هاي آنتي باكتريال زيست سازگار با استفاده از اليگومرهاي فعال ستارهاي زيست پايه براي اولين بار با كمك تابش پرتو فرابنفش سنتز شدند. در گام نخست اين تحقيق، اليگومر فعال با استفاده از روش تراكمي (هيدروكسيل-كربوكسيليك اسيد) سنتز و عاملدار( گروه وينيلي) شد. در گام بعدي هيدروژل با كمك روش پليمريزاسيون راديكالي به كمك تابش پرتو فرابنفش قاالبگيري وسنتز شد. اثرات مختلف مانند نوع آغازگر، زمان تابش، نوع كومونومر، نوع حلال بر روي خواص مورد نظر هيدروژل بررسي شدند. نتايج حاكي از آن است كه هيدروژل با قابليت كاربرد در مصارف بهداشتي-پزشكي با خواص بسيار بالاي آنتي باكتريال و مناسب زيست سازگاري در كنارجذب مناسب آب ، باامكان قالبگيري وانعطاف پذيري مناسب تهيه شد.
تولید آنتی ژن نوتركیب E7-TAT ویروس پاپیلومای انسانی (HPV16) در سیستم پروكاریوتی به منظور تولید واكسن
در اين پروژه ابتدا طراحي پرايمرقطعه مورد نظر انجام شد و سپس تكثير توالي مورد نظر به روش PCR انجام شد. سپس كلونينگ و تكثير قطعات ژني مورد نظر در TA وكتور انجام شد. تاييد كلونينگ انجام شده به روش PCR تاييد گرديد. سپس استخراج پلازميد از باكتري انجام شد. پس از آن TA وكتور و هم چنين وكتور بياني PGEX توسط آنزيم هاي اختصاصي برش خورد و قطعه مورد نظر جداسازي گرديد. طي عمل لايگيشن قطعه استخراج شده وارد وكتور بياني وارد و كلونينگ انجام شد. پس از تاييد به روش PCR بيان صورت گرفت و سپس تاييد بيان به روش SDS و وسترن انجام شد. در نهايت تخليص پروتئين با استفاده از كروماتوگرافي انجام شد.
آسيب هاي پوستي يكي از علل رايج مرگ و مير در جهان است كه سهم زيادي از مخارج و هزينه ها را به خود اختصاص داده است . بهبود اين آسيب ها تركيب پيچيده اي از وقايع سلولي و بيوشيميايي مي باشد كه منجر به بازسازي ساختار و عملكرد فيزيولوژيك عضو آسيب ديده مي شود. .طي بررسي انجام شده از روش هاي مختلفي نظير استفاده از داروهاي مختلف موضعي يا سيستميك و.. جهت بهبود زخم استفاده مي شود.از آنجايي كه درحال حاظر داروهاي بهبود دهنده زخم هاي سطحي اكثرا وارداتي و شيميايي است وهزينه هاي بسياري در بر دارد يا اگر پايه گياهي داشته باشد به شكل فرمولاسيون پماد يا كرم در بازار قرار دارد،اقدام به فرمولاسيون و ساخت يك ليپوژل كاملا گياهي كرديم،اين دارو با فرمولاسيون ليپوژل و با استفاده از 4 گياه تهيه شده است. از آنجايي كه اثرات ضددرد،ضد تورم،ضد التهاب و ضد ميكروبي هركدام از اجزاي فرآورده قبلا به اثبات رسيده است،تركيب تهيه شده طي مطالعه باليني انساني و ازمايش حيواني قرار گرفت و نتيجه خوبي نسبت به شاهد ونمونه هاي داخلي نشان داد.همچنين به دليل استفاده از گياهان بومي ،قيمت تمام شده اين محصول بسيار كم مياشد وميتوان آن را با قيمت كمتري نسبت به ساير محصولات وارد بازار كرد.
ما روش سنتز نانوذرات شش ضلعي هسته-پوسته Ag@AuNPs داراي اندازه زير 20 نانومتر را در آزمايشگاه به منظور بكارگيري خواص هر دو نوع نانوذره پلاسوني طلا و نقره و همچنين براي دستيابي به نانوذرات شش ضلعي به منظور افزايش خواص LSPR اين نانوذرات براي ساخت بيوحسگرهاي زيستي داراي حساسيت بالا بهينه سازي كرديم.روش بهينه سازي شده بسيار ساده، سريع است، و از همه مهمتر اغلب نانوذرات توليد شده توسط اين روش داراي ساختار شش ضلعي هستند. در صورتي كه روش¬هاي ديگر نسبت به اين روش داراي طول مدت انجام واكنش بسيار طولاني تري هستند و يا اينكه نانوذرات توليد شده توسط آن روش¬ها تقريبا مخلوطي از نانوذرات با شكل¬هاي مختلف مي¬باشد.
غذاي فراسودمند نوعي رژيم غذايي است كه علاوه بر اينكه انرژي و مواد مغذي را تامين ميكند، با افزايش پاسخ فيزيولوژي خاص و يا كاهش خطر بيماري، باعث سلامت بخشي در مصرف كننده مي شود. يكي از انواع غذاهاي فراسودمند، محصولات پروبيوتيك است. پروبيوتيكها گروهي از ميكروارگانيسمهاي زنده در روده پستانداران هستند كه در صورت مصرف به ميزان كافي، نقش مثبتي در بهبود سلامت انسان ايفا ميكنند. به دليل اين اثرات مطلوب (جلوگيري از سرطان و...)، پروبيوتيكها در سالهاي اخير كاربردهاي خاصي پيدا كردهاند. با وجود اثرات مفيد پروبيوتيكها، اخيراً استفاده از اين باكتريها داراي چالشهايي است. يكي از چالشها، زنده ماندن آن ها در محصول و طي نگهداري موادغذايي است. از طرفي، مصرف باكتريهاي پروبيوتيك زنده براي افراد در سنين مختلف و شرايط جسماني متفاوت هميشه اثرات مفيد يكساني را نشان نميدهد. بنابراين اين باكتريها در افراد داراي سيستم ايمني ضعيف مانند زنان باردار و افراد مسن اثرات نامطلوبي دارند و ميتوانند مشكلات باليني زيادي ايجاد كنند. از ديگر چالشها، ميتوان به وجود مقاومت آنتي بيوتيكي و پتانسيل انتقال آن نيزاشاره كرد. بنابراين، در سالهاي اخير محققان راه حلهاي مختلفي براي حل اين چالشها ارائه كردهاند و پيشنهاد كردهاند كه يكي از موثرترين و كاربردي ترين آن ها استفاده از محصولات توليدي توسط پروبيوتيك ها (پست بيوتيك ها) و پري بيوتيك¬ها است. پري بيوتيك ها به عنوان موادغذايي غير قابل هضم تعريف مي شوند كه به طور انتخابي افزايش و يا فعاليت يك يا چند گونه باكتري را در روده بزرگ تحريك مي كنند كه به طور طبيعي در برخي موادغذايي مثل پروتئين نخود وجود دارد. همچنين، پست بيوتيكها به تركيباتي كه در طول فرآيند تخمير در باكتريهاي پروبيوتيك توليد ميشوند، معروف هستند. آن ها ميتوانند شامل اسيدهاي چرب زنجيره كوتاه، آنزيمها، اگزوپلي ساكاريدها و مايع رويي بدون سلول باشند. به طور كلي، پست بيوتيكها تمام اثرات مفيد پروبيوتيكها را از جمله تقويت سيستم ايمني بدن، خاصيت ضد باكتري، ضد ويروس، ضد چاقي، ضد ديابت، ضد فشار خون، ضد جهش و اثرات ضد سرطاني را دارند. بنابراين با توجه به مطالب مذكور، نوشيدني كفير با پست بيوتيك بهبوديافته توليد شد كه جهت توليد حداكثر پست بيوتيك توليدي، پري بيوتيك پروتئين نخود به آن افزوده شد Islamic functional kefir drink with improved postbiotics
موارد یافت شده: 7