لیست اختراعات با مالکیت
موسسه موسسه تحقيقات
184 عدد
اختراع مورد ادعا نتيجه تحقيق پايانامه كارشناسي¬ارشد مشترك در دانشگاه تربيت مدرس و موسسه تحقيقات خاك و آب كشور وابسته به سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي مي¬باشد. هـدف از ايـن تحقيق، بدست آوردن گونه¬ها و سويه¬هاي بومي باكتري¬هايي مفيد از استخرهاي پرورش ماهيان گرمابي براي اولين بار در كشور بـوده اسـت كـه طـي فرآيند دقيق جداسازي و غربالگري انتخاب شده و كارايي آن¬ها در افزايش فسفر محلول در آزمايشگاه و همچنين رهاسازي فسفر از رسوبات استخرهاي پرورشي در شرايط شبيه¬سازي شده مزارع پرورش ماهيان گرمابي به اثبات رسيده است. اين مكمل زيستي حاوي تعداد بسيار زيادي از باكتري¬هاي مفيد جداشده از مزارع پرورش ماهيان گرمابي است. اين باكتري¬ها داراي تونايي انحلال تركيبات مختلف نامحلول فسفات هستند كه قابليت رشد در دامنه پارامترهاي محيطي اپتيمم ماهيان گرمابي را (دما، پي اچ و شوري) دارند. براي بهبود دسترسي فسفات در استخرهاي پرورش ماهيان گرمابي به كمك اين مكمل زيستي لازم است به ازاي هر هكتار از استخر يك ليتر از مكمل زيستي را به حجم مناسبي از آب استخر مزارع پرورش ماهيان گرمابي اضافه و به سطح استخر پاشيده شود. مزاياي حاصل از كاربرد اين مكمل زيستي عبارتند از: 1- بهبود دسترسي فسفر محلول به¬وسيله انحلال تركيبات نامحلول فسفر تجمع يافته در رسوبات 2- كاهش ورود عناصر سمي و سنگين نظير كادميوم از طريق كاهش مصرف كودهاي شيميايي فسفره و افزايش حفاطت از محيط زيست، زنجيره غذايي و توليد ماهي سالم (ارگانيك) 3- كاهش تجمع مواد آلي در رسوبات به¬واسطه كاهش مصرف كودهاي آلي
مشكل فني: بدليل اينكه در شبكه هاي دسترسي نوري FTTH فيبر نوري كه در اختيار مشترك قرار داده مي شود، با گذر از ادوات غير فعال به تجهيزات موجود در مركز شبكه متصل است، از اينرو هر نوع سيگنال مزاحمي كه توسط يك خرابكار يا سيستم آسيب ديده بروي اين فيبرها ارسال شود، باعث ايجاد اخلال در عملكرد سيستم مركزي و در نتيجه اخلال در ارائه سرويس به كليه مشتركين خواهد شد. حل ارائه شده: در اين ايده مطابق شكل زير در خروجي هر پورت مشترك، يك نمونه گير توان نوري با عنوان 10/90 Coupler قرار داده مي شود، پورت نمونه گير به يك واحد تحليگر و ثبات پروتكل PON وصل مي شود، پورت خروجي اصلي نمونه گير از يك عنصر كنترل كننده كه مي تواند يك تضعيف كننده متغير كنترل پذير و يا يك سويچ lx2 نوري عبور كرده و به شبكه وصل مي شود. واحد تحليگر و ثبات پروتكل PON وظيفه پايش سيگنالهاي مشترك را به عهده دارد، كه در صورت تشخيص سيگنالهاي مزاحم و يا مخرب با فرمان به تضعيف كننده متغير كنترل پذير و يا سويچ 1*2 نوري مسير مشترك مزاحم را قطع مي كند و از ادامه اخلال در شبكه جلوگيري ميكند.
الياف پروتئيني به دليل داشتن ساختار رشته اي مي توانند براي بهبود بافت محصولات غذايي با پروتئين زياد (بيش از 10%) استفاده شوند. توليد ماست با محتواي پروتئيني زياد با خواص حسي مطلوب كه در مدت نگهداري سفتي بافت خود را حفظ كرده و آب پس ندهد، همواره مورد توجه مصرف كنندگان بوده است. استفاده از اين محصولات در رژيم هاي لاغري باعث كاهش وزن مصرف كننده مي شود و براي سالمندان و ورزشكاران كه نياز به پروتئين زياد در رژيم غذايي خود دارند، بسيار مناسب است. براي به دست آوردن بافت مطلوب و ويژگي هاي تكنولوژيكي مناسب، به فرمولاسيون ماست بامحتواي پروتئين بالا، پلي ساكاريدهاي مختلفي اضافه مي شود. در حالي كه با استفاده از الياف پروتئين به جاي پلي ساكاريدها مي توان علاوه بر افزايش محتواي پروتئين محصول نهايي، باعث ارتقاء كيفي و تكنولوژيكي اين محصولات در مقايسه با فرآورده هاي مشابه شود. ضمن اينكه از منابع پروتئين بدست آمده از پسماندها نيز مي توان استفاده مطلوب كرد و مشكلات ناشي از سوء تغذيه پروتئيني را نيز برطرف نمود.
به منظور ارتقاي هيدروليكي و بيولوژيكي راكتور بافلدار بي هوازي متداول ( ABR ) از فرآيند الكتروليز شيميايي براي ارتقاي فرآيندي و پايداري بيشتر بهره برداري استفاده گرديد. تلفيق اين فرآيند با راكتور بافلدار بي هوازي كه براي اولين بار صورت مي گيرد، مي تواند با استفاده از جريان الكتريسيته و يونيزاسيون افقي و قائم بصورت تدريجي در بخش هاي راكتور مشكلات فني متعارف آن را برطرف نمايد. بدين شيوه علاوه بر ايجاد ميدان الكتريكي عمود بر مسير جريان فاضلاب و ايجاد اختلاط مورد نياز و پرهيز از شكل گيري جريان كوتاه، با جذب يون هاي هيدروژن يك گراديان pH در داخل راكتور ايجاد كرده و با خروج گاز هيدروژن از محيط، شرايط را براي تكميل فرآيند مهيا نمايد. اين روش مي تواند بصورت منقطع و پيوسته اجرا گردد. مطابق واكنش تعادلي زير كه در مرحله استات سازي انجام شده و مرحله اي اساسي براي فرايند متان سازي تلقي مي شود. اثر غلظت گاز هيدروژن، يون هيدروژن و استات و ساير تركيبات يوني مشخص است. تفكيك و يونيزاسيون در اين مرحله مي تواند روشي كنترلي براي فرايند بي هوازي محسوب شود. اين راكتور به سادگي مي تواند در تمامي سيستم هاي تصفيه آب و فاضلاب بصورت متمركز و غيرمتمركز استفاده شده و با توجه به مزاياي متعددي كه از تلفيق دو سيستم ABR و الكتروليز دارا مي باشد هزينه هاي ساخت و بهره برداري را كاهش داده و پايداري سيستم را افزايش مي دهد.
خلاصه حجيم شدن لجن و تشكيل لجن شناور كه در نهايت منجر به كيفيت غير استاندارد پساب خروجي تضفيه خانه هاي فاضلاب شهري به روش لجن فعال مي گردد، يكي از مشكلات معمول راهبري بسياري از تصفيه خانه هاي مذكور است. بر اساس تجربيات موجود در چند دهه اخير مي توان گفت كه روش هاي بكارگيري شده اغلب با مشكلات و هزينه هاي فراوان همراه بوده و راهكاري مستمر با كارآمدي قابل قبول در درازمدت به ندرت مشاهده مي شود. بررسي دلايل اين پديده نشان مي دهد كه تنفس و تبديل كردن كربن به دي اكسيد كربن در مرحله تصفيه بيولوژيكي تاثير بسزايي بر اين پديده دارد. نتايج بررسي هاي موجود نشان دهنده تخريب فلوك ها در نتيجه كمبود كلسيم و غالب شدن باكتري هاي رشته اي است. توجه به دو نكته اساسي در اين خصوص يعني اسيدي شدن مرحله بيولوژيكي و كمبود كلسيم و دستيابي به راهكاري مناسب جهت مقابله با آنها و ايجاد شرايط مناسب ته نشيني فلوك هاي لجن از اهميت بسزايي برخوردار است. استفاده از مصالح طبيعي ارزان قيمت به عنوان جايگزيني مناسب براي مواد شيميايي معمول مصرفي، هم از لحاظ زيست محيطي توجيه پذير است. هدف از اين ابتكار، استفاده از سنگ دولوميت طبيعي جهت بهبود قابليت ته نشيني فلوك هاي لجن است. نتايج آزمايش هاي انجام شده، نشان دهنده ي تاثير بسزاي استفاده از دولوميت در كاهش SVI لجن بوده و مشخصات لجن را بهبود مي بخشد. درتحقيقات انجام شده ميزان تزريق بهينه دولوميت، زمان ماند و دور بهينه همزن، تاثير MLSS، دما و قطر ذرات تعيين گرديده است، بعلاوه تغيير در شرايط ميكروبي لجن بعد از تزريق سنگ دولوميت با استفاده از ميكروسكوپ نوري و لوپ نيز بررسي شده است. ميزان تزريق بهينه دولوميت 100 گرم بر ليتر، زمان ماند 10 دقيقه، دور بهينه همزن 50 دور بر دقيقه بدست آمده است. تاثير MLSS به اين صورت بوده است كه افزايش MLSS كاهش SVI وكاهش MLSS افزايش SVI راه به همراه داشته است اما تغييرات دما تاثيري در مقدار بهينه تزريق بهينه دولوميت نداشته است. ميزان تزريق دولوميت در Dolomix با توجه به سيستم پيوسته آن ها بيشتر از مقادير بدست آمده در حالت هاي غيرپيوسته است و اين مسئله به دليل اين است كه مصرف دولوميت در سيستم پيوسته انجام مي گيرد.
تهيه نقشه پراكنش علفهاي هرز مزارع گندم كشور با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافيايي در ميان عوامل كاهش دهنده توليد گنردم علف هاي هرز از اهميت خاصي برخوردار بوده و مي توانند در مراحل مختلف رشد از طريق رقابت بر سر آب و مواد غذايي و همچنين از طريق ايجاد اختلال در امر برداشت توليد گندم را كاهش دهد شناسايي و تعيين پراكنش علفهاي هرز گندم مناطق مختلف كشور به عنوان اساسي ترين اقدام درمديريت علفهاي هرز محسوب مي شود با اطلاع از وجود علفهاي هرز خاص در يك منطقه مي توان در مورد روشهاي كنترل آنها تصميم گرفت و برنامه ريزي كرد در غير اينصورت اعمال روشهاي مختلف كنترل از اثرات مطلوبي برخوردار نخواهد بود از مزاياي اين سامانه تعيين گونه هاي علفهاي هرز مزارع گندم كشور بر اساس تقسيم بنديهاي جغرافيايي در سطح كشور در سطح استان و در سطح شهرستان است كه هر يك از اين مقياسها عمليات مديريتي خاص خود را خواهند داشت مهمترين قابليتهاي اين اختراع الف مديران تحقيقاتي مي توانند بر اساس اطلاعات حاصل نيازهاي تحقيقاتي را تعيين نمايند و براي مشكلاتي كه در آينده پيش خواهد آمد به طرحهاي تحقيقاتي جهت بدهند ب مديران اجرايي مي توانند بر اساس اطلاعات بدست آمده برنامه هاي خود را ارزيابي نمايند و اولويتهاي كاري خود را در آينده مشخص نمايند ت توزيع مناسب علف كشها با توجه به فلور علفهاي هرز هر منطقه و جلوگيري از مصرف بي رويه سموم و بروز مقاومت به علف كشها ث تعيين شاخصهاي جمعيتي به تفكيك جنس و گونه در مزارع گندم كشور به منظور بررسي روند تغييرات و ديناميزم علفهاي هرز براي اولين بار دركشور ج دست يابي به ارتباط عوامل اقليمي و خاكي با حضور گونه هاي علفهاي هرز در مزارع گندم براي اولين بار در كشور چ تعيين استعداد اراضي زير كشت گندم مختفل براي ميزباني علفهاي هرز جديد با توجه به خصوصيات اقليمي و خاكي آنها و اتخاذ اقدامات پيشگيري و قرنطينه اي لازم براي اولين بار در كشور اين اختراع مي تواند روش و الگوي مناسبي براي تهيه نقشه پراكنش علفهاي هرز در ساير محصولات زراعي و باغي در ايران و ساير مناطق دنيا باشد
گرده خشك و كافي يكي از سه عامل اساسي در موفقيت گرده افشاني مكانيزه به شمار مي آيد. روش هاي سنتي و مكانيزه موجود استخراج گرده بر پايه تكاندن مكرر اسپات نر نخل خرما (با دست يا با لرزانده مكانيكي) استوار است. اين روش زمان بر بوده و حداقل نيازمند 7 الي 10 روز نگهداري اسپات در مكان مناسب است و ر اين ميان امكان كاهش قوه ناميه گرده در اثر تأثير شرايط محيط وجود دارد. اختراعي كه در اينجا با عنوان دستگاه جداساز گل هاي نر نخل خرما معرفي مي گردد وظيفه جداسازي گل هاي نر نخل خرما از گل آذين نر را بر عهده دارد. اين عمل اولين فاز فرآيند جديد استخراج گرده خرما مي باشد كه بر مبناي جداسازي گرده از گل هاي منفرد استوار است. اين دستگاه داراي برسهاي متقابل دواري است كه در فضاي كنترل شده ضرباتي نرم و پياپي بر گل ها وارد نموده تا از گل آذين جدا شوند. در اين ميان بخش قابل توجهي از گرده موجود در گل ها در جريان عمل جداسازي از گل ها جدا مي شود و در هواي محيط داخلي دستگاه معلق مي گردد كه توسط واحد جمع آوري گرده كه خارج از مبحث اين اختراع است مكيده شده و از هواي محيط مجزا مي گردد. در اين فاز بيش از 70 درصد گردئه اسپات جدا شده و در عمل باعث كاهش دوره استخراج گرده به حداكثر دو روز مي گردد.
موارد یافت شده: 184