لیست اختراعات با مالکیت
علي كريمي
42 عدد
ساليانه 10-5 درصد از بالغين و 30-20 درصد از كودكان جهان به ويروس آنفلوانزا مبتلا ميشوند. داروهاي ضد ويروسي كنوني نيز ضمن اثرات جانبي متعدد، موجب مقاومت ويروس به اين داروها شده و ساليانه بيماران بسياري در سراسر جهان جان خود را به دليل عدم وجود داروي موثر از دست مي دهند. در اين اختراع با الهام گيري از تجربيات طب سنتي در شناسايي گياهان موثر و به كارگيري تكنولوژي زيستي در جداسازي تركيبات موثره گياهان دارويي، اقدام به توليد داروهاي گياهي موثر براي پيشگيري و درمان بيماري آنفلوآنزاي انساني شده و فرم فرموله شده دارو تهيه گرديده است. تركيبات به كار رفته در توليد داروي گياهي ضد آنفلوآنزا كه براي نخستين بار شناسايي شده اند توانسته اند اثرات خود را در پيشگيري و درمان آنفلوآنزا نشان داده و نيز اثرات آنتي اكسيداني و ضد التهابي داشته باشند و از اين طريق ضمن اثرات درماني قابل قبول نسبت به داروهاي شيميايي، اثرات جانبي محدودتر را نشان دهند. همچنين دارو به دليل ماهيت طبيعي خود مي تواند مانع ايجاد سويههاي مقاوم ويروسي گردد. داروي گياهي تهيه شده به دليل استفاده از متابوليت هاي ثانويه گياه دارويي اسپند داراي نوآوري مي باشد و علاوه بر اين به دليل نياز سيستم سلامت به داروي توليدي و تهيه شكل فرموله شده دارو، قابليت تجاري سازي را داراست.
وابستگي سازمانهاي اداري و صنعتي به داده و داده پردازي هر روز رو به افزايش است بگونه اي كه هر گونه تداخل و يا عدم دسترسي به منابع اطلاعاتي و داده ، هر چند براي مدتي كوتاه مي تواند هزينه هاي هنگفتي را به سازمان تحميل و يا خسارات غير قابل جبراني به بار آورد لذا تامين امنيت انتقال داده هاي مبادله شده جايگاه ويژه اي در اين خصوص دارد . اسپار بر آنست تا با ايجاد يك لايه امنيتي مناسب در لايه انتقال نيازهاي محسوس در اين زمينه پاسخگو باشد بدين ترتيب كه با استفاده از يك سري الگوريتم هاي اختصاصي كه منحصراً در اختيار خود مي باشد داه هاي مبادله شده را رمز نگاري و رمزگشايي نمايد . اسپار با تكنيك ها و قابليت هاي ويژه خود توانسته بهره گيري از سخت افزار را در فرايند رمز نگاري بهينه نمايد تا بتوان با استفاده از كمترين توان پردازشي بيشترين توان رمز نگاري را دريافت نمايد. يكي از ويژگي هاي اسپار استفاده از كليد رمز نگاري پويا بدون تبادل كليد بر روي بستر شبكه انتقال مي باشد كه باعث گرديده امكان به سرقت رفتن كليد رمز نگاري هنگام انتقال آن در شبكه به صفر كاهش پيدا كند . اسپار اين قابليت را دارد كه هر سازمان الگوريتم منحصربفرد رمزنگاري خود را طراحي و داخل آن تعبيه نمايد تا بعلت عدم وجود دانش الگوريتم مورد استفاده به صورت عمومي عملاً نفوذ به آن نا ممكن نمايد . اسپار آماده است تا رمزنگاري خود را از 128 بيت الي 4096 بيت بسته به نياز سازمان تغيير دهد .
تهيه تركيبات كامپوزيتي فرموله شده از شيرينكنندههاي طبيعي گياه استويا جهت توليد انواع بيسكويت. در اين اختراع ابتدا شيرينكنندههاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي موجود در گياه استويا با استفاده از تكنولوژي غشاء نانومتري به صورت نانوكريستال هاي استيوزيدي و ريبوديوزيدي درآمدند. سپس اين كريستال ها با استفاده از تركيبات ديگري نظير سوربيتول مايع، زانتان، پلي سوربات، دانه شنبليله و پوره ميوه فرمولاسيونه شدند. تشكيل تركيب كامپوزيتي با استفاده از اين تركيبات موجب ميشود كه بيسكويت بافت ترد و مناسبي پيدا كرده و طعم شيريني مطلوبي بدون احساس طعم ديگري احساس شود. همچنين به كار گيري اين فرمولاسيون در تهيه بيسكوييت موجب ميشود كه تغييرات حجم ايجاد شده در اثر حذف شكر از بين رفته و محصول ظاهري كاملاً مناسب پيدا كند.
بيوچار بخش جامد حاصل از حرارت دادن زيست توده در شرايط عدم وجود اكسيژن ميباشد. هدف اصلي از توليد آن حفظ و نگهداري كربن در خاك و در نتيجه جلوگيري از افزايش بيش از پيش گازهاي گلخانهاي در اتمسفر است. همچنين به عنوان يك ماده افزودني به خاك بر ويژگيهاي خاك و در نتيجه توليد محصولات كشاورزي مؤثر است. با توجه به شرايط آتشكافت، ويژگيهاي بيوچار توليدي بسيار متفاوت بوده و در نتيجه تأثير آن بر خاك و توليد محصول نيز متفاوت ميباشد. تحقيقات انجام شده در اين زمينه عمدتاً در خاكهاي اسيدي بوده و در خاكهاي آهكي و به ويژه خاكهاي كشور ما كه جزء خاكهاي آهكي است تحقيقاتي صورت نگرفته است. با اعمال شرايط متفاوت در تبديل منابع مختلف زيست توده به بيوچار و بررسي تأثير بيوچار حاصل از كود مرغي(به عنوان شاخصي از زيست تودههاي مختلف مورد بررسي) بر ويژگيهاي شيميايي و جنبه هاي حاصلخيزي خاك و نهايتاً رشد گياه در قالب پاياننامه دكتري مشخص گرديد كه بيوچار توليدي در دماي 300 درجه سلسيوس، روند افزايش دماي 15 درجه سلسيوس در دقيقه و زمان ماندگاري 4 ساعت مناسبترين آن براي مصرف در خاك آهكي است. كاربرد بيوچار توليد شده تحت اين شرايط در خاك آهكي، نه تنها در حفظ و نگهداري كربن در خاك مؤثر بود بلكه در بهبود ويژگيهاي شيميايي و حاصلخيزي خاك، افزايش فراهمي و كارآيي عناصر غذايي مورد نياز گياه و مهمتر از آن ماندگاري اثر آن در خاك و در نهايت افزايش رشد گياه بيشترين تأثير را داشت. اين امر نه تنها در كاهش مصرف كودهاي شيميايي مؤثر است بلكه به دليل ماندگاري سبب افزايش ماده آلي خاك و كاهش مصرف مواد آلي نيز ميشود. ذكر اين نكته ضروري است كه ماده آلي به عنوان كليد كشاورزي پايدار بوده و عليرغم مصرف منابع مختلف ماده آلي در اراضي كشاورزي، به دليل تجزيه سريع اثرات اين مواد در خاك طي مدت زمان كوتاهي پس از مصرف از بين ميرود. با تبديل ماده آلي به بيوچار به دليل ماندگاري دراز مدت آن در خاك انتظار ميرود افزايش ميزان ماده آلي خاك براي دراز مدت كه مورد نظر برنامهريزان و سياستگذاران بخش كشاورزي نيز است محقق شود.
تهيه خوراك¬هاي صبحانه از قبيل حلوا شكري، مربا و شكلات هاي صبحانه با استفاده از تركيبات شيرين كننده هاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي موجود در گياه استويا. در اين اختراع كه بر اساس استحصال نانوكريستال هاي شيرينكنندههاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي موجود در گياه استويا با استفاده از تكنولوژي غشاء نانومتري و فرايندهاي كريستاليزاسيون ميباشد، اين ذرات شيرين كننده به صورت كاملا خالص به دست مي آيند. سپس در مرحله بعد اين نانوكريستال هاي شيرين كننده با موادي از قبيل زانتان و پلي سوربات تركيب شده و به صورت يك كامپوزيت پايدار تهيه شد. اين كامپوزيت در يك گراديان دمايي گسترده داراي پايداري قابل توجهي ميباشد. همچنين ارائه يك فرمولاسيون دقيق در تهيه اين تركيب كامپوزيتي موجب ميشود كه محصولات طعمي كاملا شيرين و دلپذير داشته باشند.
در اين اختراع پس از خالصسازي شيرينكنندههاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي حاصلشده از گياه استويا با استفاده از تكنولوژي غشاء نانومتري و فرآيند كريستاليزاسيون، تركيبات كامپوزيتي ويژهاي با استفاده از قهوه عاملدارشده، كاكائو، شير خشك، انواع اسانسهاي طبيعي، سيتريك اسيد و تركيبات بيكربناتي از عناصر اساسي مورد نياز بدن انسان نظير: كلسيم، منيزيم، منگنز، آهن و روي بهمراه نانوكريستالهاي استويوزيدي و ريبوديوزيدي، تهيه شدهاند. سپس از اين تركيبات فرمولهشده كامپوزيتي جهت ساخت قرصهاي فشرده با ابعاد متفاوت استفاده شده است.
طراحي و ساخت دستگاه توليد نانو ذرات خالص و كامپوزيتي به صورت پيوسته در ابعاد نيمه صنعتي بوسيله سيستم حرارت دهي شعله و سنتز به روش سل-ژل انجام گرفته است. از آن جايي كه نانو پودرها داراي چشم انداز ويژه اي هستند مي توانند در زمينه هاي وسيعي از كاربردهاي صنعتي مورد استفاده قرار گيرند. بنابراين ارائه يك دستگاه و روش جهت تبديل ژل پليمري مواد اوليه در جهت توليد نانو ذرات حائز اهميت مي باشد. دستگاه طراحي شده در اين اختراع براساس عمليات حرارتي شعله و اسپري نانومتري جهت توليد انبوه نانو ذرات به صورت پيوسته طراحي شده است.
در اين اختراع ابتدا شيرينكنندههاي طبيعي استويوزيدي و ريبوديوزيدي با تركيب شدن با تركيبات سورفكتانت به صورت پايدار در محلول در مي آيند. سپس به محلول سل تهيه شده تركيبات عامل دار اضافه گرديد تا ذرات شيرين كننده را انكپسوله كنند و از تجمع آن ها در محلول جلوگيري كنند. سپس با استفاده از تكنولوژي غشاء نانومتري و فرايندهاي كريستاليزاسيون پي در پي، ذرات شيرين كننده به صورت نانوكريستال هاي پودري درآمدند. سپس اين نانوكريستال ها با طعم ها واسانس هاي مختلف و افزودني هاي مجاز در نوشيدني تركيب گشته و بك تركيب كامپوزيتي فرموله شده از اين مواد تهيه گرديد.
بيماري وبا يك بيماري اسهالي شديد است كه در صورت عدم درمان مناسب و به موقع باعث مرگ به خصوص در كودكان مي شود. بنا به آمار سازمان بهداشت جهاني، اين بيماري مسئول مرگ و مير ساليانه بين ۴۲۰۰۰ تا ۱۴۲۰۰۰ نفر مي باشد. انتقال اين بيماري از طريق آشاميدن آب يا خوردن غذاي آلوده صورت مي گيرد. در حال حاضر، سازمان بهداشت جهاني به منظور جلوگيري از اين بيماري، توصيه به استفاده از واكسن هاي موجود اين بيماري مي نمايد. از سوي ديگر واكسن هاي موجود، ايمني قوي و طولاني مدتي را براي فرد واكسينه شده فراهم نمي آورد و نيز براي توزيع در سطح جهان نيازمند زنجيره سرد مي باشد كه انتقال و توزيع آن را به مناطق مختلف جهان مشكل مي سازد. از اين رو با استفاده از قابليت هاي زمينه نانوتكنولوژي، ما توانسته ايم با استفاده از نانوذره هاي متخلخل سيليكايي و آنتي ژن غير سمي زيرواحد B سم وبا به يك واكسن مناسب براي جلوگيري از بيماري وبا دست يابيم. استفاده از اين روش باعث ايجاد ايمني قويتر نسبت به واكسن هاي موجود مي شود و نياز به زنجيره سرد را براي انتقال واكسن از بين مي برد و هزينه توليد اندكي دارد.
موارد یافت شده: 42