لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه آزاد اسلامي دانشگاه آزاد
166 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 166
تاریخ ثبت: 1398/03/11
خلاصه اختراع:

در اين اختراع كه زمينه فني آن بازرسي¬هاي غير مخرب و تحليل و اندازه¬گيري تنش مي¬باشد، نگهدارنده¬اي براي پروب¬هاي اولتراسونيك طراحي و ساخته شد كه بر خلاف نگهدارنده¬هاي سابق محدوديتي براي اندازه¬گيري سطوح مختلف تنش¬ ندارد. زيرا در نگهدانده¬هاي سابق جريان تنش به درون نگهدارنده وارد مي¬شد و نهايتاً در سطوح بالاي تنش، گلويي شدن دقيقاً بعد از محل سطح تماس نگهدارنده به قطعه كه تمركز تنش وجود داشت و در مكاني خارج از فاصل بين پروب محرك و گيرنده رخ ميداد. در اين اختراع با جدا كردن نگهدارنده پروب محرك و گيرنده، تقويت مقطعي رخ نمي¬دهد و درحاليكه راستاي دو نگهدارنده بكمك ميل راهنما حفظ مي¬شود، با افزايش كرنش دو نگهدارنده از هم آزادانه فاصله مي¬گيرند و جريان تنش وارد نگهدارنده نمي¬شود و گلويي شدن در فاصله مياني دو نگهدارنده رخ مي¬دهد، لذا مي¬توان مقادير زمان پرواز موج اندازه گيري شده توسط پروب گيرنده را مربوط به ناحيه پلاستيك دانست و بدين صورت علاوه بر تنش¬هاي ناحيه الاستيك، توانايي اندازه¬گيري تنش¬ها در ناحيه پلاستيك نيز با اين نگهدارنده جديد امكان ¬پذير خواهد بود.

تاریخ ثبت: 1398/03/20
خلاصه اختراع:

روش ساخت كيت رنگ ‏آميزي اسيد فاست سرد، روشي براي تشخيص بيماريهايي نظير سل، نوكارديوزيس، بيماريهاي مايكوباكتريومهاي اتيپيك، اكتينومايستها و قارچ كريپتوكوكوس. در آزمايشگاه‏ها عموما كيت تشخيص براي بيماري هايي نظير سل در نمونه مستقيم با استفاده از رنگ آميزي اختصاصي اسيد فاست به روش گرم بوده كه روشي قديمي، نيازمند دقت بالا، استفاده از شعله مستقيم و اختصاصيت و حساسيت پايين مي‏باشد. هدف اين اختراع ساخت كيت تشخيصي است كه جايگزين مناسبي براي كيت هاي توليدي به روش رنگ آميزي گرم بوده و داراي ميزان دقت، حساسيت و اختصاصيت بيشتري براي تشخيص مبتلايان به بيماري باشد. همچنين، سادگي اين روش ساخت رنگ‏آميزي اختصاصي اسيد فاست سرد، موجب كاهش خطرات شغلي پرسنل آزمايشگاه ها شده و سهولت كار را براي اين دسته از شاغلين فراهم مي‏سازد. همچنين از آسيب به فيلترهاي هودهاي لامينار نوع II جلوگيري خواهد شد. مراحل ساخت كيت رنگ‏آميزي اختصاصي اسيد فاست به روش سرد عبارتند از: 1. تهيه گسترش، 2. افزودن رنگ كانيون كربول فوشين، 3. شستشو. 4. افزودن محلول اسيد هيدروكلريك 3%، 5. شستشو. 6. افزودن رنگ متيلن بلو 6. شستشو.

تاریخ ثبت: 1391/02/05
خلاصه اختراع:

مشخصه شيرهاي تخمير شده اروپايي شمالي ويسكوزيته بالا و حالت طنابي شكل آنها مي باشد و وقتي فرآورده با قاشق برداشته شود حالت چسبناكي زيادي مشاهده مي شود. يكي از انواع اين محصولات لانگ فيل بوده كه با نام tatmjolk نيز شناخته مي شود و يك فراورده رايج در سوئد مي باشد. اين تحقيق بر پايه توليد لانگ فيل كه فراورده جديدي در ايران محسوب مي شود مي باشد. در اين پژوهش از استارتر YF-L811 استارتر ماست با قابليت توليد اگزوپلي ساكاريد EPS بسيار زياد وعطر و طعم بسيار ملايم همراه با استارتر نوع DL (با نسبت 1 به 9) به عنوان استارتر ثانويه استفاده شد. براي توليد لانگ فيل از شير با چربي 3/43g/100g پس از افزودن شير خشك بدون چربي 1/5 - 1/7% استفاده گرديد سپس با افزودن استارتر ترموفيل و مزوفيل (با نسبت 1 به 9) به ميزان 1% تيمار 1، 2% تيمار 2 و 3% تيمار 3 لانگ فيل توليد شد و آزمايشات فيزيكي شيميايي و ميكروبي و ارزيابي حسي در روزهاي 5 ، 10، 15 روز پس از توليد در فرآورده نهايي نگهداري شده در دماي 4c انجام گرديد. پس از تجزيه و تحليل داده ها سرانجام تيمار 2 (T2) به عنوان تيمار برتر در توليد لانگ فيل برگزيده شده كه داراي بافتي كش دار همراه با ويسكوزيته بالاو آب اندازي پايين بود. توليد چنين محصولي در كشور ما با ايجاد تغييرات مطلوبي كه آن را مورد پذيرش ذائقه ايراني نمود به عنوان يك محصول جديد علاوه بر اثرات سلامت بخش باعث ايجاد تنوع فرآورده هاي لبني در بازار داخلي مي شود.

تاریخ ثبت: 1391/02/30
خلاصه اختراع:

ساكاروز بيشترين و معمولي ترين شيرين كننده اي است كه در انواع نوشيدني ها استفاده مي شود. اين ماده كريستالي سفيد رنگ كه به عنوان شكر مي شناسيم، اغلب از نيشكر و يا چغندر قند بدست مي آيد. ساكاروز به دليل ارتباط با برخي مشكلات سلامتي نظير فشار خون، بيماريهاي قلبي عروقي، فساد دندان، چاقي، عدم تعادل هرمون بدن، آسيب به غدد فوق كليوي و لوزالمعده، افزايش اضطراب و افزايش سطح گلوكز و انسولين خون كه به ويژه براي ديابتي ها مضر است، از طرفي به دليل مسائل تكنولوژيكي و اقتصادي پژوهش هاي روز افزوني جهت جايگزيني اين نوع شيرين كننده با ساير شيرين كننده ها در حال انجام است. خرما يكي از محصولات مهم مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري مي باشد و به دليل تركيبات و خواص ويژه، ميوه اي منحصر به فرد محسوب مي شود. ايران با توليد ۹۶۵ هزار تن خرما در سال، يكي از بزرگترين توليد كنندگان اين محصول به شمار مي رود. متاسفانه بيش از ۲۵ درصد از اين مقدار به عنوان خرماي دور ريز، به مصرف خوراك دام مي رسد، كه مي توان در صنعت از آن استفاده كرد. بر اساس اطلاعات و تحقيقات انجام شده از هر ۱۰۰ كيلوگرم خرما نزديك به ۶۰ كيلوگرم شهد خرما توليد مي شود. نظر به اين كه خرما محصولي با ارزش غذايي بالا مي باشد و از طرفي قيمت ناچيزي دارد، مي تواند به عنوان يك ماده اوليه در صنايع تبديلي مواد غذايي مورد توجه قرار گيرد.

تاریخ ثبت: 1391/03/07
مخترع/مخترعان: عباس نعمتي
خلاصه اختراع:

طراحي وساخت سيستم جبران ساز متعادل ساز ولتاژپايين جهت بهبود كيفيت برق شبكه توزيع ازطريق فيلتر قدرت فعال موازي

تاریخ ثبت: 1391/03/16
مخترع/مخترعان: مهديه نجارصالح
خلاصه اختراع:

اكسيداسيون پيشرفته AOPs يكي از روش هاي مناسب جهت تصفيه پسابهاي داروسازي مي باشد كه در اين تحقيق براي حذف سفيكسيم Cefixim و سفالكسين cephalexin از سيستم UV و UV/H2O2 و O3 و O3/H2O2 و UV/O3 و UV/O3/H2O2 كه از تكنيك هاي AOPs مي باشد استفاده مي گردد و پارامترهايي نظير غلظت آب اكسيژنه PH بهينه دما بهينه و غلظت اوليه Cefixim و Cephalexin مورد بررسي قرار مي گيرد. در آزمايشات انجام شده محلول هايي از Cefixim و Cephalexin با غلظت هاي 20ppm و 40ppm و 60ppm و 80ppm و 100ppm تهيه و كاهش غلظت آنها با توجه با عمليات اكسيداسيون پيشرفته توسط سيستم HPLC مورد اندازه گيري قرار مي گيرد. همه ي فرايندهاي اكسيداسيون پيشرفته با يك مشخصه رايج شيميايي توانايي استفاده از راديكال هاي بسيار فعال هيدروكسيد OH و پتانسيل اكسيداسيون 2/8ev ) كه جهت معدن سازي آلودگي ها (حتي با فعاليت كم) مناسب مي باشد توصيف مي شوند كه در اين تحقيقات مورد بررسي واقع مي گردد. اين راديكال ها به علت پتانسيل اكسيداسيون بالايشان به صورت غير انتخابي عمل مي كنند كه براي يك عامل اكسيد كننده در تصفيه پساب يك فاكتور مناسب محسوب مي شود. نتايج نشان مي دهد سفيكسيم در غلظت 20ppm در دما 23c و PH بهينه 3/39 و در 40ppm در دما 43c و PH بهينه 2/60 و 60ppm در دما 23c و PH بهينه 3/88 و 80ppm در دما 23c و PH بهينه3/75 و 100ppm در دما 23c و PH بهينه 2/68 بيشترين درصد حذف را داراي مي باشد و نيز سفالكسين در غلظت 20ppm در دما 43c و PH بهينه 2/68 بيشترين درصد حذف را داراي مي باشد و نيز سفالكسين در غلظت 20ppm در دما 43c و PH بهينه 7/35 و 40ppm در دماي 43c و PH بهينه 9/65 و 60ppm در دماي 33c و PH بهينه 6/52 و 80ppm در دما 43c و PH بهينه 8/77 و 100ppm در دما 43c و PH بهينه 6/44 بيشترين درصد حذف را دارا مي باشد.

تاریخ ثبت: 1391/03/30
خلاصه اختراع:

سبوس برنج يكي از فراورده هاي جانبي توليدي در كارخانجات شالي كوبي ايران است كه با وجود دارا بودن تركيبات مغذي نظير انواع آنتي اكسيدان ها ويتامين هاي گروه E ويتامين هاي گروه B مواد معدني اسيدهاي آمينه ضروري و اسيدهاي چرب ضروري از چرخه توليد مواد غذايي خارج شده و به عنوان ضايعات به حساب مي آيد به طوري كه در كشور ما اكثرا به مصرف غذاي دام و طيور مي رسد. هدف از اين اختراع استفاده بهينه از تركيبات سبوس برنج در توليد نوشيدني پرتقال فرا سودمند مي باشد. در فرمولاسيون جديد نوشيدني عملگراي پرتقال از اجزاي موجود در عصاره سبوس برنج نظير انواع ويتامين ها:ويتامين E، ويتامني هاي گروه B، انواع مواد معدني، تركيبات فنولي و ساير تركيبات آنتي اكسيداني استفاده شده است عصاره اضافه شده فرمولاسيون حاوي آمينو اسيدها و اسيدهاي چرب ضروري مي باشد و از اين لحاظ افزودن آن به فرمولاسيون نوشيدني قبلي سبب ارتقاء ويژگي هاي تغذيه اي بر افزايش خواص سلامتي بخش مي گردد. در تولدي اين نوشيدني پس از بررسي روش هاي عصاره گيري از سبوس برنج و انتخاب روش استفاده از آب زير نقطه بحراني در دماي 120 درجه سانتي گراد به عنوان مناسب ترين روش از بين روش هاي مورد بررسي (آون، ماكروويو، آب زير نقطه بحراني) عصاره استخراج شده پس از صاف شدن در مقادير مختلف به فرمولاسيون محصول قبلي اشافه شده به گونه اي كه مقدار شكر و كنستانتره در فرمولاسيون ثابت نموده است و به جاي آب نمونه عصاره به سبوس برنج جايگزين شده است.

تاریخ ثبت: 1391/04/07
خلاصه اختراع:

امروزه خم كردن لوله هاي آلومينيومي با جداره نازك اهميت زيادي در صنعت دارد و براي خم كردن اين گونه لوله ها از دستگاه هاي پرس و عمليات حرارتي استفاده مي شود كه هزينه هاي بسيار زيادي در بر داشته و مقرون به صرفه نيست . دستگاهي كه ما طراحي كرديم ، هم به صورت دستي و هم به صورت اتومات قابل به خم كردن لوله آلومينيومي با جداره نازك مي باشد. اين دستگاه از چند قسمت جداگانه به نام هاي : غلتك ، دسته متصل به غلتك و ريل مستطيلي كه لوله آلومينيومي در آن ثابت نگه داشته مي شود ، تشكيل مي شود. و اين گونه عمل ميكند كه وقتي ما لوله آلومينيومي با جدا ره نازك را ما بين غلتك و ريل مستطيلي قرار مي دهيم ، به وسيله فك متحرك به غلتك چفت شده وبا حركت دسته ، غلتك چرخيده و لوله آلومينيومي بر روي غلتك خم ميخورد. زاويه خم از 0 تا 360 درجه بوده و معمولا 90 درجه خم آن در صنعت ما مورد استفاده قرارگيرد .

تاریخ ثبت: 1391/04/11
خلاصه اختراع:

اسكيت از جمله ورزش هاي پرتحرك و پرنشاط است و اين ورزش در ميان كودكان و نوجوانان طرفداران زيادي پيدا كرده است. اين ورزش مفرح گاهي مواقع با آسيب هاي جدي همراه خواهد بود. اسكيت سوار در صورت از دست دادن تعادل ممكن است دچار شكستگي در استخوان زانو و پا و در حالت ناگوارتر دچار ضربه مغزي شود. اين عدم تعادل مي تواند ناشي از ناهمواري يا سستي در سطح زمين باشد لذا در اين اختراع سعي شده است تا با تغييراتي كه به چرخها داده مي شود اين عدم تعادل را به حداقل رساند. در عرصه ورزش زيباي اسكيت تنوع محصول زياد مي باشد ولي تاكنون كسي به توليد يك نوع محصول كه قابليت انجام چندين كار را دارا باشد، نينديشيده است. اين اختراع به گونه اي است كه مي توان از آن به عنوان اسكيت سرعت، نمايشي و كتاني استفاده نمود و همچنين قابليت حركت در جاده هاي ناهموار را داراست. مجتبي دهقان زاده بافقي و حميد محمدي

موارد یافت شده: 166